22 Şubat 2009

1090-Hellboy 2004 Türkçe Dublaj DVDRip








Tür : Bilim Kurgu / Korku / Macera
Gösterim Tarihi : 3 Eylül 2004
Yönetmen : Guillermo Del Toro
Senaryo : Guillermo Del Toro , Mike Mignola (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Guillermo Navarro
Müzik : Marco Beltrami
Yapım : 2004, ABD , 122 dk.


Oyuncular

Ron Perlman (Hellboy) , Doug Jones (Abe Sapien) , Selma Blair (Liz Sherman) , John Hurt (Prof. Bruttenholm) , Rupert Evans (John Myers) , Corey Johnson (Ajan Clay) , Karel Roden (Grigori Rasputin) , Brian Caspe (Ajan Lime)

Adolf Hitler'in mistik konulara olan merakı bir çok kitap ve filme konu olmuştur. Gerçekten de Nazilerin, 2. Dünya Savaşı'nı kendi lehlerine çevirmek için doğaüstü güçlerden medet umduklarına dair çok sayıda ipucu mevcuttur. Hellboy, Nazilerin bu deneyleri esnasında istemeden dünyaya getirdikleri, aynı isimle anılan bir cehennem zebanisinin maceralarını konu alıyor.

Gücü ve zekasının yanısıra, dünyevi zaafları ve insancıl bir karakteri de olan küçük Hellboy, büyürken kötülüğün değil, iyiliğin tarafında olmayı seçiyor ve nihayetinde paranormal konulara yatkın bir dedektif olarak olağanüstü serüvenler yaşıyor. Kendisini Nazilerle işbirliği yapan kara büyücü Rasputin'in elinden kurtaran ekibin başı Profesör Broom tarafından yetiştirilen Hellboy, ateşe hükmeden Liz Sherman ve telepat Abe Sapien ile birlikte kötülükle savaşan sıradışı bir takımın parçası.

Hellboy, Amerikalı çizgiromancı Mike Mignola'nın, sıradan süper kahraman öykülerinden sıkıldığı 90'lı yıllarda, kendi başına yarattığı derin ve marjinal bir çizgi roman serisinden uyarlanıyor. Hellboy, sadece konusuyla değil, Mignola'nın kendine has stilize çizimleriyle de ünlü olmuş, sadece ABD'de değil Avrupa'da da beğeniyle kucaklanmış bir çizgi roman serisi. Bu kez beyazperdede, üstelik yönetmen Guillermo del Toro'nun yetenekli ellerinde, en az çizgi romanları kadar müthiş bir eğlence vaadediyor!