10 Haziran 2008

145-Yüzüklerin Efendisi 3 (Kralın Dönüşü) Türkçe DublajDVDRip














Tür : Macera / Fantastik
Gösterim Tarihi : 19 Aralık 2003
Yönetmen : Peter Jackson
Senaryo : Peter Jackson , Philippa Boyens , Stephen Sinclair , Frances Walsh , J.R.R. Tolkien (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie
Müzik : Howard Shore
Yapım : 2003, ABD / Yeni Zelanda , 201 dk.


Oyuncular

Elijah Wood (Frodo Baggins) , Billy Boyd (Peregrin "Pippin" Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc "Merry" Brandybuck) , Sean Astin (Samwise "Sam" Gamgee) , Ian McKellen (Gandalf) , Ian Holm (Bilbo Baggins) , Viggo Mortensen (Aragorn) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Liv Tyler (Arwen) , Cate Blanchett (Galadriel) , John Rhys-Davies (Gimli) , Bernard Hill (Théoden) , Miranda Otto (Éowyn) , Karl Urban (Éomer) , John Noble (Denethor) , David Wenham (Faramir) , Alexandra Astin (Elanor Gamgee) , Andy Serkis (Gollum/Sméagol)

Kralın Dönüşü, Peter Jackson'ın üçünü bir arada çekerek sinemaya uyarladığı Tolkien'in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi'nin son bölümünü beyazperdeye taşıyor.

Kıyamet günü ortamını yaşayan Orta Dünya'da, Yüzük Savaşı'nın son ve en büyük mücadelesine hoşgeldiniz. Bir yanda güvenilmez Gollum'un rehberlik ettiği yüzük taşıyıcısı Frodo ve yoldaşı Sam, Mordor'a ulaşıp Tek Yüzük'ü yokedebilecekleri tek yere götürmeye çalışıyorlar. Diğer yanda Rohan Atlıları ve Ent'lerle güç birliği yaparak Saruman'ı alt etmiş olan Gandalf, Aragorn ve diğer dostlarımız Karanlıklar Efendisi'nin tehtidi altındaki Gondor'a varıp savunmak zorundalar. Gondor'un savunması, hiç kuşkusuz Miğfer Dibi Muharebesi'nden daha kolay olmayacak. Zira Sauron'un orduları çoktan harekete geçmiş durumda. Eğer bunu başarabilirlerse Gondor'u, Isuldur'un kanından gerçek bir Kral ve Kral'ı da daha öncekilerden çok daha çetin savaşların beklediği aşikar.

Yüzük Frodo'yu etkisi altına alıp yeni bir Gollum mu yaratacak? Yüzük Kardeşliği üyelerin Galadriel'in aynasında görmüş oldukları felaket sahneleri gerçek olacak mı? Hobbitköy'ü bekleyen tehlike nedir? Elflerin terkettiği Orta Dünya'da, Sauron yenilse bile İnsanların hükmedeceği yeni çağda Kral kim olacak? Kral, atası Isuldur'un zayıflığını tekrar edecek mi? Ve herşeyden önemlisi Kral, Sauron karşısında muzaffer olacak mı?

Bu ve diğer sayısız sorunun cevabı ile Orta Dünya'nın kaderini, hiç kuşkusuz küçük bir Hobbit'in insanüstü mücadelesinin sonuçları belirleyecek.

144-Yüzüklerin Efendisi 2 (İki Kule) Türkçe DublajDVDRip















Tür : Macera / Fantastik
Gösterim Tarihi : 20 Aralık 2002
Yönetmen : Peter Jackson
Senaryo : Philippa Boyens , Peter Jackson , Stephen Sinclair , Frances Walsh , J.R.R. Tolkien (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie
Müzik : Howard Shore
Yapım : 2002, Yeni Zelanda / ABD , 179 dk.


Oyuncular

Elijah Wood (Frodo Baggins) , Billy Boyd (Peregrin "Pippin" Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc "Merry" Brandybuck) , Sean Astin (Samwise "Sam" Gamgee) , Cate Blanchett (Galadriel) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Viggo Mortensen (Aragorn/Yolgezer) , John Rhys-Davies (Gimli/Ağaçsakal) , Ian McKellen (Ak Gandalf) , Christopher Lee (Ak Saruman) , Liv Tyler (Arwen Akşamyıldızı) , Miranda Otto (Eowyn) , Andy Serkis (Gollum/Sméagol) , Bernard Hill (Rohan Kralı Théoden) , David Wenham (Faramir) , Hugo Weaving (Elrond) , Brad Dourif (Gríma Solucandil) , Karl Urban (Éomer)

J.R.R. Tolkien'in 3 kitaplık ölümsüz eserinden uyarlanarak bir yılı aşkın süren çekimler sonucu hepsi bir arada çekilen 3 filmden ikincisi olan İki Kule, 2002 Aralık ayında vizyona girmek üzere montajlanıyor ve son rötuşları yapılıyor. İlk film olan Yüzük Kardeşliği Tolkien fanatikleri ve yeni tanışanlar tarafından aynı anda çok beğenilmiş ve yönetmeni Peter Jackson'ı hayranların gözünde zirveye taşımıştı.

