24 Ocak 2009

1007-Issız Adam 2008 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Romantik
Gösterim Tarihi : 7 Kasım 2008
Yönetmen : Çağan Irmak
Senaryo : Çağan Irmak
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular:

Cemal Hünal
Melis Birkan
Yıldız Kültür
Şerif Bozkurt
Gözde Kansu
Aslı Aybars
Goncagül Sunar

Konusu:

Birbirlerine zıt hayatlar sürdüren Alper ve Ada, bir kitapçıda karşılaşırlar. 30'larında, kendi restoranının aşçısı olan Alper lüks bir düzen içinde gününü gün ettiği bir hayat sürmektedir. Hayatını çocuk kostümleri tasarlayıp dikerek devam ettiren 20'li yaşlarındaki Ada'ysa mütevazı bir hayat sürer.

Sadece çapkınlık alışkanlığıyla karşılaştıkları kitapçıdan Ada'yı iş yerine kadar takip eden Alper, Ada'nın kitapçıda aradığı kitabı ona hediye eder. Bir ilişkiyi başlatan bu tanışmanın sonrasında kendini aşka kaptıran Ada'ya karşılık Alper, daha önceden sürdürdüğü modern hayatın içinde ona yer açmaya çalışırken boğuluyordur da.

Mustafa Hakkında Herşey , Babam ve Oğlum gibi filmlerle büyük başarılara imza atan Çağan Irmak, son projesi Issız Adam'da modern hayatların kişileri yalnızlığa sürüklediğinin hikayesini yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşkla taçlandırıyor.

1006-Mustafa 2008 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Belgesel / Tarihi Biyografi
Gösterim Tarihi : 29 Ekim 2008
Yönetmen : Can Dündar
Senaryo : Can Dündar
Müzik : Goran Bregovic
Yapım : 2008, Türkiye , 130 dk.
Oyuncular : Gökhan Akyüz (Mustafa Kemal- Cumhuriyet Dönemi) , Bahadır Yazıcı (Mustafa Kemal-Kurtuluş Savaşı dönemi) , Burak Onaran (Mustafa Kemal- Harbiye dönemi) , Ediz Mehmedali (Mustafa Kemal-Manastır dönemi) , Georgios Chondrogiannis (Mustafa Kemal-Langaza dönemi) , Onur Aymerger (Mustafa Kemal-Çocukluk dönemi) , Aleksander Korlevski (Mustafa Kemal-Langaza dönemi)

10 Kasım 2008, Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü. Türkiye 70 yılda Ata’sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Yapılan belgeseller, Türkiye ölçeğiyle sınırlı, belli bir dönemle kısıtlı ve resmi bir dilde tutsak kaldı.

Selânik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi. Mustafa, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı.

15 yıldır Atatürk belgeselleri yapan, Sarı Zeybek'le seyirciyi
Ata’nın insani yüzüyle tanıştıran Can Dündar ve ekibi şimdi onun bütün hayatını sinema diliyle anlatıyor. Filmin müziklerini ise, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş uluslararası bir müzisyen olan Goran Bregoviç besteledi.

1005-Babil M.S. - Babylon A.D - 2008 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Fantastik / Bilim Kurgu / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 26 Eylül 2008
Yönetmen : Mathieu Kassovitz
Senaryo : Eric Besnard , Maurice G. Dantec (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Thierry Arbogast
Müzik : Atli Örvarsson
Yapım : 2008, ABD / Fransa , 101 dk.


Oyuncular

Vin Diesel (Toorop) , Michelle Yeoh (Soeur Rebecca) , Gérard Depardieu (Gorsky) , Joel Kirby (Dr. Newton) , Mark Strong (Finn) , Lambert Wilson (Dr. Arthur Darquandier) , Charlotte Rampling (Neolite Priestess)

Yakın gelecekte geçen filmde Toorop adında bir misyonerden, genç bir kızı Rusya'dan Çin'e götürmesi istenir.

