5 Ağustos 2008

441-Önsezi - Yogen 2004 Türkçe Dublaj/DVDRip








Yapım : 2004, Japonya
Tür : Korku
Yönetmen : Norio Tsuruta
Oyuncular : Maki Horikita, Noriko Sakai, Hiroshi Mikami, Mayumi Ono, Daisuke Ban, Hana Inoue

Konusu:
Geçmiş eskiden beri anlatılırdı ancak gelecekten haber vermek sadece bazı şanssız insanlara nasip olurdu.

Hideki de o gün gazeteyi eline aldığında ne göreceğini biliyordu... ölümü. Korkunç bir tren kazasını önceden gören Hideki'nin bunu durdurmak için yapabileceği hiçbir şey yoktu yoksa var mıydı? Kızının bir araba kazasında ölümünü önceden haber veren gazeteyi gördüğünde ise Hideki, geleceği değiştirmenin bir yolunu aramaya başlar.

440-İnat Hikayeleri (2003) DVDRip









Tür : Komedi / Dram
Gösterim Tarihi : 5 Mart 2004
Yönetmen : Reis Çelik
Senaryo : Reis Çelik
Görüntü Yönetmeni : Reis Çelik
Müzik : Reis Çelik
Yapım : 2003, Türkiye


Oyuncular

Tuncel Kurtiz (Anlatıcı,Meselci,Latif,Latifflah,Cambaz Şaho) , Sabri Tutal (Kızakçı Daşo, Koço) , Kemal Gültekin (Malakan Kayzer) , Ali Başkan (Bankacı) , Aslı Sulan (Şahsenem) , Reyhan Ulu (Koço'nun karısı) , Katip Amca (Piro) , Meclis Emmi (Köy meddahı)

Öykü, köy ve şehir arasında ulaşımı sağlayan at kızağı ile minübüs arasındaki rekabeti ve yarışı konu ediniyor. Kızak ve minübüs yolcularından aşıklar ve hikaye anlatıcıları kendi öykülerini bizimle de paylaşıyor.

Yönetmen Reis Çelik, aşıkların doğaçlama geleneğini sinemaya taşımak için ilginç bir karar alıyor ve dev oyuncu Tunçel Kurtiz ile birlikte Ardahan'ın Çıldır kasabasına doğru yola çıkıyor. Projelerini şekillendirecek bir senaryo yerine bir kavram seçtiler. Kışın oldukça sert geçtiği bölgede, "İnat" kavramından yola çıkarak öyküler geliştirdiler.

439-Zamana Güzellik Kat ( 2007) - Cashback Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi : 25 Mayıs 2007
Yönetmen : Sean Ellis
Senaryo : Sean Ellis
Görüntü Yönetmeni : Angus Hudson
Müzik : Guy Farley
Yapım : 2006, İngiltere , 102 dk.


Oyuncular

Sean Biggerstaff (Ben Willis) , Emilia Fox (Sharon Pintey) , Shaun Evans (Sean Higgins) , Michelle Ryan (Suzy) , Stuart Goodwin (Jenkins) , Michael Dixon (Barry Brickman) , Michael Lambourne (Matt Stephens) , Marc Pickering (Brian)

Acı veren bir ayrılığın değiştirdiği keyifli bir hayat hikayesi... Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, Güzel Sanatlar'da okuyan bir resim öğrencisidir. Sıkıntılı günler engel olamadığı bir alışkanlığa tutulmasına neden olur: bir türlü uyuyamamaktadır.

Bir süre sonra bu soruna bir çare bulabilmek ve zamanını faydalı bir şekilde geçirebilmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. İlk başlarda sıkıcı görünen sekiz saatlik bu mesai, çalışma arkadaşlarını tanımaya başladıkça ilginç ve keyifli bir maceraya dönüşür.

Her biri dışarıdan bakıldığında son derece sıkıcı görünen bu işi, zaman kavramını unutarak eğlenceye çevirmiştir. Kimisi koridorlarda kaykayla kayarak eğlenir, kimi dövüş sanatlarındaki maharetini sergiler... Ben de, zaman kavramını unutarak çevresindeki insanları ve güzellikleri tanımaya başlayacaktır. En çok ilgisini çekense güzel ve sessiz kasiyer Sharon'dır.

438-Tepetaklak Nelson-Half Nelson (2006) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram
Yönetmen : Ryan Fleck
Senaryo : Ryan Fleck , Anna Boden
Görüntü Yönetmeni : Andrij Parekh
Müzik : Broken-Social-Scene
Yapım : 2006, ABD , 106 dk.


Oyuncular

Ryan Gosling (Dan Dunne) , Jeff Lima (Roodly) , Shareeka Epps (Drey) , Nathan Corbett (Terrance) , Tristan Wilds (Jamal) , Bryce Silver (Bernard) , Erica Rivera (Erika) , Stephanie Bast (Vanessa) , Eleanor Hutchins (Simone)

Dan Dunne, alışık olduğunuz öğretmenlerden birine benzemiyor. Hayır, sadece öğrencilerine varoluştan, Amerikan İç Savaşı'ndan, özgür düşünceden, diyalektikten bahsettiği için değil; sınıf içinde son derece dinamik ve öğrencileri ile sağlam ilişkileri olan bir insan iken sınıf dışında uyuşturucu bağımlılığının pençesinden bir türlü kurtulamayan ve hep bir kaybeden olmaya mahkum bir insan olduğu için de...

