9 Eylül 2008

578 - Tabanca - Revolver 2008 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Macera / Dram
Gösterim Tarihi : 4 Nisan 2008
Yönetmen : Guy Ritchie
Senaryo : Guy Ritchie
Görüntü Yönetmeni : Tim Maurice-Jones
Müzik : Marco Beltrami , Nathaniel Mechaly
Yapım : 2005, Fransa / İngiltere , 115 dk.


Oyuncular

Jason Statham (Jake Green) , Ray Liotta (Macha) , André 3000 (Avi) , Vincent Pastore (Zach) , Vincent Riotta (Benny) , Terence Maynard (Fransız Paul) , Andrew Howard (Billy) , Togo Igawa (Fred)

Bu bir satranç tahtasıdır...belki de bir kumar masası…

Aklındaki elindekilerden farklı olabilir... Ve aklın, bu büyük oyunu kabullenmeyecektir.

İçerideyken de kirli oyunlarına devam eden iki dolandırıcı ile aynı hücreye düşen Jake, tüm bu vakti kitap okuyarak ve her şeyin sorumlusu olarak gördüğü Dorothy Macha’ya intikam duyguları besleyerek geçirmiştir.

Tüm bu olanların altında ikisinin çıkara dayanan hikayesi yatmaktadır; Green fiyakalı kumarhanesinde Macha’nın masasına direkt bir hamle yapmış fakat bir tomar parasını kaybetmekle kalmıştır. Macha’nın bu hamlesini sürdürmek isteyen Green, her bir kuruşunu tefeci Avi ve Zach’a vermeye ikna olur ve oyun böylece devam eder.

577 - 88 Dakika - 88 Minutes 2008 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Gerilim / Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 30 Mayıs 2008
Yönetmen : Jon Avnet
Senaryo : Gary Scott thompson
Yapım : 2007, ABD / Almanya , 108 dk.


Oyuncular

Al Pacino (Dr. Jack Gramm) , Alicia Witt (Kim Cummings) , Leelee Sobieski (Lauren Douglas) , Amy Brenneman (Shelly Barnes)

Seattle’da mahkeme için çalışan çok ünlü bir psikiyatr ve kolej profesörü Jack Gram, bir seri katil olan Jon Foster’in ölüm cezasına çaptırılması konusunda jüriyi etkileyen, mahkumiyetinden sorumlu bir kişi konumundadır. Seri katil, Jon Foster, Jack Gramm’ı kendisiyle ilgili manipülasyon yapmakla suçlar.

Jon’un cezasının infazı öncesi Jack’e bir telefon gelir. Telefonda cinayeti çözmesi için sadece 88 dakikası olduğu söylenmektedir.

576 - Yuregimdeki Canavar 2005 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 11 Ağustos 2006
Yönetmen : Cristina Comencini
Yapım : 2005, İtalya / İngiltere / Fransa / İspanya
Süre : 115 dk.

Oyuncular
Giovanna Mezzogiorno (Sabina) , Alessio Boni (Franco)
Giuseppe Battiston (Andrea) , Luigi Lo Cascio (Daniele)
Stefania Rocca (Emilia) , Angela Finocchiaro (Maria)
Valerio Binasco (Father) , Francesca Inaudi (Anita)

Filmin Konusu
Başarılı kariyeri, yolunda giden ilişkisi ve sevdiği dostlarıyla dolu olan Sabina'nın hayatı, oldukça sorunsuz görünmektedir. Fakat geceleri rahat uyumasına engel olan kabusları, bir süre sonra, sorunsuz giden hayatını etkilemeye başlayacaktır.

Geçmişten adım adım gelen ama hep unutmak istediği, ailesiyle ilgili hatıraların resmi, o unutmak istedikçe hafızasından silinmeyi reddetmektedir. Çocukluğunda babası tarafından cinsel tacize maruz kalmıştır ve bu zamana kadar, bu durum üzerine kimseyle konuşmamıştır. Kötü anıların peşini bir türlü bırakmaması sonucu, Amerika'da oturan erkek kardeşini ziyaret edip geçmişiyle yüzleşmeye karar verir.

İlk kez 2005 Venedik Film Festivali'nde gösterilen Cristina Comencini'nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu film, en iyi yabancı film dalında Oscar'a aday olmuştu. San Francisco Chronicle'dan Ruthe Stein, filmin insan üzerinde, tıpkı Hitchcock filmlerinde, özellikle de Vertigoda hissedilen 'gördüğünle gerçek olanın her zaman aynı olmayabileceği' durumunun yarattığı o ürkütücü hissi bıraktığını belirtiyor...

575 - Risk Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram / Suç
Yönetmen : Alan White
Yapım : 2000, İsveç / Avusturya
Süre : 89 dk.

