23 Haziran 2008

172-Terminatör 2 / Terminator 2 (1991) Türkçe Dublaj/DVDRip













Tür : Bilim Kurgu / Aksiyon
Yönetmen : James Cameron
Senaryo : James Cameron , William Wisher Jr.
Görüntü Yönetmeni : Adam Greenberg
Müzik : Brad Fiedel
Yapım : 1991, ABD / Fransa , 137 dk.


Oyuncular

Arnold Schwarzenegger (The Terminator (T-800)) , Linda Hamilton (Sarah Connor) , Edward Furlong (John Connor) , Robert Patrick (T-1000) , Earl Boen (Dr. Peter Silberman)

Sarah Connor'ın Skynet tarafından gelecekten gönderilen Terminator'ın elinden kurtulmasından on yıl kadar sonra bu kez, T-1000 modeli yeni bir Terminator, insan direnişçilerin gelecekteki lideri ve Sarah'nın oğlu John Connor'ı hedef alır. Ölümcül T-1000 kendini istediği şekle sokabilmesiyle yok edilmesi neredeyse imkansız bir düşmandır. İnsanlığın geri kalanını yok etmekle görevlendirilen Terminator'ların varlığından haberdar tek insan olan Sarah, bir akıl hastanesine kapatılmıştır.

Direnişçiler, geçmişe T-800 modeli bir Terminator göndermeyi başarırlar. T-800'ün görevi Sarah'yı akıl hastanesinden kaçırmak ve John'u T-1000'e karşı korumaktır. Özgürlüğüne kavuşan ve yanına T-800'ü ve John'u da alan Sarah'nın amacı, gelecekte dünyayı kontrolü altına alacak bir yapay zeka sistemi geliştirecek olan Cyberdyne firmasının en önemli beyni olan Miles Dyson'ı, gelecekteki felaketleri önlemek için keşiflerini yok etmeye ikna etmektir.

Yok Edici serisinin düşük bütçeli ilk filminden 7 yıl sonra çok daha geniş bir bütçeyle çekilen Terminator 2, bol miktardaki bilgisayar animasyonu kullanarak elde edilmiş görüntüyle kamera görüntülerini akıcı bir şekilde bir arada kullanan ilk filmlerden biriydi. Özellikle T-1000'in şekil değiştirdiği sahnelerde kullanılan morphing tekniğiyle öncü bir statü kazanan Terminator, En İyi Ses, Ses Efekti, Görsel Efekt ve Makyaj dallarında Oscar kazanmıştı.

171-Terminator 1 - Yokedici -Türkçe Dublaj/DVDRip,











Tür : Gerilim / Aksiyon / Bilim Kurgu
Yönetmen : James Cameron
Senaryo : James Cameron , Gale Anne Hurd
Görüntü Yönetmeni : Adam Greenberg
Müzik : Brad Fiedel , Thanee Cain
Yapım : 1984, ABD , 108 dk.


Oyuncular

Arnold Schwarzenegger (Yokedici) , Michael Biehn (Kyle Reese) , Linda Hamilton (Sarah Connor) , Paul Winfield (Teğmen Ed Traxler) , Lance Henriksen (Detektif Vukovich) , Rick Rossovich (Matt Buchanan) , Bess Motta (Ginger Ventura) , Earl Boen (Dr. Peter Silberman)

2029 yılının kıyamet-sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır.

Direnişçiler Skynet'e karşı başarıya ulaşmadan hemen önce Skynet savaşçı Terminator'larından birine zamanda yolculuk yaptırarak onu geçmişe göndermeyi başarır. Terminator'ın görevi direnişçilerin başı olan John Connor'ın annesi Sarah Connor'ı öldürmektir...

1980'lerin en popüler popüler bilim-kurgu tasarımları olarak hatırlanan nükleer yıkım, kıyamet-sonrası dünya, insan görünümlü cyborg'lar gibi fikirlerin gerçekleştirilmesinin tarihi itibariyle teknik açıdan en mükemmel örneğini teşkil eden Terminator, filmin yönetmeni ve yardımcı yazarı James Cameron'ı dünya çapında üne kavuşturmış ve aksiyon filmleriyle yıldızlaşan Arnold Schwarzenegger'in ününü sabitleştirmesini sağlamıştı.

170-Şhrek 3 - Shrek The Third Türkçe DublajDVDRip









Tür : Fantastik / Komedi / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 8 Haziran 2007
Yönetmen : Chris Miller , Raman Hui
Senaryo : Jeffrey Price , Peter S. Seaman , Jon Zack
Görüntü Yönetmeni : Harry Gregson-Williams
Yapım : 2007, ABD

Seslendirenler : Mike Myers (Şrek) , Eddie Murphy (Eşek) , Cameron Diaz (Prenses Fiona) , Antonio Banderas (Çizmeli Kedi) , John Cleese (Kral) , Justin Timberlake (Kral Arthur)

Sevimli yeşil dev kahramanımız Şrek'in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Karısı Prenses Fiona'nın babası Kral Harold'ın hastalanması, Şrek için çok büyük bir soruna dönüşür. Ya bir an evvel Kral'ın yerine geçecek bir varis bulmak zorunda, ya da çok sevdiği bataklıktaki evinden ayrılarak tahta kendisi oturmak zorundadır.

İkinci seçeneğin gerçekleşmemesi için elinden gelen herşeyi yapmaya karar veren Şrek, Eşek ve Çizmeli Kedi ile birlikte uygun bir varis arayışına girişirler. Kısa zamanda aradığı ismi bulmuştur: Fiona'nın kuzeni Prens Artie! Tek sorun ise genç Prens'in, tahtın ağırlığının kaldıramayacağı kadar asi ruhlu olmasıdır.

