19 Temmuz 2008

342-Alatriste (2006) Türkçe Dublaj/DVDRip











Tür : Aksiyon / Gerilim / Macera
Yönetmen : Agustín Díaz Yanes
Senaryo : Agustín Díaz Yanes, Arturo Pérez-Reverte (Kitap)
Oyuncular : Eduardo Noriega, Ariadna Gil, Elena Anaya, Viggo Mortensen, Blanca Portillo, Javier Cámara, Antonio Dechent, Pilar López De Ayala, Unax Ugalde, Juan Echanove, Enrico Lo Verso, Eduard Fernández, Francesc Garrido
Yapımcı : Álvaro Augustín, Antonio Cardenal
Görüntü Yönetmeni : Paco Femenia
Müzik : Roque Baños
Süre : 2 saat, 15 dk.
Gösterim Tarihi : 4 Haziran 2006

17 yüzyıl İspanyasında geçen film,cesur asker Diego Alatristenin maceralarına dayanıyor.Bir zamanlar krallığın emrinde savaşan cesur bir komutan olan alatriste ,srtık maceradan macera koşan ve aklı ve kılıcının yardımıyla iş bitiren bir maceracıdır.Dostlarına yardıma koşarken kendini bir komplonun kucağında bulan kahraman alatriste,nice zorluklara rağmen öğrencisiyle birlikte engisizisyonun elinden kurtulmayı başarır...

341-Sıradışı (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Gerilim / Dram
Gösterim Tarihi : 6 Nisan 2007
Yönetmen : Mennan Yapo
Senaryo : Bill Kelly
Görüntü Yönetmeni : Torsten Lippstock
Müzik : Klaus Badelt
Yapım : 2007, ABD , 110 dk.


Oyuncular

Sandra Bullock (Linda) , Julian McMahon (Jim) , Nia Long , Amber Valletta , Marcus Lyle Brown (Bob) , Jason Douglas (ER Doctor)

Linda ve Jim, uyumlu giden evlilikleri ile mutlu bir çifttir. Fakat bu mutluluk, çok da uzun sürmeyecektir. Linda, kocasının bir trafik kazasında öldüğünü bildiren haberi duyunca bütün hayatı başına yıkılır. Ama bu durum çok da uzun sürmeyecektir. Çünkü ertesi gün kocası, hiçbir şey olmamışçasına geri döner.

Acaba bütün bu olanlar bir yanılsamadan mı ibarettir, yoksa bir önsezi midir? Linda, belki de olacakları önceden hissedebilen bir önseziye sahiptir. Bunun farkına varması ile başına gelecek bu trajediden kaçınmak için elinden gelen herşeyi yapmaya çalışacaktır.

340-Yenilmez 2 - Undisputed II: Last Man Standing (2006) Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Aksiyon / Dram / Suç
Yönetmen : Isaac Florentine
Senaryo : James Townsend, David N. White
Oyuncular : Scott Adkins, Michael Jai White, Ben Cross, Eli Danker, Mark Ivanir, Ken Lerner, Daisy Lang, Silvio Simac, Ivaylo Geraskov, Valentin Ganev
Yapımcı : Boaz Davidson, David Varod
Görüntü Yönetmeni : Ross W. Clarkson
Müzik : Stephen Edwards
Süre : 1 saat, 33 dk.

George “Iceman” Chambers (Michael Jai White, 7 farklı Karate dalında Siyah kuşak sahibi), ün ve para için dövüşmeye alışmış bir boksördür. Dünya Ağırsiklet Dövüş Şampiyonu olmuştur. Ancak, profesyonel spor hayatı sona erince kendini işsiz ve beş parasız bulur. Menajerinin Rusya’da bir reklam kampanyasına katılma teklifini kabul eder. George, ne olduğunu bile anlayamadan, kendini Rusya’nın en karanlık ve korkunç hapishanesinde bulur. Hapishane aynı zamanda yenilmez bir dövüşçü olan Yuri Boyka’ya (Scott Adkins) da ev sahipliği yapmaktadır.

