27 Haziran 2008

211-Altın Göz (1995) Goldeneye Türkçe DublajDVDRip












Tür : Macera / Aksiyon / Casusluk
Yönetmen : Martin Campbell
Senaryo : Michael France , Bruce Feirstein , Jeffrey Caine , Ian Fleming (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Phil Meheux
Müzik : Eric Serra
Yapım : 1995, İngiltere / ABD , 130 dk.


Oyuncular

Pierce Brosnan (James Bond) , Sean Bean (Alec Trevelyan) , Izabella Scorupco (Natalya Fyodorovna Simonova) , Famke Janssen (Xenia Zaragevna Onatopp) , Joe Don Baker (Jack Wade) , Judi Dench (M) , Robbie Coltrane (Valentin Dmitrovich Zukovsky) , Tcheky Karyo (Savunma Bakanı Dmitri Mishkin)

Bir Rus general, Xenia adlı güzel bir kadının da yardımıyla çok güçlü bir prototip helikopter çalarak kaçar. Kısa bir süre sonra bu helikopterin de yardımıyla General Ourumov ve Xenia, Rusya'da gizli bir radar üssünü basarak herkesi öldürür ve Goldeneye adlı çok gizli bir silahın kumandasını ele geçirir.

James Bond, radar üssünden tek kurtulan kişi olan güzel bilgisayar programcısı Natalya'nın da yardımıyla, generali durdurmak, gizli silahı ele geçirmek ve bu işin arkasında kimin olduğunu bulmak üzere görevlendirilir.

Ancak, bu kez James Bond'un karşısında daha öncekilerden de güçlü bir düşman vardır. Alec Trevelyan adlı eski bir MI5 ajanı, ona arkasını dönen ülkesinden intikam almak için bu silahı ele geçirmiştir.