31 Ağustos 2008

552-Parti Hayvanları (Barnyard: The Original Party Animals) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Komedi / Animasyon Gösterim Tarihi : 20 Ekim 2006 Yönetmen : Steve Oedekerk Yapım : 2006, ABD Süre : 90 dk. Filmin Konusu Ben, çiftlikteki bütün hayvaların yönetimini sağlayan ve güvenliklerinden sorumlu baş inektir. Yıllardır görevini büyük bir ciddiyetle ve başarı yapmaktadır. Tek derdi ise kendisinin sorumluluk sahibi yapısına hiç benzemeyen oğlu Otis'tir. Otis, son derece şakacı, eğlenceyi seven ve muzip bir inektir. En büyük keyfi, her gece çiftlik sahipleri yattıktan sonra en yakın arkadaşları fare, yaban gelinciği, horoz ve domuz ile birlikte parti düzenlemek ve sabahlara kadar dans etmektir. Babasının bütün ikazlarına rağmen çiftlikle ilgili herhangi bir sorumluluk almanın kendi yaşam anlayışına ters olduğunu söylemektedir. Ama bir gün baba Ben'in işleri daha fazla yürütememesi nedeni ile Otis, ister istemez babasının görevlerini üstlenmek zorunda kalır. İlk zamanlar bütün işler çok kolay ve keyifli gibi görünse de zamanla Otis'in herşeyi eğlence anlayışı çerçevesinde yönetmesi nedeni ile çiftlikte korkunç bir kaos oluşmaya başlar. Üstelik yıllardır çiftliğe saldırmayı bekleyen çakallar da bu kaostan yararlanmayı planlamaktadırlar.

551-Otostopçu (The Hitcher) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Gerilim / Korku / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 16 Mart 2007
Yönetmen : Dave Meyers
Yapım : 2007, ABD
Süre : 83 dk.

Oyuncular
Sean Bean (John Ryder) , Sophia Bush (Grace Andrews)
Zachary Knighton (Jim Halsey) , Lauren Cohn (Marlene)
Neal McDonough (Lieutenant) , Yara Martinez (Beth)

Filmin Konusu
Grace ve Jim, üniversitede okuyan iki sevgilidir. Sömestr tatilinde eski model arabalarına atlayarak çılgın bir geziye çıkmayı planlarlar. Yola koyuldukları gece bardaktan boşanırcasına yağmur yağmaktadır. Yol kenarında son derece ıslanmış bir şekilde otostop yapan John'u görünce almaya karar verirler. Ama bu hayatlarının hatası olacaktır.

John'un tam anlamı ile bir psikopat olduğunu anlamaları uzun sürdürmez. John gerisinde bir dolu ceset bırakmış olan psikopat bir katildir. Grace ve Jim'i hunharca öldürmek için yaptığı planlar tam gerçekleşmek üzere iken beklenmedik olaylar gerçekleşir. Grace ve Jim, bir yandan hayatta kalabilmek için mücadele verirlerken bir yandan da John'un kendilerini bulaştırdıkları pisliklerden kurtulmaya çalışacaklardır.

Yönetmen Dave Meyers'ın ilk uzun metrajlı denemesi olan Otostopçu, Robert Harmon imzalı 1986 yapımı filmin yeniden çevrimi. Başrol oyuncularından Sean Bean, " Şimdiye kadar hiç otostop yapmadım ve arabama da hiç otostopçu almadım. Bu filmden sonra da asla böyle bir işe kalkışmam” sözleri ile filmin kendisini çok fazla etkilediğini anlatıyor.

550-Boarding Gate (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip








Tür : Gerilim
Yönetmen : Olivier Assayas
Yapım : 2007, Fransa
Süre : 102 dk.

Oyuncular
Michael Madsen, Asia Argento, Alex Descas
Kelly Lin, Carl Ng, Kim Gordon, Joana Preiss

Filmin Konusu
Londra’da yaşayan İtalyan bir kadın olan Sandra eski bir fahişedir. Sado-mazo bir cinsellik yaşadığı eski sevgilisi Miles Rennberg ile tutku dolu olan ilişkisi şiddetle son bulunca Londra’yı terk etmek zorunda kalır. Yeni bir hayata başlamak üzere Hong Kong’a giden Sandra, burada Lester ve Sue adlarında çekici bir çiftle tanışır. Genç çift parasını ve kağıtlarını kurtarmak için Sandra’ya söz verirler. Fakat Sarah için hiçbir şey umduğu gibi gitmez ve kendini kirli bir oyunda tuzağa yakalanmış bulur.

549-Dehşet Odası (The Killing Floor) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Gerilim / Korku
Yönetmen : Gideon Raff
Yapım : 2007, ABD
Süre : 93 dk.

Oyuncular
Reiko Aylesworth, Shiri Appleby, Marc Blucas
Joel Leffert, Jeffrey Carlson, Bethany Butler

Filmin Konusu
En iyi korku romanlarını keşfetmekle ünlü New York'lu edebiyat menajeri David Lamont (Marc Blucas), kariyerinde adım adım zirveye yükselmektedir. Manhattan'da üç katlı bir çatı katına taşınması ile hayatı eğişmeye başlar.

