2 Mart 2009

1163-Waist Deep - Ölümüne 2006 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Aksiyon / Gerilim / Dram
Yönetmen : Vondie Curtis-Hall
Senaryo : Vondie Curtis-Hall , Darin Scott , Michael Mahern
Görüntü Yönetmeni : Shane Hurlbut
Müzik : Kon Artis , Terence Blanchard
Yapım : 2006, ABD , 97 dk.

Oyuncular :

Tyrese Gibson - Shawn Parr - Henry Hunter Hall - Johnny C. Pruitt - Meagan Good - Darris Love - Larenz Tate - William Duffy - The Game - Kimora Lee - Wil E. Young - DeWayne Turrentine Jr. - Wade Allain-Marcus - Paul Terrell Clayton - Ray Bengston

Filmin Konusu :

21.Yüzyılda Geçen Aksiyon Gerilim Karışımı Bir Bonnie Ve Clyde Hikayesi. Eski Mahkum 02 (Tyrese Gipson),Bir Anda Kendini Bir Ölüm Kalım Savaşınn İçinde Bulur. Önceleri Oğlu Junior’un Hatıra İçin Hiçbir Şeye Bulaşmayan 02,Junior’un Bir Araba Hırsızlığı Sırasında Kaçırılması Ve Azılı Suçlu Meat’ın Eline Geçmesiyle Yeniden Yaşadığı Yollara Sapmak Zorunda Kalır.

Bu Kuzeni Wanne Be’ye (Larenz Tate) Bile Güvenemeyeceğini Çok Geçmeden Anlar. Geriye Ona Yardım Edebilecek Tek Bir Kişi Kalır, Dolandırıcı Coco (Meagan Good), Zaman Hızlı İlerlerken 02 Ve Coco Arasındaki Ateşte Hızla Yükselir. İkili Bir Yandan Kanunlara Karşı Gelecek Yeraltı Dünyasına Kafa Tutarken Bir Yandan Da Junior’u Kurtarmaya Çalışır.

1162-New York Taxi 2004 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Komedi / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 10 Aralık 2004
Yönetmen : Tim Story
Senaryo : Robert Ben Garant , Thomas Lennon , Jim Kouf
Görüntü Yönetmeni : Vance Burberry
Müzik : Christophe Beck
Yapım : 2004, ABD / Fransa


Oyuncular :

Queen Latifah (Belle) , Jimmy Fallon (Washburn) , Gisele Bundchen (Vanessa) , Ana Cristina De Oliveira , Jennifer Esposito (Robbins) , Boris McGiver (Franklin) , Henry Simmons (Jesse)

Bekar bir anne olan Belle, Manhattan'daki en hızlı pizza dağıtıcısıdır. Taksicilik yapmaya başladığında da, modifiye edilmiş arabasıyla herkesin tozunu atmaya başlaması çok da şaşırtıcı olmaz bu yüzden! New York Polisi'nden Washburn ise acemi ve bir türlü kendini gösteremeyen, yakalayamadığı banka soyguncuları yüzünden hırsına yenilen bir genç adamdır.

New York bankalarına seksi kadınlardan oluşan bir soyguncu çetesi musallat olduğunda bu uyumsuz ikilinin gönülsüz işbirliği tuhaf bir şekilde iyi netice verecektir. Sonuçta Belle'in kullandığı bir taksi süratle olay yerine vararak her seferinde polisi ekmeyi başaran soyguncuların ensesine binebilir değil mi?!

Luc Besson'un yarattığı Fransız Taxi serisinin başarısı üzerine kotarılmış bu Amerikan yapımı, yine usta sinemacının kontrolü altında gelişen bir proje. Taksici koltuğunu dolduran Queen Latifah ve sivil polis rolündeki Jimmy Fallon'un, Avrupalı orijinalleri kadar unutulmaz tiplemeler çizip çizemeyeceklerini söylemek içinse henüz erken.

1161-Not Defteri 2004 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür: Romantik / Dram
Yönetmen: Nick Cassavetes
Yapım: 2004, ABD
Süre: 115 dk.

Oyuncular :

Ryan Gosling (Noah Calhoun) , Rachel McAdams (Allie)
Gena Rowlands (Allie Calhoun) , James Marsden (Lon Hammond)
Sam Shepard (Frank Calhoun) , David Thornton (John Hamilton)
Joan Allen (Anne Hamilton) , Kevin Connolly (Fin)

Filmin Konusu :

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna’daki sahil kasabası Seabrook’a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah’la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.

Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı’nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

1160-Neredesin Be Birader ? - O Brother, Where Art Thou ? 2001 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Komedi / Macera / Dram
Gösterim Tarihi : 5 Ocak 2001
Yönetmen : Joel Coen
Yapım : 2000, İngiltere / Fransa / ABD
Süre : 106 dk.

Oyuncular :

George Clooney (Ulysses Everett McGill) , John Turturro (Pete)
Tim Blake Nelson (Delmar O’Donnell) , Del Pentecost (O’Daniel)
John Goodman (Big Dan Teague) , Holly Hunter (Penny Wharvey)
Chris Thomas King (Tommy Johnson) , Charles Durning (Vali Menelaus)

Filmin Konusu :

Missisipi Cezaevi’nde tutuklu, ağzı bozuk, haşin bir adi suçlu olan Everett Ulysses McGill (George Clooney), taş kırarak daha fazla zaman kaybetmek istemez. Kandırdığı iki zavallı mahkumla birlikte, toprağa gömülü bir hazineyi aramak için, prangalarından bile kurtulmadan hayatlarının en maceralı yolculuğuna çıkarlar.