Bunun sıradan bir görev olduğunu zanneden Toorop, bu kızın bir Mesih olma potansiyeline sahip bir organizma taşıdığını öğrenince işin rengi değişecektir. Kızı, peşlerindeki kişilerden korumak artık Toorop’un görevidir.

Maurice Georges Dantec'in 99 yılında yayınlanan “Babylon Babies” isimli romanından uyarlanan filmin başrolünde aksiyon filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz Vin Diesel var.

1004-İşte Özgür Dünya - It's a Free World 2008 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 19 Eylül 2008
Yönetmen : Ken Loach
Senaryo : Paul Laverty
Görüntü Yönetmeni : Nigel Willoughby
Müzik : George Fenton
Yapım : 2007, İngiltere / İtalya / Almanya / İspanya / Polonya , 96 dk.

Oyuncular

Kierston Wareing (Angie) , Juliet Ellis (Rose) , Leslaw Zurek (Karol) , Joe Siffleet (Jamie) , Colin Caughlin (Geoff) , Frank Gilhooley (Derek)

İş yerinde gördüğü kötü muameleden bıkmış olan ve oğlunun geleceği için endişe eden Essexli genç kadın Angie, günün birinde kendi işini kurmaya karar verir.Londra’da bir barın arka tarafında kurduğu ofiste göçmen işçilere iş bulmaya başlayan Angie, başarı ve servet basamaklarını tırmanırken, dünyayı döndüren para illetiyle de ne kadar ileri gidebildiğinin farkına varır.Ken Loach, Özgürlük Rüzgârı'nın hemen ardından çektiği bu son dramıyla günümüz Londra'sına dönüyor ve kamerasını yeniden toplumsal konulara çeviriyor.

1003-Kırmızı Kuşak Redbelt 2008 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Aksiyon / Dram
Yönetmen : David Mamet
Senaryo : David Mamet
Yapım : 2008, ABD , 99 dk.
Oyuncular
Chiwetel Ejiofor (Mike Terry) , Tim Allen (Chet Frank) , Jeffrey Addiss (Ünlü) , Joseph Alfieri (Koruma)

Konusu:

Bir jujitsu öğretmeni olan Mike, o sporun yarışmasına girerek ödül kazanmaktan şiddetle kaçınmaktadır. Ancak bir gün tanımadığı bir kadın onun okulunda bir polisi vurup camı kırınca, bu hasarı tamir etmek için yarışmaya girmek zorunda kalır. Böylece onu adilerin, dolandırıcıların ve kokuşmuşların arasında buluruz. David Mamet, bu filminde yine özündeki kara film tonunu hissettiriyor. Öyle ki aslında bir gangster filmi bu. Chiewetel Eijofor ve Emily Mortimer gibi son yılların yükselen oyuncularının performansıyla da dramatik anlamda zirve yapıyor. Mamet’in senaryosu da gücünü oradan alıyor zaten daha çok.

1002-Nietzsche Ağladığında - When Nietzsche Wept 2007 Türkçe Dublaj DVDRip









Yapım :2007, ABD
Tür :Dram / Psikolojik
Yönetmen :Pinchas Perry
Senaryo :Pinchas Perry, Pinchas Perry (Kitap), Irvin D. Yalom (Kitap)
Oyuncular :Armand Assante, Jamie Elman, Ben Cross, Katheryn Winnick, Andreas Beckett
Yapımcı :Avi Lerner, Boaz Davidson, Pinchas Perry, Danny Dimbort, Kristina Nikolova
Görüntü Yönetmeni :Georgi Nikolov
Müzik :Sharon Farber
Süre :1 saat, 45 dk.
Gösterim Tarihi :2 Ağustos 2007

Konusu:

