1 Temmuz 2008

227- Batman Başlıyor / Batman Begins (2005) Türkçe DublajDVDRip








Tür : Macera / Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 17 Haziran 2005
Yönetmen : Christopher Nolan
Senaryo : David S. Goyer , Christopher Nolan , Bob Kane (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Wally Pfister
Müzik : Hans Zimmer , James Newton Howard , Ramin Djawadi
Yapım : 2005, ABD , 140 dk.


Oyuncular

Christian Bale (Batman) , Michael Caine (Alfred) , Gary Oldman (Dedektif Gordon) , Katie Holmes (Rachel) , Liam Neeson (Henri Ducard) , Morgan Freeman (Lucius Fox) , Ken Watanabe (Ra's Al Ghul) , Cillian Murphy (Dr. Jonathan Crane/Korkuluk) , Tom Wilkinson (Carmine Falcone) , Rutger Hauer (Richard Earle)

Gotham'ın koruyucusu Batman, modern zamanlarda beşinci kez sinemaya dönüyor. Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği bu filmde daha önce anlatılmış olan öykülerden farklı olarak bu kez yarasa adamın kariyerine ilk başladığı yıllar konu alınıyor.

Bir gece, şehrin sokaklarında, ailesinin trajik bir şekilde öldürülmesine tanık olan genç Bruce Wayne, intikam yemini eder. Dünyayı dolaşarak suçla savaşmanın yöntemlerini öğrenir ve Gotham şehrine geri döner. Yüksek teknolojiyi de yanına alarak suça karşı savaşını başlatır. İlk hedefi, şehirdeki kokuşmuş düzenin kendisi olacaktır.

Büyük ölçüde, Frank Miller'ın yıllar önce yazdığı Batman: Year One isimli kült çizgi romandan esinlenerek yaratılan serüvende, kara şövalyeyi bu kez Christian Bale canlandırıyor.

226-Batman Daima (1995) Türkçe DublajDVDRip









Tür : Macera / Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman
Yönetmen : Joel Schumacher
Senaryo : Lee Batchler , Janet Scott Batchler , Akiva Goldsman
Görüntü Yönetmeni : Stephen Goldblatt
Müzik : Elliot Goldenthal
Yapım : 1995, ABD , 122 dk.


Oyuncular

Val Kilmer (Batman/Bruce Wayne) , Tommy Lee Jones (Two-Face/Harvey Dent) , Jim Carrey (The Riddler/Edward Nygma) , Nicole Kidman (Dr. Chase Meridian) , Chris O'Donnell (Robin/Dick Grayson) , Michael Gough (Alfred Pennyworth) , Pat Hingle (Commissioner Gordon) , Drew Barrymore (Sugar) , Debi Mazar (Spice)

Gotham Şehri'nin Karanlık Şövalyesi, bu macerada Two Face ve Riddler adlı iki korkunç süper-suçlu'ya karşı savaşıyor. Bir yandan şehri bu iki caninin elinden kurtarmaya çalışırken bir yandan da güzel doktor Chase Meridian'a kalbini kaptırmıştır. Kötülere karşı zorlu savaşında yeni ortağı ise harika çocuk Robin'dir.

225- Batman Dönüyor / Batman Returns (1992) Türkçe Dublaj/DVDRip
















Tür : Macera / Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman
Yönetmen : Tim Burton
Senaryo : Daniel Waters , Sam Hamm
Görüntü Yönetmeni : Stefan Czapsky
Müzik : Danny Elfman , Siouxsie Sioux , Siouxsie and the Banshees
Yapım : 1992, ABD , 126 dk.


Oyuncular

Michael Keaton (Batman/Bruce Wayne) , Danny DeVito (Penguen) , Michelle Pfeiffer (Kedikadın/Selina) , Christopher Walken (Max Shreck) , Michael Gough (Alfred) , Pat Hingle (Komiser Gordon)

İlk filmde Joker'in planlarını altüst etmiş olan Batman'in karşısında şimdi de Penguen durmaktadır. Bir hilkat garibesi olduğu için, Gotham'ın saygın ailelerinden birinin tek çocuğu olduğu halde soğuk bir kış günü şehir parkına terkedilen Penguen (Davy Devito), hayatta kalmış ve şimdi de şehrin gözünde en sevilen insan olmak için her şeyi göze almıştır.

Kirlenmiş işadamı Max Schreck (Christopher Walken), Penguen ile işbirliği yaparak onu vali seçtirme yolunda Batman'i kurban etmek konusunda kararlıdır. Bu arada Schreck'in dağınık asistanı Selina(Michelle Pfeiffer) kirli çamaşırlarını yanlışlıkla öğrendiği patronu tarafından haince binadan aşağıya itildiğinde, karmaşanın ortasına yeni ve cazip bir karakter doğar: Catwoman - Kedikadın. Bu sonuncusu, Batman'le aynı kimlik bunalımlarını taşıyan ve fazladan, epeyce de çatlak bir tiplemedir.

