3 Temmuz 2008

245-Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike (1999) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Bilim Kurgu / Uzay
Gösterim Tarihi : 1 Ekim 1999
Yönetmen : George Lucas
Senaryo : George Lucas
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : John Williams
Yapım : 1999, ABD , 136 dk.


Oyuncular

Ray Park (Darth Maul) , Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) , Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) , Natalie Portman (Kraliçe Amidala) , Jake Lloyd (Anakin Skywalker) , Pernilla August (Shmi Skywalker) , Frank Oz (Yoda'nın sesi) , Ian McDiarmid (Senatör Palpatine) , Oliver Ford Davies (Vali Sio Bibble) , Ahmed Best (Jar Jar Binks'in sesi) , Anthony Daniels (C-3PO) , Kenny Baker (R2-D2) , Terence Stamp (Konsey Üyesi Valorum) , Brian Blessed (Boss Nass) , Andrew Secombe (Watto) , Ray Park (Darth Maul)

Genç Luke Skywalker'ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna başkaldırmasına henüz on yıllar vardır. Hatta Luke henüz doğmamıştır. Barış içindeki galakside Cumhuriyet hüküm sürmektedir.

Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul'un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala'yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi durumu incelemek için Naboo'ya gönderilirler.

Jedi'lar giderek derinleşen komployu keşfederken 9 yaşındaki Anakin'le tanışırlar. Küçük çocuğun mekaniğe karşı müthiş bir yeteneği ve şeytani bir zekası vardır. Jar Jar Binks isimli geveze ve kurbağamsı mahluğun da dostluğunu edinerek büyüyen uyumsuz grup, bir yandan Federasyonun robot ordularına karşı Amida'lanın yardımına koşarken, öte yandan da Darth Maul'la yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Galakside bir şeyler, geri dönmemek üzere değişmeye başlamıştır...

Bizleri orijinal Yıldız Savaşları üçlemesinin kökenlerine götürmek için on yıllarca bekleyen George Lucas, efsaneye iyi bir başlangıç yapıyor ve o zamana dek görülmemiş görkemde bilim kurgu dünyaları yaratıyor. Yine de serinin hayranları, orijinal üçlemedeki epik havanın daha hafif ve mizahi bir tonla değiştirilmiş olmasından pek hoşnut değiller.