Serinin ilk iki bölümünün tüm dünyada büyük beğeni ile izlenmesi sonrasında gelen gelen üçüncü film, animasyon hayranlarına yine eğlenceli dakikalar vaad ediyor.

169-Şhrek 2 - Shrek 2 Türkçe Dublaj/DVDRip












Tür : Komedi / Fantastik / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 27 Ağustos 2004
Yönetmen : Kelly Asbury
Senaryo : Ted Elliott , Terry Rossio , J. David Stem , David N. Weiss , Joe Stillman
Müzik : Harry Gregson-Williams
Yapım : 2004, ABD , 93 dk.

Seslendirenler : Mike Myers (Şrek) , Eddie Murphy (Eşek) , Cameron Diaz (Prenses Fiona) , John Lithgow (Lord Farquaad) , John Cleese (Fiona'nın babası) , Julie Andrews (Fiona'nın annesi) , Antonio Banderas , Rupert Everett , Jennifer Saunders

Hatırlanacağı üzere son macerasında Shrek ateş kusan ejderhalar ve diğer kötülükleri yenmeyi başarmış, Prenses Fiona'nın kalbini kazanıp evlenmiştir. En güzeli, önemli olanın iç güzellik olduğunun da farkına varmıştır.

Şrek ve Prenses Fiona balayından dönerler. Çift, Fiona'nın ailesinden bir davet alır. Şrek'in tüm isteksiz haline rağmen yemeğe yetişmek üzere yola çıkarlar. Fakat vardıklarında onları bir sürpriz beklemektedir. Tabii kollarını açmış bekleyen gelinin anne ve babasını da: sarayda hiç kimse damadın bir ogre olduğunu bilmemektedir, üstelik güzeller güzeli kızlarının "değişmiş" olduğundan da habersizdirler.

168-Şhrek-1 - Shrek-1 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 14 Aralık 2001
Yönetmen : Andrew Adamson , Vicky Jenson
Senaryo : Ted Elliott , Terry Rossio , William Steig (Kitap)
Müzik : Harry Gregson-Williams , John Powell , James McKee Smith
Yapım : 2001, ABD , 90 dk.

Seslendirenler : Mike Myers (Şrek) , Eddie Murphy (Eşek) , Cameron Diaz (Prenses) , John Lithgow (Lord Farquaad of Duloc) , Vincent Cassel (Monsieur Hood)

Ürkütücü görünüme sahip yeşil canavar Shrek, kendisi için ideal eşini, yani eşit derecede çirkin bir yaratığı bulmak amacıyla yollara düşer. Bir büyücünün kehanetine göre, güzel prenses Fiona ile Şrek arasında romantik bir ilişki gelişecektir. Farklı masallardan tanıdığımız karakterlerin de yoluna çıkması üzerine, Şrek'in hayatı garip ve hareketli bir hal alır birdenbire...

William Steig'ın resimli kitabından uyarlanan yapım, animasyon tekniği açısından bir hayli iddialı.

Filmin Türkçe versiyonunun seslendirme yönetmeni, aynı zamanda filmde Robin Hood'u seslendiren Volkan Severcan. Şrek'i Okan Bayülgen, Fiona'yı Oya Presciler, imparatoru ise Hakan Vanlı seslendiriyor.

167-Örümcek Adam 3 - Spider-Man 3 Türkçe Dublaj/DVDRip













Tür : Bilim Kurgu / Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 4 Mayıs 2007
Yönetmen : Sam Raimi
Senaryo : Alvin Sargent , Sam Raimi , Ivan Raimi , Steve Ditko (Kitap) , Stan Lee (Kitap)
Müzik : Danny Elfman
Yapım : 2007, ABD , 140 dk.


Oyuncular

Tobey Maguire (Peter Parker/Örümcek-Adam) , Kirsten Dunst (Mary Jane Watson) , James Franco (Harry Osborn) , Thomas Haden Church (Flint Marko/Sandman) , Topher Grace (Eddie Brock) , Bryce Dallas Howard (Gwen Stacy)

Özel hayatı ve Örümcek Adam kimliğinin getirdiği sorumluluklar arasında bir denge kurmaya çalışan Peter Parker, sonunda hayatını bir düzene oturtmayı başarmıştır. Fakat Örümcek Adam olmak kolay değildir; kendisini bekleyen tehlikelerden habersiz hayatını sürdürürken tüm varlığını tehdit edecek olan büyük tehlike adım adım yaklaşmaktadır.

Kendine olan güveni ve kibiri çok fazla artmaya başlayan Peter, davranışları ile onu seven herkesi gittikçe üzmeye başlar. Örümcek Adam'ın en tehlikeli düşmanlarından Venom ve Kum Adam saldırmak için tüm güçlerini toplamak üzere iken Peter'ın gereğinden fazla güvenli ve kibirli tavırları, onu ve sevdiklerini büyük bir tehlike altına atacaktır.

Örümcek Adam ve Örümcek Adam 2 filmlerinde olduğu gibi kamera arkasında yine Sam Raimi'nin olduğu Örümcek Adam 3, Örümcek Adam karakterinin derinlerine inmeye devam ediyor. Peter Parker, hayatının en büyük mücadelesi ile karşı karşıyadır; öyle bir mücadele ki, düşmanı da yanlızca kendisidir...