21 Mayıs 2008

107-Hayalet Dünya (2006) Türkçe Dublaj/DVDRip







Tür : Korku
Gösterim Tarihi : 28 Temmuz 2006
Yönetmen : Danny Pang , Oxide Pang
Yapım : 2006, Tayland / Hong-Kong
Süre : 108 dk.

Oyuncular
Ekin Cheng , Lawrence Chou
Siu-Ming Lau , Angelica Lee , Rain Li

Filmin Konusu


Ting-yin, farklı bir isimle yazdığı ilk romanıyla Güney Doğu Asya’nın en çok satan yazarları arasına girmeyi başarır. İmza gününde menejeri, Ting-yin’in yeni kitabının duyurusunu yapar. Fakat bu kitap, konusu duygulu bir aşk hikeyesi olan ilkinden farklı olarak doğaüstü güçlerle ilgili olacaktır.

“Hayalet Dünya” ismini taşıyacak bu kitabın ilk bölümünü bitirdiğinde, Ting-yin, yazmayı bırakır ve bilgisayarında filmle ilgili kayıtlı olan herşeyi siler. Zamanla yaşadıkları ve gördükleri, kelimelerle ifade edilebileceklerin çok ötesine geçecektir. Gerçek ile kurgu birbirine girmiş, aradaki ayrım çoktan ortadan kalkmıştır.

Oxide Pang Chun ve Danny Pang’ın birlikte yönettiği film, Cannes Film Festivali 'Belirli Bir Bakış Bölümü’ne seçilmiştir. Ayrıca Hayalet Dünya’nın Pang Kardeşler'in Cannes’da gösterilen ilk filmleri olma özelliği taşıdığını da ekleyelim.

106-Tetikçi (The Contractor) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür: Macera / Aksiyon
Yönetmen: Josef Rusnak
Yapım: 2007, ABD, İngiltere, Bulgaristan
Süre: 94 dk.

Oyuncular
Wesley Snipes, Charles Dance, Ralph Brown
Velizar Binev, Sharon Jordan Evans
Eliza Bennett, Richard Harrington

Filmin Konusu


Dünyanın En İyi Tetikçisi Artık Hedefin Ta Kendisi!

Wesley Snipes'dan hız kesmeyecek yüksek gerilimli bir aksiyon!

Montana'da çiftliğinde yaşayan eski CIA ajanı (Snipes), daha önceki görevlerinde öldüremediği dünyanın en azılı teröristlerinden biri olan Jahar için geri döner. Jahar'ı öldürmeyi başarmasına rağmen oyuna getirilerek yüksek kademeli bir polisi öldürmekle suçlanır.


Masum olduğunu kanıtlayabilecek mi?

105-Gomeda (2006) DVDRip










Tür : Fantastik / Korku
Gösterim Tarihi : 23 Şubat 2007
Yönetmen : Tan Tolga Demirci
Senaryo : Tan Tolga Demirci
Yapım : 2006, Türkiye
Süre : 83 dk.

Oyuncular
Feride Çetin , Halim Ercan , Bulut Köpük
Bahar Yanılmaz , Serkan Altunorak

Filmin Konusu


Eğlenceli bir haftasonu geçirmek için şehir dışına geziye çıkmaya karar veren 5 kişilik bir arkadaş grubu, önce kendilerine bir araba kiralarlar. Başlarına gelecek gizem ve korku dolu olaylardan habersiz, Kapadokya'ya Gomeda Vadisi'ne gitmeye karar verirler.

Geçirdikleri bir kaza sonucu yollarına yayan devam etmek zorunda kalsalar da, Kapadokya'ya gitmeye kararlıdırlar. Fakat en kötüsü bundan sonra başlayacaktır. Gomeda Vadis'ne vardıklarında gece konaklamak için seçtikleri mağarada, kabuslarla dolu bir gece onları beklemektedir.

Kısa filmleriyle tanıdığımız Tan Tolga Demirci'nin fantastik ve korku türündeki bu ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi, türün örneklerinin gittikçe artmaya başladığı Türk Sineması için merak uyandırıyor.

104-Sihirbaz (2006) Türkçe Dublaj/DVDRip
















Tür: Romantik / Fantastik / Dram
Gösterim Tarihi: 18 Ağustos 2006
Yönetmen: Neil Burger
Yapım: 2006, ABD
Süre: 110 dk.

Oyuncular
Edward Norton (Eisenheim) , James Babson (Young Father)
Jessica Biel (Princess Sophie) , Paul Giamatti (Chief Inspector Uhl)
Aaron Johnson (Young Eisenheim) , Erich Redman (Count Rainier)
Ellen Savaria (Mrs. Uhl) , Rufus Sewell (Crown Prince Leopold)

Filmin Konusu


Eisenheim, aristokrat bir ailenin kızı Sophia’ya aşıktır ama kendisinin marangoz bir aileden geliyor olması, çevreleri tarafından bu aşkın hoş karşılanmamasına neden olur. Aşkını yaşamasına yasak konan Eisenheim, ülkeyi terkeder ve dünyayı dolaşmaya karar verir.

15 yıl sonra tanınmış bir illüzyonist olarak ülkesine döndüğünde, eski aşkı Sophia'nın Avusturya-Macaristan veliaht prensi Leopold ile nişanlanmak üzere olduğunu görür. Ama yıllar sonra tekrar karşılaşan eski aşıklar, birbirlerine kayıtsız kalamazlar ve eski duygular yeniden alevlenmeye başlar. Bu durumun farkına varan Prens Leopold ile Eisenheim arasında, sıkı bir mücadele başlayacaktır.

Neil Burger'in yönettiği filmde, Edward Norton, bu kez de, doğaüstü güçleri sayesinde, koca bir imparatorluğun güç dengelerini tehdit eden bir karakterle sinemaseverlerin karşısında.