Üçlüyü tekrar hapisaneye tıkmak isteyen kurnaz ve esrarengiz kanun adamı Cooley ile de amansız bir kovalamacanın içine girmişlerdir.

Yol boyu birbirinden ilginç sürprizlerle karşılaşan üçlü, ünlü gangster bebek yüzlü Nelson’dan, tekrar seçilmek için çılgın bir seçim kampanyası yürüten Pappy O’Daniel’a kadar pek çok sıradışı karakterle, farklı olaylar yaşarlar.

1159-Kızıl Ekim - The Hunt for Red October 1990 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Aksiyon / Gerilim / Macera
Yönetmen : John McTiernan
Yapım : 1990, ABD
Süre : 134 dk.

Oyuncular :

Sean Connery (Kaptan Marko Ramius) , Alec Baldwin (Jack Ryan)
Scott Glenn (Kumandan Burt Mancuso) , Sam Neill (Kaptan Vasily)
James Earl Jones (Amiral James Greer) , Joss Ackland (Büyükelçi Andrei)

Filmin Konusu :

Rus Kaptan Marko Ramius (Sean Connery), Amerika’ya iltica etmeye karar verir ve gemideki KGB subayını öldürerek Amerika’ya yönelir.

Onu durdurmak isteyen Ruslar, Amerika’ya kaptanın kontrolden çıktığını ve füzelerini ateşlemeyi planladığını söylerler. Bunun üzerine CIA ajanı Jack Ryan (Alec Baldwin), geminin kontrolünü ele geçirmek ve kaptana eşlik etmek için denizaltıya biner.

1158-Kill Bill Volume 2 2004 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram / Gerilim / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2004
Yönetmen : Quentin Tarantino
Senaryo : Quentin Tarantino
Görüntü Yönetmeni : Robert Richardson
Müzik : RZA , Robert Rodriguez
Yapım : 2004, ABD , 136 dk.

Oyuncular :

Uma Thurman (Gelin) , David Carradine (Bill) , Michael Madsen (Budd) , Daryl Hannah (Elle Driver) , Gordon Liu (Johnny Mo) , Michael Parks (Esteban Vihaio) , Samuel L. Jackson (Rufus) , Lucy Liu (O-Ren Ishii)

Quentin Tarantino, üç saatlik Kill Bill'ini makul boyutlara kısaltamayınca, yönetmenin dördüncü filmi, beşinci filmi de doğurmuş oldu.

Uma Thurman'ın etkileyici ve kimi zaman şaşırtıcı bir performansla ortaya koyduğu Gelin, intikam almaya devam ediyor. Komadan uyanan güzelimiz, ayak parmaklarını canlandırır canlandırmaz, bir kadının en mutlu gününü rezil eden ekibi cezalandırmaya başlamıştı.

Fakat hatırlanacağı üzere, hazırladığı liste de öyle bir çırpıda halledilecek cinsinden değil. Belki sadece bu yüzden filmini ikiye ayıran yönetmene hak vermek gerek.

1157-Kill Bill Volume 1 2003 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Gerilim / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 2 Ocak 2004
Yönetmen : Quentin Tarantino
Senaryo : Quentin Tarantino
Görüntü Yönetmeni : Robert Richardson
Müzik : Lars Ulrich
Yapım : 2003, ABD , 110 dk.

Oyuncular :

Uma Thurman (Gelin) , Lucy Liu (O-Ren Ishii) , Vivica A. Fox (Vernita Green) , Daryl Hannah (Elle Driver) , David Carradine (Bill) , Michael Madsen (Budd) , Julie Dreyfus (Sofie Fatale) , Chiaki Kuriyama (Gogo Yubari) , Sonny Chiba (Hattori Hanzo) , Michael Bowen (Buck)
Gelin, zamanında kadın suikastçılardan oluşan bir grubunun parçasıdır. Bill ve öteki suikastçılar ona karşı birleşince konumunu bırakmıştır. Düğün günü kendisine kurulan bir tuzak nedeniyle girdiği komadan uyanınca intikam almaya yemin eder!..

1156-İyi Geceler ve İyi Şanslar 2005 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 17 Şubat 2006
Yönetmen : George Clooney
Yapım : 2005, ABD / Japonya / Fransa / İngiltere
Süre : 93 dk.

Oyuncular :

David Strathairn (Edward R. Murrow) , Robert Downey Jr. (Joe)
Patricia Clarkson (Shirley Wershba) , Ray Wise (Don Hollenbeck)
Frank Langella (William Paley) , Jeff Daniels (Sig Mickelson)
George Clooney (Fred Friendly) , Tate Donovan (Jesse Zousmer)
Tom McCarthy (Palmer Williams) , Matt Ross (Eddie Scott)

Filmin Konusu :

Amerika’da televizyon gazeteciliğinin yeni yeni geliştiği 50'li yıllara uzanıyoruz. Edward R. Murrow döneminin hızlı araştırmacı gazetecilerinden birisi ve başını politikacılarla belaya sokmaktan hiç çekinmiyor. Ekibi ile birlikte komünistleri avlamak üzere tartışmalı bir politika yürüten Joseph McCarthy, gazetecinin inceleme konusu oluyor ve böylece ünlü McCarthy dönemi sonuna yaklaşıyor.