13 Temmuz 2008

296-Bir Amerikan Suçu - An Amerıcan Crime (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip











Tür : Dram
Yönetmen : Tommy O'Haver
Yapım : 2007, ABD
Süre : 92 dk.

Oyuncular
Ellen Page, Catherine Keener, Hayley McFarland
Ari Graynor, Evan Peters, Bradley Whitford

Filmin Konusu
Oscar adayı Catherine Keener (Being John Malkovich, Capote), Oscar adayı Ellen Page (Juno, Hard Candy) ve Altın Küre ödüllü James Franco (James Dean), yürekleri sızlatan bu hikayede bir araya geliyor. 1965'te Amerika'yı ayağa kaldıran gerçek bir olaya dayanan film, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde seyirciyle buluştu.

Savcı Leroy New, "Bu, Indiana eyaletinde bugüne kadar işlenmiş en korkunç cinayettir. " dedi. Görünürde gayet sıradan bir ev hanımı olan Gertrude Baniszewski, Sylvia adındaki güzel genç kızı evinin bodrumuna kapatmış ve ona öldüresiye işkence etmiştir. Ancak bunu yaparken yalnız değildir. Hem kendi çocukları hem de mahalleden başka çocuklar da Sylvia'yla "eğlenmiş"lerdir.

Amerika'yı sarsan tüyler ürpertici vakanın mahkeme kayıtlarını esas alan bu güçlü hikâye, dava ile olup bitenler arasında gidip gelerek insanlığın karanlık doğasını keşfe çıkıyor.

295-Son Lejyon - The Last Legion (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip












Tür : Macera / Aksiyon
Yönetmen : Doug Lefler
Yapım : 2007, Fransa / İngiltere / İtalya / Slovakya
Süre : 97 dk.

Oyuncular
Peter Mullan, Aishwarya Rai, Colin Firth, Ben Kingsley
Harry Van Gorkum, James Cosmo, Iain Glen, Robert Pugh
Owen Teale, Alexander Siddig, John Hannah, Kevin McKidd
Thomas Sangster, Murray McArthur, Rupert Friend

Filmin Konusu
Son derece güçlü ve epik bir aksiyon. Son Lejyon, Roma'nın çöküşüyle ve Kral Arthur'un güçlü kılıcı Excalibur ile ortaya çıkıyor. İstilacı kavimlerce kuşatılmış Roma İmparatorluğu'nda gözüpek bir general (Colin Firth) , güçlü bir büyücü (Ben Kingsley) ve usta bir savaşçı (Aiswarya Rai), ihtişam ve zafer için inançlı askerlerle donatılmış bir orduya yol göstermek için biraraya gelirler. Son derece görkemli savaş sahneleri, nefes kesen efektleri ile Son Lejyon, bir hikayeyi bir destana dönüştürüyor.

294-M.Ö.10.000 B.C. (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Dram / Macera
Gösterim Tarihi : 7 Mart 2008
Yönetmen : Roland Emmerich
Senaryo : Roland Emmerich , Harald Kloser
Yapım : 2007,


Oyuncular

Camilla Belle (Evolet) , Steven Strait (D'Leh) , Omar Sharif (Old Baku) , Reece Ritchie (Moha) , Suri van Sornsen (Mamut Avcısı Kız)

Gizemli savaşçılar, köyünü yağmalayıp, Evolet’i kaçırınca, D’Leh sevdiği kadını kurtarmak için bir avcı grubu ile savaşçıların peşinden dünyanın öbür ucuna yolculuğa çıkar.

Yolculuklarının sonunda bir Kayıp Uygarlığı ortaya çıkarırlar. Nihai kaderlerinde hayalgücünün ötesinde bir imparatorluk vardır.

Burada D’Leh’in halkını zorla köleleştiren güçlü bir tanrıyla karşı karşıya gelirler.

292-Daddy Day Camp - Afacanlar Kampta 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Komedi
Yönetmen : Fred Savage
Senaryo : Geoff Rodkey , J. David Stem , David N. Weiss , Geoff Rodkey , Joel Cohen , Alec Sokolow
Görüntü Yönetmeni : Geno Salvatori
Müzik : James Dooley
Yapım : 2007, ABD , 93 dk.


Oyuncular

Cuba Gooding Jr. (Charlie Hinton) , Lochlyn Munro (Lance Warner) , Richard Gant (Buck Hinton) , Tamala Jones (Kim Hinton) , Paul Rae (Phil Ryerson) , Josh McLerran (Dale) , Spencir Bridges (Ben Hinton) , Telise Galanis (Juliette)

Yaz bütün sıcaklığıyla gelmiştir. Charlie ve Phil'in açtıkları çocuk yuvasından bir grup öğrenci mezun olmuştur. Kendi çocukları ise bir yaz kampına gitmek isterler.. Ancak kampta karşılaştıkları karakterler, bu yazın kolay geçmeyeceğinin habercisidir.

291-Zeynep' in 8 Günü Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 30 Kasım 2007
Yönetmen : Cemal Şan
Senaryo : Cemal Şan
Görüntü Yönetmeni : Sarp Kaya
Müzik : Babazula
Yapım : 2007, Türkiye


Oyuncular

Fadik Sevin Atasoy , Mustafa Üstündağ , Ali Sürmeli , Fırat Danış , Cengiz Sezici , Sinan Albayrak , Ferit Kaya , Arzutan Bayraktutan , Uğur Çavuşoğlu

Obsesiflik seviyesinde düzenli bir hayat süren, kendine ait bir dünya kurmuş ve dışarıya kendini tamamen kapatmış, tek başına yaşadığı her günü birbirinin aynı olan Zeynep; bir akşam arkadaşının doğum günü için gittiği barda otururken, bara gelen ve müziğe kendisini kaptırıp dans eden Ali adında bir gençle tanışır ve bu andan itibaren Zeynep'in hayatında beklenmedik değişikler olmaya başlar...

290- Karanlık Yükseliyor (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Fantastik / Aksiyon
Yönetmen : David L. Cunningham
Senaryo : John Hodge , Susan Cooper (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Joel Ransom
Müzik : Christophe Beck
Yapım : 2007, ABD , 94 dk.


Oyuncular

Alexander Ludwig (Will Stanton) , Christopher Eccleston (The Rider) , Ian McShane (Merriman Lyon) , Frances Conroy (Miss Greythorne) , James Cosmo (Dawson) , Jim Piddock (Yaşlı George)

11 yaşına bastığında karanlık güçlere karşı savaşan ölümsüz savaşçıların sonuncusu olduğunu keşfeden Will Stanton adında bir çocuk bu tanrısal güç sayesinde bir kahramana dönüşür.

Bir işaret avcısı olan Will altı büyülü işareti bulmalı ve Karanlık ile Aydınlık arasındaki savaşta ölümsüzlere bu işaretlerle yardımcı olmalıdır.

Karanlık Yükseliyor, İngiliz folklorik ögeleri ile zenginleştirilmiş hikayesini Susan Cooper’ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarladı.

Film ödüllü sıkı oyuncu Ian McShane, Frances Conroy, Christopher Eccleston ve genç oyuncu Alexander Ludwig’i fantastik bir macerada bir araya getiriyor.