19 Mayıs 2008

100-Banyo (2005)















Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 2 Eylül 2005
Yönetmen : Mustafa Altıoklar
Senaryo : Gül Abuz Semerci , Mustafa Altıoklar
Yapım : 2005, Türkiye

Oyuncular
Selçuk Yöntem , Demet Evgar , Janset , Burak Sergen
Sermiyan Midyat , Seray Sever , Arda Kural

Filmin Konusu
Evin en mahrem köşesi olan banyo, meraklı gözler tarafından izlenmeye başlanırsa neler olur? Ya da insanın en özel zamanlarının geçtiği bu mekandaki sırların ikinci bir kişi tarafından fark edilmesi nelere sebep olabilir?

Mustafa Altıoklar' ın son filmi Banyo' da üç ayrı çiftin yaşadıkları gözler önüne seriliyor. Kadın-erkek arasındaki anlaşılmaz savaşlar, ihanetlerin gizli kalmışlıkları, ses etmeden büyüyen bencillikler, erotizmle süslenmiş acılar başka bir pencereden, bir banyonun penceresinden, çıkıp kameralara yansıyor.

Aynı isimli bir tiyatro oyunundan uyarlanan film, ilişkilerdeki çıkmazları, gel gitleri ve insanın en gizli hislerini bir evin en mahrem mekânı olan banyosunda gözler önüne seriyor.

99-Plajda (2008)














Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008
Yönetmen : Murat Şeker
Senaryo : Murat Şeker , Selami Genli , Onur Koçal
Görüntü Yönetmeni : Murat Tuncel
Yapım : 2007, Türkiye
Süre : 85 dk.

Oyuncular
Sarp Apak (Ali) , Gürgen Öz (Can) , Tuğçe Ersoy (Ceyda)
Tuba Ünsal (Zeynep Nehir) , Turgay Tanülkü
Güçlü Yalçıner , Fatih Koyunoğlu

Filmin Konusu
Çocuk tiyatrosunda oyunculuk yapan Ali ve Can aynı evde yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken iki kankadır. En büyük hayalleri iyi birer oyuncu olup sinema filmlerinde yer almaktır. Ama piyasada tek tanıdıkları kişi casting işleri yapan menajerleri Ceyda'dır.

Ali ve Can günün birinde davetli olmadıkları bir film tanıtım partisine giderler. Amaçları "Plajda" isminde bir gençlik filmi çeken ünlü yönetmen Kemal Engin'e kendilerini göstermektir. Ama filmdeki tüm roller ayarlanmıştır ve sadece iki çirkin kadın oyuncuya ihitiyaç vardır. Aradıklarını bulamayan ikili parti çıkışı otoparkta bir anda mafya hesaplaşmasının ortasına düşerler.

Menajerlerine yakarıp yalvaran ikili, kadın kılığına girerek film ekibine dahil olurlar. Bu arada filmin başrol oyuncusu Zeynep Nehir'le tanışan Can ona aşık olur.

Bir yandan filmin çekimleri devam ederken bir yandan da mafya, çekimin yapıldığı otele gelir. İşler tamamen karışıp birbirine girer.

98-Yeni Dünya - Amerika'nın Keşfi (2005)Türkçe Dublaj/DVDRip







Tür: Dram / Macera / Tarihi
Gösterim Tarihi: 24 Şubat 2005
Yönetmen: Terrence Malick
Yapım: 2005, ABD
Süre: 135 dk.

Oyuncular
Colin Farrell (John Smith) , Christian Bale (John Rolfe)
Q'Orianka Kilcher (Pocahontas) , Christopher Plummer (Kaptan)
August Schellenberg (Powhatan) , Myrton Running Wolf
David Thewlis (Kaptan Wingfield)

Filmin Konusu


Avrupalılar ve "Yeni Dünya"daki yerliler arasında bir çok trajik karşılaşma yaşanmışsa da, bunlardan en unutulmaz 17. yüzyılın başında, Virginia'daki Jamestown kolonisinde yaşananlar gelir. Denizci John Smith ile kızılderili kız Pochahontas arasındaki efsanevi aşk bir çok hikakeye konu olmuştur.

