6 Ağustos 2008

443-Sefiller (1998) Les Misérables Türkçe Dublaj/DVDRip











Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 6 Kasım 1998
Yönetmen : Bille August
Senaryo : Rafael Yglesias
Görüntü Yönetmeni : Jorgen Persson
Müzik : Basil Poledouris
Yapım : 1998, Almanya / İngiltere / ABD , 159 dk.


Oyuncular

Liam Neeson , Geoffrey Rush , Uma Thurman , Hans Matheson , Claire Danes (Cosette)

Victor Hugo nun ölmez eseri Les Miserables(Sefiller), 19 yüzyıl Fransa sında aşk, onu ve tutkuyu anlatan epik bir masal. Hikaye, bir somun ekmek çalan ve karşılığında suçunun çok üstünde hapis cezasına çarptırılan Jean Valjean ı anlatıyor. Valjean ın bağışlanması hayatını değiştirecek, genç adam yoksul bir yer olan Vigau nun valisi olacaktır. Valjean, zamanla kasabanın en yoksul ve en güzel kızı Fantine e aşık olur, hayatını ona adar.Ancak bir süre sonra, Fantine in ölümün eşiğine gelmesi onu kahreder ve bu kez bütün enerjisini kızı, Cosette yi kötülüklerden korumak için sarfeder. Cosette, zamanla etkileyici bir devrimci olan Marius a aşık olur.Bu sırada, Valjean bütün hayatı boyunca Valjean ı aramış saplantılı polis Javert tarafından takip edilmektedir. Öykü Seine Kıyısında Valjean ile Javert arasındaki ölümcül karşılaşma ile son bulur.




Bu sayfada yer alan tüm metinler ve diğer içerik özgündür ve MYNET A.Ş.’ye aittir. Kısmen de olsa hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet, vs) izinsiz kullanılamaz. - Kısıtlamalar için tıklayın.

442-Janjan (2007) DVDRip










Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 12 Ekim 2007
Yönetmen : Aydın Sayman
Senaryo : Erdoğan Akduman
Görüntü Yönetmeni : Eyüp Boz
Müzik : Can Atilla
Yapım : 2007, Türkiye


Oyuncular

Berk Hakman (Janjan-Sadık) , Selen Seyven (Güzel) , Çetin Öner (Murtaza) , Levend Yılmaz (Kerim) , Aykut Oray (Mahmut) , Aykut Kayacık (Ahmet) , Özay Fecht (Fadime)

Janjan, Murtaza adlı yaşlı bir adamın yanında yaşayan zararsız bir delidir. Bir gün Murtaza, başlık parasını ödeyerek 'satın aldığı' ismi gibi güzel olan Güzel'i eve karısı olarak getirir. Kasaba halkının yaşlı olan Murtaza ile Güzel'in bu garip evliliğini yadırgayıp dalga geçmesi, Murtaza'nın kıskançlık krizlerine girmesine neden olur ve Güzel'in evden dışarı çıkmasını yasaklar.

Bu durum, ikisi de farklı şekillerde toplumun dışına itilmiş Janjan ve Güzel'in birbirlerine yakınlaşarak aşık olmalarına neden olur. Bir süre sonra hamile kalan Güzel'in çocuğunun Murtaza'dan değil de Janjan'dan olduğunu bütün kasaba konuşmaktadır.

Janjan'ın evden kovulmasına ve Güzel'in de namusunun temizlenmesi için ailesine teslim edilmesine kadar varan olaylar, iki gencin hayatlarının büyük bir trajediye dönüşmesine neden olacaktır.