31 Ağustos 2008

547 - Can 2007 DVDRip









Oyuncular : Tuğçe Kazaz ile Berke Üzrek'in yanı sıra Zeki Alasya, Nurseli İdiz, Murat Akkoyunlu, Haldun Boysan, Fatih Gülnar, Bora Tekay, Güneş Çağlar, Arzu Budak ve Savaş Dinçel Can'da rol alıyor.
Yönetmen : Oguz Eruzun
Gösterim Tarihi: Şubat 2007

Konusu:

Gencecik bir manken kızın podyumların ışıklı dünyasından uyuşturucunun karanlığına düşüşünün hazin öyküsü.
Özendiği pırıltılı hayata bir an önce ulaşmak için evinden kaçan Can (Tuğçe Kazaz), Hakan (Berke Üzrek) adlı gençle tanışır ve sevgili olur. Ancak genç sevgililerin yolu uyuşturucu ile kesişir ve Can zirveden düşerek adeta bir bataklığa saplanır..

Başrolünde Tuğçe Kazaz'ın rol aldığı Can adlı TV filminin senaryosu 2004'te uyuşturucudan ölen manken Burçin Bircan'ın hayatıyla benzerlik taşıyor! Tuğçe Kazaz'ın Berke Üzrek ile başrolünü oynadığı 'Can' adlı TV filminin çekimleri sürüyor. Filmde; modellere özenerek evden kaçan ve uyuşturucudan ölen bir genç kızı canlandıran Kazaz'ın rolü akıllara "Can, Burçin Bircan'ın hayatını mı anlatıyor?" sorusunu getirdi.

Eroinden...
Manken Bircan, 20 yaşında Kozlu Mezarlığı'nda aşırı dozda aldığı eroin sonrası ölü bulunmuştu. Kazaz'ın canlandırdığı Can karakteri ise aşırı 22 yaşında bir çöplükte eroinden ölüyor. Filmin Bircan'ın hayatından yola çıkılarak yazıldığının bir diğer göstergesi yaşanan lezbiyen ilişki. Bircan gece hayatı müdavimlerinin yakından tanıdığı Melis adlı lezbiyen ile yakınlaşmasını günlüğünde anlatmıştı.

Lezbiyen ilişki
Tuğçe Kazaz da filmde, lezbiyen ilişki yaşıyor. Senaryosunu Kuzey Film'in sahibi Oğuz Eruzun'un ekibiyle yazdığı aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği filmde Zeki Alasya 'Dodi' adlı bir fotoğraf stüdyosu sahibini canlandırıken Nurseli İdiz de ajans sahibi olarak rol alıyor.