224-Batman ve Robin / Batman & Robin (1997) Türkçe Dublaj/DVDRip
























Tür : Macera / Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 29 Ağustos 1997
Yönetmen : Joel Schumacher
Senaryo : Akiva Goldsman
Görüntü Yönetmeni : Stephen Goldblatt
Müzik : Elliot Goldenthal
Yapım : 1997, ABD , 125 dk.


Oyuncular

Arnold Schwarzenegger (Mr. Freeze) , George Clooney (Batman) , Chris O'Donnell (Robin) , Uma Thurman (Poison Ivy) , Alicia Silverstone (Batgirl) , Michael Gough (Alfred) , Pat Hingle (Komiser Gordon) , John Glover (Dr. Jason Woodrue) , Elle Macpherson (Julie Madison) , Vivica A. Fox (Ms. B. Haven)

Ressam Bob Kane'in yarattığı, süper güçlerden mahrum, Zorrovari özellikler taşıyan bu karakter, çeşitli kereler tv dizisi olmuş, hatta küçük bir bütçeyle sinemaya da uyarlanmıştı. Ne var ki O'nu asıl kitlelere ulaştıran yapım, 1989'da çekilen görkemli bir projeydi. "Teenage çağının dahisi" etiketli Tim Burton'ın gerçekleştirdiği bu filmden sonra iki kez daha aynı kahramanın peşine düştü Hollywood. Ne var ki üçüncü filmde Batman'i canlandıran Michael Keaton, yerini Val Kilmer'a bırakırken yönetmenlik koltuğuna da Joel Schumacher oturuyordu. Uçuk bir bakış açısıyla ve Jim Carrey'in diğer oyuncuları ezdiği bir mantıkla çekilen "Batman Forever"dan sonra, b,r kez daha karşımıza çıkıyor Gotham City'nin koruyucusu. Yönetmenliğini yine Joel Schumacher'in yaptığı filmde yeni bir Batman'la karşılaşıyoruz; kadınların son gözdesi George Clooney...Bu kez Gotham City'yi, dondurucu silahıyla ön plana çıkan kötü adam Mr.Freeze ve öptüğü herkesi zehirleyen Poison Ivy tehdit ediyor. Dış ülkelerde aldığı eleştiriler olumsuz olsa da bu sezonun en görkemli projelerinden biri ve Arnold Schwarzenegger'le Uma Thurman'ın kötülük abideleri olarak seyretmek ilginç olabilir

223-Batman (1989) Türkçe Dublaj/DVDRip
















Tür : Macera / Komedi / Aksiyon / Çizgi Roman
Yönetmen : Tim Burton
Senaryo : Sam Hamm , Warren Skaaren
Görüntü Yönetmeni : Roger Pratt
Müzik : Danny Elfman , Prince
Yapım : 1989, ABD , 126 dk.


Oyuncular

Jack Nicholson (Joker/Jack Napier) , Michael Keaton (Batman/Bruce Wayne) , Kim Basinger (Vicki Vale) , Robert Wuhl (Alexander Knox) , Pat Hingle (Komiser Gordon) , Billy Dee Williams (Harvey Dent) , Michael Gough (Alfred)

Gotham Şehri, karanlık, tehlikeli ve gotik! Tek koruyucusu ise çoğunluğu çürümüş durumdaki Polis departmanı. Savcı Harvey Dent ile komiser Gordon'un tüm çabalarına karşın, şehir giderek daha güvensiz bir hale gelmektedir... ta ki Kara Şovalye ortaya çıkana dek.

Suçlular çoğunlukla batıl inanç sahibidir, ve korkak... bu yüzden kendisine onların yüreğine korku salacak bir gizli kimlik seçmiştir. O bir yarasadır. Yarasa-adam, Batman!

Ödüllü bir gazeteci olan genç ve güzel Vicky Vale, esrarengiz yarasa-adamın sırrını çözmeye kararlıdır. Öte yandan Jack Napier, yanlışlıkla asit kazanına düştükten sonra şehrin psikopat palyaço suç kıralına, Batman'in azılı düşmanı sinirbozucu Joker'e dönüşür.

Gotham'ın tek umudu karanlık ve gözüpek Batman'dir. Peki aslında dolar milyoneri ve kadın avcısı Bruce Wayne bu ikili hayatı nasıl sürdürecektir? Üstelik aklındaki tek kadın Vicky Vale iken...