İkinci film, ilkinin kaldığı yerden devam ediyor. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin bu bölümünde, Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. Kahramanlarımız, gruplar halinde Orta Dünya'nın en tehlikeli yerlerinde maceralar yaşayacaklar, yeni kavimler ve çoktan unutulmuş medeniyetlerle tanışacaklar.

143-Yüzüklerin Efendisi 1 (Yüzük Kardeşliği) Türkçe Dublaj/DVDRip













Tür : Macera / Fantastik
Gösterim Tarihi : 21 Aralık 2001
Yönetmen : Peter Jackson
Senaryo : Philippa Boyens , Peter Jackson , J.R.R. Tolkien (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie
Müzik : Howard Shore , Enya
Yapım : 2001, Yeni Zelanda / ABD , 178 dk.


Oyuncular

Ian McKellen (Gandalf the Grey) , Liv Tyler (Arwen Undomiel) , Viggo Mortensen (Aragorn) , Cate Blanchett (Galadriel) , Christopher Lee (Saruman the White) , Ian Holm (Bilbo Baggins) , Elijah Wood (Frodo Baggins) , Sean Astin (Samwise "Sam" Gamgee) , John Rhys-Davies (Gimli) , Hugo Weaving (Elrond) , Billy Boyd (Peregrin "Pippin" Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc "Merry" Brandybuck) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Sean Bean (Boromir)

Asırlardır kayıp olan yüzük bulunur ve kaderin garip bir cilvesi sonucu, küçük bir Hobbit olan Frodo'nun eline geçer. İhtiyar Gandalf, bu yüzüğün Kara Lord Sauron'a ait özel yüzük olduğunu anlar. Frodo'nun yapması gereken, Kıyamet'in Çatlakları olarak anılan diyara dalarak epik bir mücadeleye girişmek ve bu yüzüğü ebediyen ortadan kaldırmaktır.

Neyse ki yalnız çıkmayacaktır bu zorlu yolculuğa: Gandalf'ın yanısıra, bir elf olan Legolas, cüce Gimli; izci Aragorn, savaşçı Boromir ve Frodo'nun kendisi gibi Hobbit olan üç arkadaşı Merry, Pippin ve Samwise da onunla gelirler.

Dağlar, ormanlar, kar, kaleler, nehirler ve ovalar boyunca, karşılarına çıkan şeytani güçlere karşı savaşarak ilerler bu grup. Yüzüğü yoketme görevini yerine getirerek, Karanlık Lordlar hükümranlığını içinde bulundukları gerçeklikten silmektir amaçları...

142-Karayip Korsanları 3 Dünyanın Sonu (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip














Tür : Fantastik / Komedi / Macera
Gösterim Tarihi : 25 Mayıs 2007
Yönetmen : Gore Verbinski
Senaryo : Ted Elliott , Terry Rossio , Stuart Beattie , Jay Wolpert
Görüntü Yönetmeni : Dariusz Wolski
Müzik : Hans Zimmer
Yapım : 2007, ABD


Oyuncular

Johnny Depp (Jack Sparrow) , Orlando Bloom (Will Turner) , Keira Knightley (Elizabeth Swann) , Geoffrey Rush (Barbossa) , Jonathan Pryce (Vali Weatherby Swann) , Bill Nighy (Davy Jones) , Stellan Skarsgård ('Bootstrap' Bill Turner) , Jack Davenport (James Norrington) , Naomie Harris (Tia Dalma) , Tom Hollander (Lord Cutler Beckett)

Kaptan Barbossa'nın yeniden ortaya çıkması ile kendilerine denizlerde yeni bir lider bulan Will Turner ve Elizabeth Swann, ellerindeki harita ile mavi sulara açılarak Jack'i bulabilmek için yola koyulurlar. Fakat bu yolculuk, karşılarına çıkacak bir dolu tehlike, hainlik ve ihanet ile doludur.

Karaip Korsanları serisine son noktayı koyan film olan Pirates of the Caribbean: At Worlds End, ikinci filmin sonunda gizemli bir şekilde cevapsız kalmış bir dolu sorunun da cevaplarını arıyor. Yönetmen koltuğu, tabi ki yine Gore Verbinski'ye emanet...