6 Temmuz 2008

261-Canavar (2007) Cloverfield Türkçe Dublaj/DVDRip











Tür : Bilim Kurgu
Gösterim Tarihi : 15 Şubat 2008
Yönetmen : Matt Reeves
Senaryo : Drew Goddard
Görüntü Yönetmeni : Michael Bonvillain
Yapım : 2007, ABD


Oyuncular

Michael Stahl-David (Rob Hawkins) , Mike Vogel (Jason Hawkins) , T.J. Miller (Hud) , Jessica Lucas (Lily Ford) , Lizzy Kaplan (Marlena Diamond)

Filmde New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü anlatılıyor.

Tahmini bütçesi 30 milyon dolar olan filmin çekimlerine haziran ortasında New York’ta başlandı. Çekimlerde ev-yapımı amatör film stilini vermesi için elde taşınan kamera kullanıldı. Böylelikle “Armageddon” ile “The Blair Witch Project” karışımı tadında görüntülere ulaşıldı.

Bugüne kadar gizli tutulan, gizli çekilen ve sinemaseverlerin ilk defa “Transformers”ın ön gösterimi öncesinde haberdar olduğu bilimkurgu filmi “Cloverfield” ile ilgili söylentiler devam ediyor. Film, enteresan kurgusu, ekstra gerçekçi havası ve ilginç konusu ile sinema tarihinde uzun süre konuşulacağa benziyor.

260- Ölülerin Günü (Day of the Dead) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip









Yönetmen Steve Miner
Oyuncular Mena Suvari, Ving Rhames, Nick Cannon, Christa Campbell, Taylor Hoover, Vanessa Johansson
Stüdyo Millennium Films
Dağıtıcı Firma
Kategori Korku, Gerilim
Süre 87 dakika
Ses Türkçe

Filmin Konusu:
Yaşayan ölülerin hükmettiği kontrolden çıkmış bir dünyadayız. Küçük bir grup bilimadamı ve asker, Florida’daki bir füze silosuna sığınmış, dünyanın kaderini belirlemeye çalışıyorlar. Bilimadamları bir yandan yakaladıkları zombiler üzerinde korkunç deneyler yaparak bir tedavi aramaya çalışırken, bir yandan da askerlerin tutkularını tatmin edecek arayışlara zorlanıyorlar.

Bir süre sonra, araştırmacıların aralarından bazılarını deneylerde kullandığını farkeden askerlerle araları bozulduğunda, sığınağa sızmaya başlayan zombilerin tehdidi daha da sinir bozucu bir hal alıyor.

Ölülerin Şafağı’nın kaldığı yerden devam eden filmde, yeni bir grup insanın hayatta kalma mücadelesi, önceki iki filmden daha da kanlı bir şekilde anlatılıyor.

259-Testere 4 (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Gerilim / Korku / Suç
Gösterim Tarihi : 26 Ekim 2007
Yönetmen : Darren Lynn Bousman
Senaryo : Marcus Dunstan , Thomas H. Fenton , Patrick Melton
Görüntü Yönetmeni : David A. Armstrong
Müzik : Charlie Clouser
Yapım : 2007, ABD


Oyuncular

Tobin Bell (Jigsaw) , Lyriq Bent (Rigg) , Costas Mandylor (Hoffman) , Scott Patterson (Ajan Strahm) , Angus MacFadyen (Jeff Denlon) , Justin Louis (Art) , Sarain Boylan (Brenda) , Shawnee Smith (Amanda Young)

Testere efsanesi üçüncü filmde kaldığı yerden devam ediyor. Binaya kilitli kalmış olan Jeff, oksijeni tükenmeden kayıp kızını bulmak zorundadır. Aksi takdirde her ikisini birden kaçınılmaz son, ölüm beklemektedir.

Kızını bulabilmek için çabalarken bir kaset bulur. Kanser olduğunu öğrendikten sonra Jigsaw tarafından çekilmiş olan bu kaset, Jigsaw'ın geçmişi ile ilgili inanılmaz gerçekleri ortaya çıkarmaktadır. Kızını ve kendisini bu korkunç kapandan kurtarabilmek için gerekli olan ipuçlarının bu kasette olduğunu anlayan Jeff'in işi, sandığından çok daha zordur.

