26 Temmuz 2008

401-Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet (2007) Dublaj/DVDRip














Tür : Dram / Politik
Gösterim Tarihi : 9 Mart 2007
Yönetmen : Biket İlhan
Senaryo : Metin Belgin
Görüntü Yönetmeni : Claudio Bolivar
Müzik : Cem İdiz
Yapım : 2007, Türkiye , 118 dk.


Oyuncular

Yetkin Dikinciler (Nazım Hikmet) , Dolunay Soysert (Piraye) , Özge Özberk (Münevver) , Uğur Polat (Tahsin Bey) , Ferit Kaya (Balaban) , Suna Keskin (Celile Hanım) , Rıza Sönmez (Orhan Kemal)

Türkçe'nin sevdalısı Türkiye'nin büyük şairi Nazım Hikmet, 1941'den sonra hapishanede geçirdiği dönemle beyazperdeye konuk oluyor.

Komunizm propagandası nedeni ile mahkum edilen Nazım, içeride kulaktan kulağa büyüyen bir ünle efsane haline gelir. Çevresinde şiirinden, ressamlığından feyz alarak genişleyen bir arkadaş grubu oluşur.

Fakat Nazım Hikmet'in aklında olan tek şey karısı Piraye'dir. Uzun zamandır haber alamadığı karısını çok merak etmektedir. Savaş yıllarının sefaleti iyice kendisini hissettirirken Nazım için yıkım olacak haber de gelmekte gecikmez. Hakkında verilen 28 yıl hapis cezası onaylanmıştır.

Türkiye'nin en büyük şairlerinden biri olan Nazım Hikmet'in hayatı ile ilgili dünyada çekilen ilk film olma özelliği taşıyan Mavi Gözlü Dev, Kayıkçı ve Ayın Karanlık Yüzü filmlerinden tanıdığımız Biket İlhan tarafından yönetildi.