22 Kasım 2008

742-Günah Şehri - Sin City Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram / Gerilim / Aksiyon / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 15 Temmuz 2005
Yönetmen : Robert Rodriguez , Frank Miller
Senaryo : Robert Rodriguez , Frank Miller (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Robert Rodriguez
Müzik : Robert Rodriguez
Yapım : 2005, ABD , 124 dk.


Oyuncular

Jessica Alba (Nancy) , Devon Aoki (Miho) , Alexis Bledel (Becky) , Powers Boothe (Senatör Roark) , Rosario Dawson (Gail) , Benicio Del Toro (Jackie Boy) , Michael Clarke Duncan (Manute) , Carla Gugino (Lucille) , Josh Hartnett (Adam) , Rutger Hauer (Kardinal Roark) , James King (Goldie / Wendy) , Michael Madsen (Bob) , Brittany Murphy (Shellie) , Clive Owen (Dwight) , Mickey Rourke (Marv) , Nick Stahl (Junior / Yellow Bastard) , Bruce Willis (Hartigan) , Elijah Wood (Kevin) , Marley Shelton (Müşteri) , Frank Miller (Rahip) , Rick Gomez (Shlubb)

80'li yılların en çok övgü almış grafik romanları genellikle Frank Miller imzası taşır. Film noir atmosferinde, ABD'deki hayali bir günah şehrinde yaşanan olayları anlatan epik ve erotik film Sin City için de durum farklı değil.

Sin City mitosunun kahramanı iri yarı, acımasız ama duygusal Marv, hayatının kadını Goldie'yle tanışır. Daha ilk gecelerinin sabahında onu ölü bulur. Bundan sonra, şehrin polis teşkilatı, tek sanık olduğu için Marv'ın peşini bırakmayacaktır.

Meksikalı yönetmen Robert Rodriguez, bu kült çizgi romanı beyazperdede de ölümsüzleştiriyor. Yazıp, yönetip, müziklerini yaptığı yapımda, Steve Mickey Rourke, Benicio del Toro, Bruce Willis ve sayısız başka yıldız