Gece ve gündüz, siyah ile beyaz kadar ayrıdır birbirinden onun için. Bu iki farklı yaşamını birbirinden ayrı tutmayı hep başarmış olsa da, bir gün öğrencilerinden biri olan Drey tarafından tam anlamıyla 'yakalanır'. Çok büyük zorluklarla başaderek yaşamak zorunda olan Drey, Dan'i elevermeyi hiçbir zaman düşünmez. Öğretmeninin sırrını tutması ile ikili arasında sıradışı bir arkadaşlık doğacaktır.

Beyaz öğretmenin siyah öğrencilerine doğruları öğrettiği klişe filmlerden çok farklı bir işleyişi olan Tepetaklak Nelson, başarılı bir Amerikan bağımsızı olarak karşımıza çıkıyor.

437-Yakın Tehlike (2000) Thirteen Days Türkçe Dublaj/DVDRip











Tür : / Tarihi
Gösterim Tarihi : 20 Nisan 2001
Yönetmen : Roger Donaldson
Senaryo : Philip D. Zelikow , Ernest R. May , David Self , David Self
Müzik : Trevor Jones
Yapım : 2000, ABD , 145 dk.


Oyuncular

Kevin Costner , Bruce Greenwood , Steven Culp , Henry Strozier

Başroldeki Kevin Costner'ın yapımcıları arasında da yer aldığı film, 1962 yılında ABD ile Küba arasında yaşanan füze krizini konu alıyor:

U-2'lerle çekilen fotoğraflar sonucu ABD Hükümeti, Rusların Küba'ya nükleer silahlar yerleştirmekte olduğunu öğrenir. Güney ve doğudaki ABD eyaletlerini haritadan silecek güçteki bu silahlanma karşısında Başkan John F. Kennedy ve müsteşarları hassas bir formül bulmak durumunda kalır. Savunma Bakanlığı (Pentagon) adaya çıkartma yaparak ilhak etmeyi önerse de, Kennedy durumu daha zekice ve barışçıl yöntemlerle çözme çabasına girer - tabii bir yandan da, SSCB'ye karşı güçlü görünmek durumundadır.

436-Dehşet Odası (2007) Captivity Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 5 Ekim 2007
Yönetmen : Roland Joffé
Senaryo : Larry Cohen , Joseph Tura
Görüntü Yönetmeni : Daniel Pearl
Müzik : Marco Beltrami
Yapım : 2007, ABD / Rusya


Oyuncular

Elisha Cuthbert (Jennifer) , Daniel Gillies (Gary) , Pruitt Taylor Vince (Ben) , Laz Alonso (Disantos) , Michael Harney (Bettiger) , Rebekah Ryan (Anne) , Chrysta Olson (Mary)

Amerika'da güzelliği, gücü ve parası ile en prestijli modellerden biri olan Jennifer, her yaptığı olay olan, bütün gözlerin üzerine çevrili olduğu bir şöhrettir. Tüm magazin dergileri, televizyonlar, gazeteler Jennifer'la ilgili haberle doludur.

Bütün bu ihtişamın ve kalabalığın arasında sessiz ve görünmez bir şekilde bekleyen biri vardır. Tüm kameralarla birlikte Jennifer'ın her hareketini, her yaptığını izlemekte ve beynine kaydetmektedir. Taki beklediği o gün gelene kadar...

Bir gün yıllarca beklediği fırsatı yakalar ve Jennifer'ı, korkunç planını gerçekleştireceği o izbe mağaraya kaçırmayı başarır. Artık Jennifer'ı, akıl sınırlarını zorlayacak derecede korkunç günler beklemektedir.

435-Uçurtma Avcısı (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip













Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Marc Forster
Senaryo : David Benioff , Khaled Hosseini (Kitap)
Yapım : 2007, ABD , 122 dk.


Oyuncular

Khalid Abdalla (Amir) , Atossa Leoni (Soraya) , Shaun Toub (Rahim Kahn) , Sayed Jafar Masihullah Gharibzada (Omar)

Kaliforniya’da yaşayan Amir, ülkeye Taliban rejiminin gelmesinden sonra Amerika’ya göç eden Kabil’li zengin bir tüccar ailenin oğludur. Yıllar sonra çocukluk arkadaşı Hassan ve karısının Taliban tarafından öldürüldüğü haberini alır. Arkadaşının başı dertte olan oğlunu bulmak ve onu kölelik yaşamından kurtarmak için Afganistan’a geri döner.

Afgan yazar Khaled Hosseini’nin aynı adlı best-seller romanından uyarlanan “The Kite Runner”'ın yapımcılığını Sam Mendes, Walter F. Parkes ve Laurie MacDonald’ın gerçekleştirdi. Senaryosunu ise “25th Hour”daki çalışmasından tanıdığımız David Benioff ile Khaled Hosseini beraber yazdılar.