19 Temmuz 2008

332-Sinema Bir Mucizedir (2005) - DVDRip












Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Ekim 2005
Yönetmen : Memduh Ün , Tunç Başaran
Senaryo : Memduh Ün , Tunç Başaran , Suna Dölek
Görüntü Yönetmeni : Ertunç Şenkay
Müzik : Cahit Berkay
Yapım : 2005, Türkiye

Oyuncular
Kadir İnanır (Nakip Ali) , Batuhan Levent (Ümit)
Fatma Girik , Gülsen Tuncer , Eser Ali

Filmin Konusu
1950'lerin Türkiye'si... Demokratik partinin iktidara gelmesiyle değişenler ve bunların tam ortasında Anadolu'da kendi yağları ile kavrulan, sade yaşamları ile günlerini geçiren Antep halkı...

Antepliler'in sakin hayatlarına renk katan tek şey, sinemadır. En keyifli zamanlarını sinemanın büyülü dünyasında geçirirler. Dertler, tasalar birkaç saatliğine de olsa gerçek dünyada bırakılır.

Şehrin en büyük sinemasının sahibi Nakip Ali, ellili yaşlarında, bir İstiklal Savaşı gazisidir. Ne zaman parlayacağı belli olmayan bu adam, her şeye rağmen, neşeli gözükmeye çalışır. İnsanlar onun bu gel-gitli haline alışmıştır.

Nakip Ali en yakın arkadaşının vasiyeti üzerine onun oğluna bakmaktadır. 11 Yaşındaki Ümit'in en sevdiği şey, tabii ki, sinemadır. Büyüyünce de tıpkı Nakip Ali gibi bir sinemacı olmayı şimdiden kafasına koymuştur. Mutlu mesut giden günleri, gelen misafirlerle değişecek ve sinemalarının perdesi ilginç oyunlara ev sahipliği yapacaktır.

Türk Sineması'nın ustalarından Memduh Ün'ün rahatsızlanıp çekimlerini yarım bırakmak zorunda kaldığı filmi Tunç Başaran tamamladı. Filmde Kadir İnanır'dan Fatma Girik'e Yeşilçamın ünlü simaları rol alıyor.