8 Haziran 2008

134-Stepford Kadınları (The Stepford Wives) 2004 Türkçe Dublaj/DVDRip














Tür : Gerilim / Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 30 Temmuz 2004
Yönetmen : Frank Oz
Yapım : 2004, ABD
Süre : 93 dk.

Oyuncular
Nicole Kidman (Joanna Eberhart) , Bette Midler (Bobbie Markowe)
Matthew Broderick (Walter Eberhart) , Christopher Walken (Dale)
Faith Hill (Sarah Sunderson) , Glenn Close (Dr. Emily Francher)
Roger Bart (Roger Bannister) , Jon Lovitz (Dave Markowe)

Filmin Konusu
Joanna, kocasıyla brilikte Manhattan'dan, daha üst sınıf insanların yaşadığı Stepford'a taşınır. Yeni hayatından çok memnun olan Joanna, kısa sürede çok güzel dostluklar kurar.

Fakat kasabanın bir sırrı vardır. Stepford erkekleri, eşlerini birer cyborg kopyalarıyla değiştirmişlerdir. Kopya Stepford kadınları, hizmette kusur etmeyen, cinsel anlamda tatmin edici ve sorunsuzlardır.

1975 yapımı Stepford Wives'ın yeniden yapımı olan filmi, Frank Oz yönetiyor. O dönemki kadın oyuncu kadrosu da, çok güçlü bir kadroyla revize edilmiş.

133-Rambo 3 (1988) Türkçe Dublaj/DVDRip












Tür : Savaş / Aksiyon
Yönetmen : Peter MacDonald
Yapım : 1988, ABD
Süre : 101 dk.

Oyuncular
Sylvester Stallone (John J. Rambo) , Spiros Focás (Masoud)
Richard Crenna (Albay Samuel Trautman) , Marcus Gilbert
Marc de Jonge (Albay Zaysen) , Kurtwood Smith (Robert)
Sasson Gabai (Mousa Ghani) , Doudi Shoua (Hamid)
Randy Raney (Kourov)

Filmin Konusu


Vietnam gazisi ve eski Yeşil Bereli John Rambo, başından geçen tatsız deneyimler sonucu şimdi artık inzivaya çekilmiş(!), para karşılığı dövüşerek budistlere yardım etmektedir. Eski komutanı Albay Trautman bir kez daha talebesinin hayatına girer ve yardımını ister. Sovyet işgalindeki Afganistan'da, ABD'nin yardım edip kolladığı mücahitlerle omuz omuza çarpışması gerekmektedir.

Rambo Albay'ın teklifini reddeder. Bir kez daha devleti tarafından oyuna getirilmekten korkar. Trautman Afganistan'a döner ve Ruslar tarafından kaçırılıp işkence görür. Olayın kişiselleşmesi Rambo'nun soluğu Afganistan'da alması için yeterlidir. Burada Rusların yerel halka nasıl eziyet ettiğini gördüğünde, savaş onun için yeniden başlamak zorundadır artık.

Komik derecede inandırıcılıktan uzak olan Rambo 3, sadece İlk Kan gibi esaslı bir filmin mirasını daha da suistimal etmekle kalmamış, aynı zamanda Rusya'nın Afganistan'dan çekilmeye başladığı bir dönemde vizyona girerek politik olarak yanlış ve talihsiz bir başlangıç da yapmıştır.

132-Rambo: İlk Kan 2 (1985) Türkçe Dublaj/DVDRip













Tür : Savaş / Aksiyon
Yönetmen : George P. Cosmatos
Yapım : 1985, ABD
Süre : 94 dk.

Oyuncular
Sylvester Stallone (John J. Rambo) , George Cheung (Tay)
Richard Crenna (Albay Samuel Trautman) , Andy Wood (Banks)
Charles Napier (Marşal Murdock) , William Ghent (Yüzbaşı Vinh)
Steven Berkoff (Albay Podovsky) , Julia Nickson-Soul (Co Bao)
Martin Kove (Ericson)

Filmin Konusu


Vietnam gazisi, eski Yeşil Bereli John Rambo'nun mahkumiyeti ona teklif edilen çok tehlikeli bir görevi kabul ederse son bulacaktır. Albay Trautman, eski talebesini, on yıllardır Vietnam'da esir tutulan kayıp Amerikan askerlerini kurtarmakla görevlendirir.

