26 Haziran 2008

197-İnsan İki Kere Yaşar / You Only Live Twice (1967)Türkçe Dublaj/DVDRip












Tür : Macera / Aksiyon / Casusluk
Yönetmen : Lewis Gilbert
Senaryo : Roald Dahl , Ian Fleming (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Freddie Young
Müzik : John Barry
Yapım : 1967, İngiltere , 117 dk.


Oyuncular

Sean Connery (James Bond) , Akiko Wakabayashi (Aki) , Mie Hama (Kissy) , Tetsuro Tamba (Tiger Tanaka) , Teru Shimada (Bay Osato) , Karin Dor (Helga Brandt) , Donald Pleasence (Ernst Stavro Blofeld) , Bernard Lee (M) , Lois Maxwell (Miss Moneypenny) , Desmond Llewelyn (Q) , Charles Gray (Henderson)

Gizemli bir uzay aracı, Amerikan uzay kapsüllerinden birini içine alarak kaçırır. Amerika, en dişli rakibi olan Sovyetler'i suçlamaktadır. Fakat İngiliz Gizli Servisi, aracın izini Japon denizine kadar sürmeyi başarır.

James Bond, araştırmalar için Tokyo'ya gönderilir. Ülkeye gelir gelmez, Osato adlı bir şirketin bu olaya karıştığını tespit eder. Bu arada aynı gizemli uzay aracı bu kez bir Rus uzay gemisini kaçırmıştır.

Bond, yardımına koşan Japon istihbaratından Kissy Suzuki ve Tiger Tanaka ile, Osato'nun şeytani suç örgütü SPECTRE'ye ait bir şirket olduğunu ve herşeyi planlayanın Bond'un ezeli düşmanı Blofeld olduğunu keşfeder. SPECTRE, Amerika ve Sovyetler Birliği arasında bir savaş çıkarması için Çin hükümeti tarafından finanse edilmektedir.

James Bond, Tiger Tanaka ve ninjalarının yardımıyla gizli üssü basarak SPECTRE'yi etkisiz hale getirmeyi deneyecektir.