Oyuncular
Bryan Brown , Claudia Karvan , Tom Long
Jason Clarke , Brian Meegan , Sharin Contini

Filmin Konusu
Ben Madigan sigorta uzmanı olarak başladığı yeni işinde, insanlara yardım edebilmek gibi güzel ama çocukça hayalleri vardır. Ancak şirkette kendisine işi öğretecek olan ve yaptığı işten fena halde sıkılmış olan patronu John Kreisky, Ben'in masum hayallerini kendi çıkarı için kullanmaya karar verir. John, şirkete para kazandırmak için özenle hazırlanmış incelikli bir dolandırıcılık planı hazırlar. Planın diğer ortakları olan John'un seksi sevgilisi Louise ile üçkağıtçı avukatları da, şirkete içine hile karıştırılmış davaları getirmektedirler. Olanlardan habersiz olan Ben iyi bir sigortacı olabilme hayali ile güzel Louise'e olan tutkusu arasında sıkışıp kalmıştır. Kadının çevirdiği entrikalar ve sigorta dünyasının karanlık yüzü nedeniyle, olaylar tamamen kontrolünden çıkar.

574 - Monte Cristo Kontu 2002 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Gerilim
Gösterim Tarihi : 3 Mayıs 2002
Yönetmen : Kevin Reynolds
Yapım : 2002, İngiltere / ABD
Süre : 130 dk.

Oyuncular
Guy Pearce (Fernand Mondego) , JB Blanc (Luigi Vampa)
Jim Caviezel (Edmond Dantes) , Henry Cavill (Albert)
Dagmara Dominczyk (Mercedes) , Richard Harris (Faria)

Filmin Konusu
Günümüzün zirvedeki iki genç aktörü Jim Caviezel (Angel Eyes) ve Guy Pearce (L. A. Confidential), Richard Harris (Harry Potter) ile birlikte inanılmaz başarılı bir oyunculuk sergiliyorlar. Monte Cristo Kontu, ihanet, macera ve intikamın, dünyada kimsenin bilmediği hikayesi!

Hayat dolu ve dürüst Edmond Dantes (Caviezel), arkadaş (Pearce) tarafından iftira atılıp yanlışlıkla hapsedildiğinde intikam düşünceleri onu tüketmeye başlar. Mucizevi bir kaçıştan sonra, kendini Fransız soylularına gizemli ve varlıklı Monte Cristo Kontu olarak tanıtır. Böylece kurnaz intikam planını hayata geçirebilecektir.

Robin Hood: Prince Of Thieves'in yönetmeni ve Sixth Sense'in yapımcısından bu heyecan verici gerilim, intikam son zerresine kadar alınmadan sizi rahat bırakmayacak.

573 - Kaptan Corelli'nin Mandolini Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram / Savaş
Yönetmen : John Madden
Yapım : 2001, ABD / İngiltere / Fransa
Süre : 122 dk.

Oyuncular
Nicolas Cage, Penelope Cruz, John Hurt, Christian Bale
Irene Papas, Gerasimos Skiadaressis, Aspasia Kralli

Filmin Konusu
2. Dünya Savaşı sırasında Yunan adası Cephallonia'yı işgal eden İtalyan kuvvetlerinin komutanı Yüzbaşı Corelli (Nicolas Cage), köyün güzellerinden Pelagia'ya aşık olur. Ama Pelagia (Penelope Cruz), balıkçılıkla uğraşan ve partizanlara katılmak amacıyla köyünden ayrılan Mandras (John Hurt) ile nişanlıdır.

Kültürlü ve mandolinine tutkulu olan Yüzbaşı Corelli ve güzel Pelagia arasında yeşeren aşk adada bir krizin doğmasına sebep olur. Film, Louis De Bernieres'in aynı adlı 1994 yılı Best Seller'ından uyarlanmıştır.

572 - Yakın Tehdit Türkçe Dublaj DVDRip









Film Konusu:

Sizi koltuklarınıza çivileyecek bir gerilim!
Yeni evli genç çift Lexi ve Brad yarı güneşli, puslu ve hafif rüzgarlı tipik bir Güney California sabahına günaydın derler. Ancak çok geçmeden şehrin farklı yerlerinde birdenbire patlayan bombalar, şehirde büyük bir paniğin başlamasına neden olacaktır. Bir yandan şehirde dumanlar yükselirken bir yandan da dumanla birlikte şehre zehirli toksinlerin yayıldığı haberi gelir. Artık tüm şehir kara benzeyen toksik bir maddeyle kaplanmıştır. Bütün bunların bir açıklaması olmalıdır. Peki ama ne?

571 - Diri Diri Göm 2008 Dvdrip Türkçe Dublaj









Oyuncular : Tobin Bell , Leah Rachel
Yönetmen : Robert Kurtzman
Kötülüğü sonsuza kadar göremezsiniz!

Başrolde Tobin Bell’in (Testere) oynadığı film, bir grup heyecanlı kolej öğrencisinin güzel bir haftasonu geçirmek üzere geldikleri ıssız bir kır evinde başlarından geçen korkunç olayları anlatıyor. Kapkaranlık bir gecede gençler acımasız bir şekilde öldürülüp oraya gömülen psikopat bir katilin saldırısıyla neye uğradıklarını şaşırırlar. Karanlıktan Şafağa adlı filmin makyaj efekleriyle ünlenen efsane adam Robert Kurtzman’ın yönettiği film, soğuk, retro tarzında korkunç, seksi, şaşırtıcı ve doğaüstü.