Genç ve güzel bir Vietnamlı savaşçının eşlik ettiği Rambo ormandaki keşif görevi sırasında saldırıya uğrar ve komutanları tarafından terk edilir. Şimdi artık hem düşmanla hem de ABD ordusundaki hainlerle yüzleşmek zorundadır. Hayatta kalma savaşı yeniden başlar...

İlk Kan'ın başarısının yanına yaklaşamayan bu devam filmi, belki de tam bu yüzden, içerdiği bol aksiyon ve abartılı dövüş sekansları sayesinde giderek kült mertebesine erişmeyi başarmış ve daha da fazla testesteron içerirken inandırıcılıkta daha da zayıf olan üçüncü bir filme vesile olmuştur.

131-Rambo : İlk Kan (1982) Türkçe Dublaj/DVDRip












Tür : Aksiyon / Gerilim / Dram
Yönetmen : Ted Kotchef
Yapım : 1982, ABD
Süre : 97 dk.

Oyuncular
Sylvester Stallone (John J. Rambo)
Richard Crenna (Albay Samuel Trautman)
Brian Dennehy (Şerif Will Teasle)
Bill McKinney (Eyalet Polisi Dave Kern)
Jack Starrett (Çavuş Arthur Galt)
Michael Talbott (Şerif Yardımcısı Balford)
Chris Mulkey (Şerif Yardımcısı Ward)

Filmin Konusu


Vietnam gazisi John Rambo küçük bir kasabanın şerifi tarafından taciz edilince kontrolden çıkar. Eski bir Yeşil Bereli olduğu farkedilinceğe kadar iş işten geçer. Rambo bir polisi öldürüp kırsal alana kaçar.

Görevlilerin, bu genç adamın köşeye sıkıştırıldığında tam bir ölüm makinasına dönüştüğünü anlamaları için mıntıkadaki silahlı personelin çoğunun hayatını kaybetmesini beklemek gerekecektir. Yardım için bölgeye Rambo'nun Vietnam'daki komutanı Albay Trautman gelir. Kendi yetiştirdiği ölüm makinasını yakından tanıyan tecrübeli askerin, yetkililere tek bir önerisi olacaktır: "Ceset torbalarını hazır edin!"

Bir çokları için Sylvester Stallone'nin en iyi performansını barındıran, çok az diyalog içeren İlk Kan, aktörün Rocky dışında bir kült film serisine daha vesile olmasıyla sonuçlanır. Takip eden Rambo 2 ve Rambo 3, ilki kadar iyi filmler olmasalar da, gişede giderek artan bir gelir elde etmeyi bilmişlerdir.

130-Indiyana Jones Son Macera Türkçe DublajDVDRip

















Yapım : 1989, ABD
Tür : Aksiyon / Macera
Yönetmen : Steven Spielberg,
Oyuncular : Harrison Ford (Indiana Jones)
Sean Connery (Henry Jones)
Alison Doody (Dr. Elsa Schneider)
John Rhys-Davies (Sallah)

Senaryo : George Lucas, Philip Kaufman
Görüntü yönetmeni : Douglas Slocombe
Müzik : John Williams
Yapımcı firma : Paramount Pictures
Süre : 2 saat, 7 dakika

Film Özeti

Indiana Jones (Harrison Ford) bu sefer Hz. İsa'nın kutsal çanağını araştırırken kaybolan babası Henry Jones'u (Sean Connery) arıyor. Aynı çanağın peşine Naziler de düştüğünden Indiana Jones bir süre sonra babasının Naziler tarafından kaçırıldığını anlıyor. Böylece izleri ve ipuçlarını takip eden Indiana, babasının yerini buluyor ama kendisi de yakalanınca Naziler hesabına kutsal çanağı baba oğul aramaya başlıyorlar. Ancak bulunan kutsal çanak kimseye de pek hayırlı gelmeyecektir...