Bir süre sonra Lamont'un evine daha önce orada işlenmiş vahşice cinayetlerin fotoğrafları gelmeye başlar. Bu rahatsız edici fotoğrafların ardından her hareketinin takip edildiğini belgeleyen video kasetler de alan Lamont, kendini zekice yazılmış bir korku romanının baş karakteri olarak bulur.

548 - Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi 2008 DVDRip









Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008
Yönetmen : Mehmet Eryılmaz
Yapım : 2007, Türkiye
Süre : 113 dk.

Oyuncular
Zümrüt Erkin , Erol Babaoğlu
Tarık Köksal , Ahu Sıla Bayer

Filmin Konusu
Bu, birbirine umutsuzca aşık olmuş iki insanın bir panayırda geçen hikayesidir. Panayırın yakınındaki inşaatta çalışan Cemal ile, bulunduğu her panayırda çalışan gezgin şarkıcı Nurşen’in hikâyesi. İkisi de bir yere kök salamayan, rüzgar nereden eserse oraya savrulan insanlar. Her ne kadar renkli ve eğlenceli bir hayat olduğu sanılsa da, panayırda çalışmak hiç de göründüğü gibi değil.

Panayırlar, ortaçağdan kalma pek çok zenaat gibi, yok olmaya yüz tutmuş kültür miraslarımızdan biridir. Bu yok oluş, panayır sistemi içinde ezilen insanların arasında şiddet dolu ve dengesiz ilişkiler yaratmaktadır. “Hazan Mevsimi – Bir Panayır Hikayesi” kendi tarzındaki yerel dili çok iyi kullanan ve titizlikle kaleme alınmış bir modern çağ peri masalıdır.

Venedik Film Festivaline gönderilen En iyi Türk Filmi olarak konuşulan Hazan Mevsimi, vizyona girdiğinde de çok ilgi çekeceğe benzer.

547 - Can 2007 DVDRip









Oyuncular : Tuğçe Kazaz ile Berke Üzrek'in yanı sıra Zeki Alasya, Nurseli İdiz, Murat Akkoyunlu, Haldun Boysan, Fatih Gülnar, Bora Tekay, Güneş Çağlar, Arzu Budak ve Savaş Dinçel Can'da rol alıyor.
Yönetmen : Oguz Eruzun
Gösterim Tarihi: Şubat 2007

Konusu:

Gencecik bir manken kızın podyumların ışıklı dünyasından uyuşturucunun karanlığına düşüşünün hazin öyküsü.
Özendiği pırıltılı hayata bir an önce ulaşmak için evinden kaçan Can (Tuğçe Kazaz), Hakan (Berke Üzrek) adlı gençle tanışır ve sevgili olur. Ancak genç sevgililerin yolu uyuşturucu ile kesişir ve Can zirveden düşerek adeta bir bataklığa saplanır..

Başrolünde Tuğçe Kazaz'ın rol aldığı Can adlı TV filminin senaryosu 2004'te uyuşturucudan ölen manken Burçin Bircan'ın hayatıyla benzerlik taşıyor! Tuğçe Kazaz'ın Berke Üzrek ile başrolünü oynadığı 'Can' adlı TV filminin çekimleri sürüyor. Filmde; modellere özenerek evden kaçan ve uyuşturucudan ölen bir genç kızı canlandıran Kazaz'ın rolü akıllara "Can, Burçin Bircan'ın hayatını mı anlatıyor?" sorusunu getirdi.

Eroinden...
Manken Bircan, 20 yaşında Kozlu Mezarlığı'nda aşırı dozda aldığı eroin sonrası ölü bulunmuştu. Kazaz'ın canlandırdığı Can karakteri ise aşırı 22 yaşında bir çöplükte eroinden ölüyor. Filmin Bircan'ın hayatından yola çıkılarak yazıldığının bir diğer göstergesi yaşanan lezbiyen ilişki. Bircan gece hayatı müdavimlerinin yakından tanıdığı Melis adlı lezbiyen ile yakınlaşmasını günlüğünde anlatmıştı.

Lezbiyen ilişki
Tuğçe Kazaz da filmde, lezbiyen ilişki yaşıyor. Senaryosunu Kuzey Film'in sahibi Oğuz Eruzun'un ekibiyle yazdığı aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği filmde Zeki Alasya 'Dodi' adlı bir fotoğraf stüdyosu sahibini canlandırıken Nurseli İdiz de ajans sahibi olarak rol alıyor.

546 - April Fool’s Day 2008 Bir Nisan Şakası Türkçe Dublaj DVDRip









Oyuncular : Taylor Cole , Josh Henderson
Yönetmen : Mitchell Altieri
Bir ölüm partisi planladığından habersizdi.

Son derece zengin ve genç Desiree Cartier, her yıl 1 Nisan günü, heybetli malikanesinde bir parti vermekte ve bu sosyal olay her zaman Desiree’nin bir şeytanlığıyla son bulmaktadır.
Fakat bu yılın şakası ölümcüldür. Desiree, erkek kardeşi Blaine ve beş arkadaşı bu baştan çıkarıcı, ihanet ve intikam dolu hikayede gözü dönmüş bir katilin hedefi haline gelirler.