Koloniciler, onları dostça karşılayan kızılderililer ile dengeli bir ilişki kurmayı başarırlar. Kızılderili reisinin kızı Pochahontas ve John Smith birbirlerine aşık olduklarıda ise, farklı kültürler kaynaştığında çoğunlukla yaşanan trajedilerden biri yaşanacaktır.

İnce Kırmızı Hat yönetmeni Terrence Malick bu kez yeni keşfedilen bir Amerika arkaplanında iki genç ve tutkulu insanın birbirlerini ve kendilerini keşif serüvenini anlatıyor. Çok bildik bir hikayenin yepyeni bir versiyonu.

97-Titanik (1997 Türkçe DublajDVDRip










Tür : Romantik / Dram / Felaket
Gösterim Tarihi : 18 Şubat 1997
Yönetmen : James Cameron
Yapım : 1997, ABD
Süre : 194 dk.

Oyuncular
Leonardo DiCaprio (Jack Dawson) , Kate Winslet (Rose DeWitt)
Billy Zane (Caledon Hockley) , Kathy Bates (Molly Brown)
Bill Paxton (Brock Lovett) , Gloria Stuart (Yaşlı Rose Dawson Calvert)
Frances Fisher (Ruth DeWitt Bukater) , Bernard Hill (Kaptan Edward)

Filmin Konusu


Dünyanın hatırlamak istemediği türden felaketlerden olan "Titanik faciası", dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından çekilen görkemli bir film.

Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. "Titanic" adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu "Düşler Gemisi" nin yolcuları arasında Avrupa`da bir kaç yıl geçirdikten sonra Amerika`ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912`de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır.

James Cameron`un, seyirciye bir zaman makinesiyle yolculuk ettiği hissini uyandırırcasına gerçeğe yakın filmi "Titanic", bugüne kadar yapılan en pahalı prodüksiyon ünvanına sahip. Tam 14 dalda Oscar adayı oldu ve "En İyi Film" dahil 11 ödül kazandı. Ben-Hur`un 11 ödüllük rekorunuda egale etmiş oldu.

96-Mesaj (Contact 1997 Türkçe DublajDVDRip












Tür : Bilim Kurgu / Dram
Gösterim Tarihi : 31 Ekim 1997
Yönetmen : Robert Zemeckis
Yapım : 1997, ABD
Süre : 153 dk.

Oyuncular
Jodie Foster (Dr. Eleanor Ann Arroway) , Jena Malone (Genç Ellie)
Matthew McConaughey (Palmer Joss) , Rob Lowe (Richard Rank)
David Morse (Ted Arroway) , Angela Bassett (Rachel Constantine)
James Woods (Michael Kitz) , Tom Skerritt (Dr. David Drumlin)

Filmin Konusu
Uzayın derinliklerinden gelen bir takım mesajlar ile genç gökbilimci hayatının rüyasını yakalar. Pulitzer ödüllü Carl Sagan'ın romanından Oskar ödüllü Forest Gump'ın yönetmeni Robert Zemeckis tarafından beyaz perdeye uyarlanan filmde insanoğlunun ilk kez dünya dışından haber almasıkonu ediliyor.

95-Kuzuların Sessizliği (1991 Türkçe DublajDVDRip






Tür: Gerilim / Macera
Yönetmen: Jonathan Demme
Yapım: 1991, ABD
Süre: 118 dk.

Oyuncular
Jodie Foster (FBI ajanı Clarice M. Starling)
Anthony Hopkins (Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter)
Scott Glenn (FBI Bölüm Şefi Jonathan "Jack" Crawford)
Ted Levine (Jame "Buffalo Bill" Gumb)
Kasi Lemmons (FBI Özel Ajan Ardelia Mapp)
Lawrence T. Wrentz (Ajan Burroughs)

Filmin Konusu
Akademiden başarıyla mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter'dan bilgi alabilmesi için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.


1992 yılında 7 dalda Oscar'a aday olan film, yönetmeni ve başrol oyuncularına altın heykelciği getirirken en iyi film ve en iyi senaryo uyarlaması dalında da ödüle hak kazanmıştı.