Mafya babası Gaga, Boyka ile George’u bir maçta karşı karşıya getirmek ister. George özgürlüğünü kazanmak için katil ruhlu yenilmez Boyka’yı yenmek zorundandır. Bu ringden kim sağ çıkacaktır? Karatede, “Amerika Açık” ve “Kuzey Amerika Açık” olmak üzere birçok turnuvada 26 şampiyonluğu bulunan Michael Jai White filmin parlayan yıldızı...

339-Kimseye Söyleme (Ne le dis à personne) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram / Gerilim
Gösterim Tarihi : 6 Nisan 2007
Yönetmen : Guillaume Canet
Yapım : 2006, Fransa
Süre : 125 dk.

Oyuncular
François Cluzet (Alexandre Beck) , Marie-Josée Croze (Margot)
André Dussollier (Jacques Laurentin) , Gilles Lellouche (Bruno)
François Berléand (Eric Levkowitch) , Nathalie Baye (Elysabeth)
Jean Rochefort (Gilbert Neuville) , Marina Hands (Anne Beck)
Kristin Scott Thomas (Hélène Perkins)

Filmin Konusu
Bir seri katil ve korkunç kaderlerinden kaçamamış onlarca kurban... Margot Beck de, sekiz yıl önce gizemli bir cinayete kurban gitmiş ve yapılan araştırmaların hepsi, bu cinayetin de aynı seri katilin elinden çıktığını göstermektedir. İşlediği bütün cinayetleri itiraf etmesine rağmen katilin, Margot'u öldürdüğünü hiçbir şekilde kabul etmemesi, ilk etapta bir soru işareti yaratsa da ceset üzerinde yapılan araştırmalar, tereddütsüz katilin o olduğunu söylemektedir.

Aradan geçen sekiz yıla rağmen karısının yokluğuna bir türlü alışamayan Alexandre Beck ise Margot'nun boşluğunu işi ile doldurmaya çalışarak yavan bir hayat sürmektedir. Ama hayatı, yeni cinayetlerle bir kere daha altüst olacaktır. Margot'nun cesedinin bulunduğu yerin yakınlarında iki ceset daha bulunması ile soruşturma yeniden başlayacak ve Alexandre kendisini gerilim dolu bir kovalamacanın içinde bulacaktır.

Fransa'nın Oscar'ı olarak kabul edilen Cesar Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu dahil dört ödül kazanan Kimseye Söyleme, Harlan Coben'ın romanından uyarlama.

338-Böcek (Bug) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Gerilim / Korku / Dram
Gösterim Tarihi : 1 Haziran 2007
Yönetmen : William Friedkin
Yapım : 2006, ABD
Süre : 97 dk.


Oyuncular
Lynn Collins (R.C.) , Harry Connick Jr. (Jerry Goss)
Ashley Judd (Agnes) , Brían F. O'Byrne (Dr. Sweet)
Michael Shannon (Peter)

Filmin Konusu
Agnes White, trajik bir şekilde sonlanmış evliliğinden sonra hayatını garsonluk yaparak kazanmaya çalışan genç bir kadındır. Eski kocası ile yaşadıkları, üzerinde derin izler bırakmış ve tek başına kaldığı otelde sürekli olarak taciz edilme korkusunun da körüklediği bir tedirginlik içinde yaşamaya çalışmaktadır.

Eski bir asker olan Peter ile tanışır ve aralarında romantik bir yakınlaşma başlar. Fakat Peter dışarıdan görüldüğü kadar 'normal' bir insan değildir. Paranoyakça krizler halinde her yerde böcekler görmektedir. Bu durum zamanla hepsinin yaşamını tam bir kabusa çevirecektir.