19. yüzyıl Viyana'sı... çok hoş ve alımlı bir kadın olan Lou Salome, dönemin meşhur doktoru Breuer'i ziyarete gelir ve henüz iki kitabı basılmış ve pek tanınmayan filozof Nietzsche ye yardım etmesi için rica da bulunur. Ona göre, Nietzsche nin yaşamakta olduğu duygusal çöküntü nedeniyle, Avrupanın kültürel geleceği tehlikededir... Dr.Breuer ilk etapta bu teklife sıcak bakmamasına rağmen, Salome'un çekiciliğinden etkilenir ve teklifi kabul eder. Dr.Breuer in, Nietzsche ile tanışmasıyla hayatı değişecektir. çünkü bu adam, çok farklı fikirleri olan, sıradışı biridir. Ve bir süre sonra, hasta ile doktorun yer değiştireceği diyaloglara gebe olacak bir tanışma olacaktır bu...
Irvin D. Yalom'un aynı isimli, basıldığı 1992 senesinde çok ses getiren kurgu romanından uyarlanan bu filmde, Psikanalizm in öncüsü Sigmund Freud'un gençliği ile de karşılaşıyoruz.

1001-Öteki Dünya - Les Deux Mondes 2007 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Fantastik / Komedi
Yönetmen : Daniel Cohen
Oyuncular : Augustin Legrand, Stefano Accorsi, Benoît Poelvoorde, Arly Jover, Mathias Mlekuz, Natacha Lindinger, Catherine Mouchet, Daniel Cohen, Michel Duchaussoy, Pascal Elso, Florence Loiret, Zofia Moreno, Baptiste Jaubert, Nova-louna Castano, Catherine Ferran
Yapımcı : Mathieu Kassovitz, Jeremy Burdek, Nadia Khamlichi, David Wicht, Benoît Jaubert, Adrian Politowski
Görüntü Yönetmeni : Laurent Dailland
Müzik : Richard Harvey
Yapım : 2007, Fransa

Konusu:

Ticaretle uğraşan bir Fransız, zaman içinde yolculuğa çıkar. Başka bir dünyada zulüm altında olan bir kabile ile karşılaşır. Onları kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapar.

1000-Temel Parçacıklar - Atomised 2007 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 4 Mayıs 2007
Yönetmen : Oskar Roehler
Senaryo : Oskar Roehler , Michel Houellebecq (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Carl-Friedrich Koschnick
Müzik : Martin Todsharow
Yapım : 2006, Almanya , 113 dk.


Oyuncular : Moritz Bleibtreu (Bruno) , Christian Ulmen (Michael) , Martina Gedeck (Christiane) , Franka Potente (Annabelle) , Nina Hoss (Jane) , Uwe Ochsenknecht (Brunos Vater) , Corinna Harfouch (Dr. Schäfer) , Ulrike Kriener (Annabelles Mutter)

Aykırı hayatların ayrıksı hikayeleri, Michel Houellebecq'ın kaleminden ve Alman sinemacı Oskar Roehler'in kamerasından beyazperdeye yansıyor.

Michael ve Bruno, üvey oldukları kadar birbirlerinden de farklı yapılarda iki kardeştir. Bruno, ne kadar kadınlara düşkün ve cinsel fantezilerinin kölesi olmuş bir hayat sürüyorsa Michael da tam tersine, bir o kadar içine dönük ve ilişki kurmaktan uzak bir yaşam sürmektedir.

Hayatlarının tek ortak noktası anneleri ise yıllar evvel onları bırakıp kendi zevklerinin peşine düşmüştür. Ama bir gün hayatları, bir başka ortak nokta ile yeniden kesişiverir: kadınlar ve aşk! Bu çok farklı iki insanı ortak bir paydada buluşturan duygu, aynı zamanda onlara hayatlarının en büyük acısını da yaşatacaktır. Her ikisi de, tam aşkı bulduklarını düşündükleri anda, sevdikleri kadınların ümitsiz bir hastalığa yakalandığını öğrenerek yıkılırlar. Acaba hayat, farklı olmakta direnen bu kardeşlerin kaderini ortak bir noktada düğümleyecek midir?

Özellikle Deney filmindeki performansıyla Almanya'nın son yıllardaki yıldızı en parlak oyuncularından biri haline gelen Moritz Bleibtreu'nun, bu filmdeki oyunu ile 56. Berlin Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olduğunu eklemeyi de unutmayalım.