Testere serisinin ikinci filminden beri yönetmen koltuğunda oturan Darren Lynn Bousman, serinin dördüncü filminde de yine iş başında... Serinin fanatiklerinin yeni süprizlere hazır olmaları gerektiğini de eklemeden geçmeyelim.

258-Solstice Gün Dönümü (2008) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram / Gerilim / Korku
Yönetmen : Daniel Myrick, Ethan Erwin, Marty Musatov
Senaryo : Daniel Myrick, Ethan Erwin, Marty Musatov
Oyuncular : R. Lee Ermey, Shawn Ashmore, Tyler Hoechlin, Amanda Seyfried, Hilarie Burton, Elisabeth Harnois, Jenna Hildebrand, Lisa Arnold, Lyle Brocato, Gary Michael Smith, Cliff Johnson
Yapımcı : James D. Stern, Adam Del Deo, Mikkel Bondesen
Görüntü Yönetmeni : M. David Mullen
Süre : 1 saat, 27 dk.

İkiz kız kardeşinin intiharının ardından bunalım yaşayan genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor.

257-Oda Beni Seviyor (2001) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram / Romantik
Yönetmen : Barış Pirhasan
Senaryo : Barış Pirhasan, Gül Dirican
Oyuncular : Uğur Polat, Cezmi Baskın, Serra Yılmaz, Tuncel Kurtiz, Burak Sergen, Şerif Sezer, Lale Mansur, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Ece Ekşi, Ayla Algan, Ali Ökçelik, Elif Can, Esin Aslan, Taner Birsel, Hale Akınlı, Kemal İnci, Tomris İncer, Haluk Piyes
Yapımcı : Mine Vargı
Görüntü Yönetmeni : Jürgen Jürges
Müzik : Mare Nostrum, Ulaş Özdemir
Süre : 1 saat, 42 dk.
Gösterim Tarihi : 10 Aralık 2001

Sene 1973. 13 yaşındaki Esma, karnesindeki kötü notlar nedeniyle babasının Arguvan'daki arkadaşı Kemal'in evine gönderilir. Daha önce evden kaçıp sevdiği adama giden Kemal'in kızkardeşi Saliha da eve geri döner.

Esma ile Saliha çok iyi anlaşmaya başlar. Saliha, Esma için bir idoldür. Esma, köydeki Hüseyin'le yakınlaşmaya başlar. Ona karşı beslediği duyguların adını bir türlü koyamaz

256-İnfaz-Sınır devriyesi (2008) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Aksiyon
Yönetmen : Isaac Florentine
Senaryo : Cade Courtley, Joe Gayton
Yapımcı : Moshe Diamant, Bryan Brucks, Gilbert Dumontet
Müzik : Mark Sayfritz
Yapım : 2008, ABD
Süre :1 saat, 35 dk.


Oyuncular :
Jean-Claude Van Damme, Scott Adkins, Todd Jensen, Stephen Lord, Gary Mcdonald, Natalie J. Robb, Andrée Bernard, J.j. Perry, Bashar Rahal, Phil Mckee


Konu :


Özel bir Amerikan Kuvveti, ülkeye 35 milyon $ değerinde eroin sokmak için bir plan hazırlar, yollarına çıkan tek kişi ise sınır polisi Robideaux’dur (Jean-Claude Van Damme). Sınırın her iki tarafında hazır bekleyen intihar bombacıları, sadist işkenceciler ve vatan hayini memurlara karşı Jack, bu karteli yok etmek için tek başına dahi olsa kimseye merhamet göstermeyecektir.

255-Charlie Wilson’ın Savaşı (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip









Yönetmen: Mike Nichols
Oyuncular: Tom Hanks, Emily Blunt, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Rachel Nichols, Shiri Appleby
Senaryo: Aaron Sorkin, George Crile
Tür: Dram
Dil: Altyazılı
Süre: 97 dk.

Charlie Wilson, Afganistan savaşı sırasında Pakistan’a ABD desteğinin sağlanmasında önemli rol oynayan Teksaslı kongre üyesidir. Joanne Herring ise Pakistan Devlet Başkanı Ziya Ül Hak’ın yakın arkadaşı ve sırdaşıdır. Herring asilere destek sağlaması için Wilson’ı etkileyen sağ kanat Houston sosyetesine mensuptur.