30 Haziran 2008

216-İklimler (Climates) 2006 DVDRip - Nuri Bilge Ceylan Koleksiyonu













Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 20 Ekim 2006
Yönetmen : Nuri Bilge Ceylan
Senaryo : Nuri Bilge Ceylan
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Tiryaki
Yapım : 2006, Türkiye / Fransa
Süre : 97 dk.

Oyuncular
Ebru Ceylan (Bahar) , Nuri Bilge Ceylan (İsa) , Nazan Kesal (Serap)
Mehmet Eryılmaz (Mehmet) , Arif Aşçı (Arif) , Can Özbatur (Güven)
Ufuk Bayraktar (Taksi şöförü) , Fatma Ceylan (İsa'nın annesi)
M. Emin Ceylan (İsa'nın babası) , Semra Yılmaz (Semra)

Filmin Konusu
Tıpkı yeryüzünün farklı bölgelerinin kendine has iklimleri olduğu gibi, ruhların da kendi iklimleri vardır. Üstelik değişmek için mevsimlerin dönüşünü beklemeyen, anlık değişimler bile gösterebilen iklimler...

İsa ve Bahar, çalkantılı ruhlarının farklı iklimlerinde, artık ortak bir mutluluğu paylaşamamaktadırlar. Mimar olan İsa ile televizyonda çalışan Bahar, iki farklı iklimin yaşandığı Kaş ve Ağrı'da, birbirini takip eden süreçlerde biraraya gelirler. Kaş, güneşin, kuytuda tek bir bilinmeyen bırakmayan parıltılı hali ile Ağrı ise soğuk ve kardan sıkı sıkıya örtülen bedenlerin aksine, kar beyazının aydınlığı ile, gerek hayatlarında gerekse ilişkilerinde hiçbir bilinmeyen bırakmayacaktır.

Nuri Bilge Ceylan, Cannes'da Jüri Büyük Ödülü almasını sağlayan filmi Uzak'tan sonra İklimler ile yeniden beyazperdede! 2006 Cannes Film Festivali'nde de büyük ödül için yarışan İklimler, bu sefer de FIPRESCI ödülü ile festivalden ayrıldı. Nuri Bilge Ceylan'ın bu film ile ilk kez kamera karşısına geçtiğini eklemeyi de unutmayalım.