26 Temmuz 2008

394-Tsotsi 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip










Yapım : 2005, İngiltere / GüneyAfrika
Tür : Dram / Suç
Yönetmen : Gavin Hood
Senaryo : Gavin Hood
Oyuncular : Presley Chweneyagae, Mothusi Magano, Percy Matsemela, Jerry Mofokeng, Nambitha Mpumlwana, Terry Pheto, Zenzo Ngqobe, Rapulana Seiphemo
Yapımcı : Peter Fudakowski
Görüntü Yönetmeni : Lance Gewer
Müzik : Paul Hepker, Mark Kilian
Süre : 1 saat, 34 dk.
Gösterim Tarihi : 17 Mart 2006

Filmin Konusu:
Bu Dünyada Sadece Umut İle Ayakta Kalınabilir.

Johannesburg varoşlarında yaşayan ve lakabı gangster anlamına gelen Tsotsi olan David, arkadaşlarından oluşan küçük bir çeteye liderlik yapmaktadır. Bir gece zengin semtlerden birinde araba çalmaya çalışırken arabanın sahibi olan kadını vurarak kaçar. Uzun bir süre sonra arabanın arkasında bir bebek olduğunu fark eder. Bebeği kendi evine götüren Tsotsi'nin hayatı bebek ile birlikte tamamen değişir. Bu değişiklik öncelikle hayat tarzını etkileyerek zihinsel, ruhsal ve duygusal açıdan çok farklı hissettirmeye başlar. Bebek için çocuğu olan bir kadını gözüne kestirir ve bebeği emzirmesi için onu zorlar. Ancak bu zoraki anne ve bebek artık değişik bir dünya ile tanışmasını sağlayacaktır.

Athol Fugard'ın romanından, yönetmen Gavin Hood tarafından senaryolaştırılan Tsotsi taşıdığı gerilim ve şiddet öğelerine rağmen eleştirmenler tarafından gayet sürükleyici ve sevgi dolu bir film olarak nitelendiriliyor.