10 Temmuz 2008

284-Nefes (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Bilim Kurgu
Yönetmen : Daniel Monzon
Yapım : 2006, İspanya / İngiltere
Süre : 105 dk.

Oyuncular
Timothy Hutton, Annette Badland, Lucia Jimenez
Luis Callejo, Ana Asensio, Nina Bagusat

Filmin Konusu
Bilimkurgu romanları yazan tanınmış bir yazar kendi kurguladığı hikayelerin gerçeğe dönüştüğünü görürse ne yapar?

David (Timothy Hutton), konferans vermek için bir Akdeniz adası olan Majorca’ya gelir. Nişanlısına gelen esrarengiz telefon herşeyi değiştirecektir. David, aniden otel balkonundan atlayarak intihar eden nişanlısının ölüm nedenine umutsuzca bir çare ararken olayların kontrolden çıktığını ve etrafındaki herkesin intihar ederek ölmeye başladığını görür. David, artık kendi yazdığı romanların baş kahramanı olmuştur. İntihara kalkışan ve ölmekten son and kurtulan Silvia (Lucia Jimenez) isimli bir turistle gerilim dolu bir maceraya atılırlar ve insanlığı yok edecek bu felakete karşı nefes kesen bir savaş açarlar.

283-Hamiltonlar (2006) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Gerilim / Korku
Yönetmen : Mitchell Altieri, Phil Flores
Yapım : 2006, ABD
Süre : 83 dk.

Oyuncular
Cory Knauf, Samuel Child, Joseph McKelheer
Mackenzie Firgens, Larry Laverty

Filmin Konusu
Anne ve babaları yakın bir süre önce ölmüş olan Hamilton ailesi dört (buçuk) genç kardeşten oluşan “tuhaf” bir ailedir. Hamiltonlar sık sık taşınmaktadırlar. En büyükleri David, çalışıp aileyi geçindirmeye çalışan sorumlu, ancak diğerlerinin pek takmadığı abidir. Tek kusuru kendini fazla ciddiye alması ve ara sıra eve attığı bazı berduşları öldürmesidir. Ortanca kardeşler Wendell ve Darlene ise serserilikle zaman geçiren, aralarında ensest ilişki olan, genç kızları kaçırıp kanlarını emen ve bodrumdaki bir kafeste kapalı tuttukları buçuk kardeşlerine de ikram eden uçuk tiplerdir. Hamilton ailesinin tek normal ferdi Francis ise olan biteni mutsuz gözlerle izlemekte, ailesinden nefret etmektedir. Francis’e okulda ailesi hakkında bir yazı yazması ödevi verilmiştir ancak Francis yazı yazmak yerine ailesinin bu tuhaf hallerini doğal ortamlarında mini kamerası ile filme almayı tercih eder. Film de sık sık Francis’in kamerasından akan görüntülerden besleniyor. Senaryosu oldukça iyi, aile korkusu üzerine izlemeye değer bir bağımsız “modern vampir” projesi.

282-Kırılgan (2005) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Korku / Gerilim
Gösterim Tarihi : 22 Haziran 2007
Yönetmen : Jaume Balagueró
Yapım : 2005, İspanya
Süre : 93 dk.

Oyuncular
Jordi Galcerán (Xavi Giménez) , Calista Flockhart (Amy Nicholls)
Richard Roxburgh (Robert Marcus) , Elena Anaya (Helen Perez)
Gemma Jones (Mrs. Folder) , Yasmin Murphy (Maggie)
Colin McFarlane (Roy) , Michael Pennington (Marcus)
Daniel Ortiz (Matt) , Susie Trayling (Susan)

Filmin Konusu
Mercy Falls Çocuk Hastanesi, yüzyıla yakın bir süredir hizmet veren bir hastane olmasına rağmen atık ihtiyaçları karşılayamadığı için kapatılmak üzeredir. Yakınlarda olan bir tren kazası, tahliye işlemlerini durdurur. Hastane inanılmaz derecede bakımsız ve harap durumda da olsa yaralıların tedaviye ihtiyacı vardır.

Fakat hastanenin koridorlarında ne görülebilen ne de dokunulabilen, sadece varlığı ile korkunç acı veren ve nefret dolu bir cisim dolaşmaktadır. Çocukları inanılmaz derecede tedirgin eden bu cismin, hastanenin yıllardır kullanılmayan ikinci katında yaşadığı sanılsa da kimse bu gariplikle mücadele etmek istememektedir. Hastanedeki bütün düzensizliklerle ilgilenmesi için gönderilen Hemşire Amy, bütün bu olaylara kayıtsız kalamaz ve hastanenin geçmişine ait korkunç sırları keşfederken bir yandan da kendi gerçekleri ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

2002 tarihli Darkness filminin de yönetmeni olan Jaume Balagueró yine korku-gerilim türünde bir çalışmaya imza atıyor. Başrolde ise Ally McBeal karakteri ile TV dizileri arasında yer etmiş Calista Flockhart oynuyor.

281-Norbit (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip








Tür : Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi : 13 Nisan 2007
Yönetmen : Brian Robbins
Yapım : 2007, ABD
Süre : 102 dk.

Oyuncular
Eddie Murphy (Norbit/Rasputia/Mr. Wong) , Thandie Newton (Kate)
Terry Crews (Büyük Jack) , Clifton Powell (Earl) , Mighty Rasta (Blue)
Cuba Gooding Jr. (Deion Hughes) , Eddie Griffin (Pope Sweet Jesus)
Katt Williams (Lord Have Mercy)

Filmin Konusu


Yumuşak kalpli ve iyi huylu karakterimiz Norbit, evlenmek zorunda bırakıldığı dev gibi bir kadın olan Rasputia ile hiç mutlu değildir. Aradığı sevgi ve aşkın zerresinin olmadığı bu ilişkiyi, tüm iyi niyeti ile devam ettirmeye çalışırken bir gün tüm hayatı boyunca hayal ettiği bir şeyle karşılaşır.

Hayallerinin kadını olarak nitelendirildiği Kate ile tanışması, Norbit'in hayatını hem keyifli hale getirecek hem de oldukça zorlaştıracaktır. Rasputia'dan bir şekilde ayrılıp Kate ile birlikte olabilmek için türlü dalevereler peşinde koşan Norbit, acaba bunu başarabilecek midir?

Eddie Murphy'nin artık alıştığımız, filmlerinde birden fazla karakteri canlandırma durumuna devam ettiği filmde, oyuncuyu hem Norbit, hem Rasputia hem de Bay Wong karakterinde izleyeceğiz.