Şeytan, Başkaldırış filmleri ile tanıdığımız Amerikalı yönetmen William Friedkin imzası taşıyan filmde, Ashley Judd başrolde...

337-Anne ya da Leyla (2006) - DVDRip










Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 5 Mayıs 2006
Yönetmen : Mesut Uçakan
Müzik : Gündoğar
Yapım : 2006, Türkiye
Süre : 90 dk.

Oyuncular
Turgay Başyayla , Oğulcan Gezgin , Aylin Coşkun
Müge Oruçkaptan , Şehnaz Dilan , Orhan Aydın
Özcan Varaylı , Bülent Polat , Ahmet Fırat

Filmin Konusu
Kerem... Annesiz 10 yaşında bir çocuk. Ruhu fazla dayanamaz küçük yaşta bu ağır sarsıntıya. Bir haber almak ister artık annesinden. Nerdedir, kimlerledir, neden arayıp sormaz biricik oğlunu? Babasına yalvarışları fayda etmez, dadısı bir resim sıkıştırır eline annesi diye. Evini terk eder, düşer Beyoğlu sokaklarına. Kararlıdır annesini bulacaktır.

Mecnun... Çocukluk aşkı Leyla’dan haber alamamıştır yıllarca. İçini yakan bu aşk sevgilin pavyona düştü diyenlerin sözleriyle dayanılmaz olur. Soluğu Beyoğlu’nda alır. Her yere girip çıkacak Leyla’sını bulacaktır.

Beyoğlu... İstanbul’un en karmaşık semti, en renklisi ya da en siyahı... Arka sokaklarından birinde karşılaşır Kerem ve Mecnun. Kerem’in sıkı sıkı tuttuğu resim düşüverir koynundan. Mecnun fotoğraftaki yüzü görünce gözlerine inanamaz. Leyla’dır, bu yüzü nasıl unutur? Genç adam artık çocuğu bırakamaz. Sevdiği gerçekten evlenmiş olamaz. Peki ya Kerem... Hayallerindeki annesi yıllarca onu kandırmış mıdır? Ya İstanbul... Gerçek Leyla’yı nerelere saklamıştır?

Annesini arayan bir çocukla sevdiğine kavuşmayı bekleyen genç bir adamın, Beyoğlu’nun arka sokaklarından birinin hikayesi Anne ya da Leyla...

336-Lanetli Bataklık (The Marsh) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip











Tür : Korku / Gerilim
Gösterim Tarihi : 31 Ağustos 2007
Yönetmen : Jordan Barker
Yapım : 2006, Kanada
Süre : 90 dk.

Oyuncular
Gabrielle Anwar (Claire Holloway) , Justin Louis (Noah Pitney)
Forest Whitaker (Geoffry Hunt) , William Cuddy (Çocuk)
Niamh Wilson (Rose) , Brooke Johnson (Mercy O'Shea)
Peter MacNeill (Phillip Manville) , Joe Dinicol (Brendan Manville)

Filmin Konusu
Claire başarılı bir çocuk kitabı yazarıdır. Fakat son dönemde psikolojik olarak yaşadığı problemler iş hayatı dahil tüm yaşamını etkilemektedir. Karanlıklar içinde sürekli olarak gördüğü vahşi görüntüler, tüm huzurunu bozmuştur.

Psikoloğunun bir süre herşeyden uzak bir şekilde tatil yapmasını önermesiyle Rose Marsh Çiftliği'ne gitmeye karar verir. Doğanın içinde huzur dolu gözüken bu mekan, tam da ihtiyacı olan sakinliği ona verecek gibi görünmektedir.

Fakat hiç de beklediği gibi olmaz ve kabuslarında onu hiç bırakmayan 12 yaşındaki bir kızın cinayete kurban gittiğinin haykırışlarıyla tam anlamı ile kapana kısılır. Gerçeklerin peşine düşerken yardım alabileceği insanlar ise son derece sınırlıdır.