16 Temmuz 2008

330-Zincir bozan 2007









Yapım : 2007, Türkiye
Tür : Dram / Suç / Tarih
Yönetmen : Atıl İnaç
Senaryo : Avni Özgürel
Oyuncular : Haldun Boysan, Mehmet Ali Nuroğlu, Bülent Emin Yarar, Suavi Eren, Ayşe Tunaboylu, Ege Aydan, Volga Sorgu, Emre Karayel, Türkü Hazer, Fatih Yıldız
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Tiryaki
Dağıtım : Kenda film
Gösterim Tarihi : 13 Nisan 2007

Gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile başlayarak, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesine kadar tırmanan terör olaylarını, bu olaylarla başa çıkmaya çalışan siyaseti, ordunun yönetime el koymasını, siyasi liderlerin sürgüne gönderilişlerini ve o süreçte yaşananları konu alan Zincirbozan, dönemi pek bilinmeyen yönleriyle yansıtıyor.

329-Maskeli Beşler: Irak 2006









Tür : Komedi / Macera
Yönetmen : Murat Aslan
Senaryo : Murat Aslan
Oyuncular : Şafak Sezer, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener, Ceyhun Yılmaz, Savaş Ay, Atilla Sarıhan, Erdal Tosun, Durul Bazan, Ali Tutal, İbrahim Kolat, Adnan Kürkçü, İbrahim Yılmaz, Saim Topçu, Yücel Topbaşlı
Yapımcı : Murat Akdilek, Ferdi Eğilmez
Görüntü Yönetmeni : Ertunç Şenkay
Müzik : Cem Erman, Cem Karaca
Dağıtım : Özen Film
Süre : 2 saat, 00 dk.
Gösterim Tarihi : 12 Ocak 2007

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler yeni maceralarında Kuzey Irak'taki bir petrol tesisini ele geçirirler. Türkiye'ye giden petrol boru hattının kontrolünü ülkemize kazandırmak amacıyla başlayan bu masum eylem bir anda bölge yerel güçleri, Türkiye ve Amerika arasında uluslararası bir krize ve büyük bir komediye yol açar...

328-Zaman (Time) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 5 Ocak 2007
Yönetmen : Kim Ki-Duk
Senaryo : Kim Ki-Duk
Yapım : 2006, Japonya / Güney Kore
Süre : 97 dk.

Oyuncular
Jung-woo Ha , Hyeon-a Seong

Filmin Konusu
2000'li yılların gelişen teknolojisiyle gittikçe artan bir fenomen haline dönüşen estetik ameliyatlar... Sevgilisinin dış görünümünü beğenmediğini düşünen bir genç kızın kendini estetik ameliyatlarla baştan aşağıya değiştirmesini konu alıyor Zaman, hem de bu konuyu en çarpıcı şekilde işleyebilecek yönetmenlerden birinin kamerasından, Kim Ki-Duk.

Boş Ev, Fedakar Kız ve Yay gibi filmlerin yönetmenliğini yapmış, tüm dünyada filmleri merakla beklenen Kim Ki-Duk'un son çalışması Zaman'ın, 2006 Karlovy Vary Film Festivali’nde açılış filmi olarak gösterildiğini ve büyük beğeni kazandığını da belirtelim.

327-23 Numara (The Number 23) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Gerilim / Dram / Gizem
Gösterim Tarihi : 2 Mart 2007
Yönetmen : Joel Schumacher
Yapım : 2007, ABD
Süre : 95 dk.

Oyuncular
Jim Carrey (Walter Sparrow/Fingerling)
Virginia Madsen (Agatha Sparrow/Fabrizia)
Logan Lerman (Robin Sparrow), Julie Remala (Mail)
Danny Huston (Isaac French/Dr. Miles Phoenix)
Rhona Mitra (Laura Tollins)

Filmin Konusu


Walter, karısı Agatha ile sıradan bir yaşam sürerken Number 23 isimli bir kitabın eline geçmesi ile hayatını korkunç bir tekinsizliğin içine sürükler. Bu kitabı okudukça kitapta yazılanların kendi hayatı ile ilgili olduğunu düşünmeye ve hatta giderek buna saplantılı bir şekilde inanmaya başlar.

Her geçen gün bu duruma kendini daha da çok kaptıran Walter, hayatının bütün dengesini kaybeder ve cinayet işlemeye kadar varacak bir gizemin girdabına kapılır.

Batman Daima'dan sonra bir kez daha Jim Carrey ile biraraya gelen yönetmen Joel Schumacher, ilginç bir gerilim filmi ile karşımızda. Komedi filmleri oyuncusu olma janrını özellike 2003 tarihli Sil Baştan filmi ile yıkan Jim Carrey, dramatik bir rolde yine etkileyici bir performans sergiliyor.

326-Paranoid Park (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Gus Van Sant
Yapım : 2007, Fransa / ABD
Süre : 85 dk.

Oyuncular
Gabe Nevins (Alex) , Daniel Liu (Dedektif Richard Lu)
Taylor Momsen (Jennifer) , Winfield Jackson (Christian)
Jake Miller (Jared) , Lauren McKinney (Macy)

Filmin Konusu
Portland’daki kaykaycıların uğrak yeri Paranoid Park’tan (nam-ı diğer Punk Park) adını alan filmde usta yönetmen Gus van Sant, Amerikan liselerini saran şiddet sorununa eğildiği 2003 tarihli sansasyonel filmi “Fil”in ardından bir kez daha ergenlerin dünyasına giriyor. Blake Nelson’un romanından uyarlanan film, ergenlik çağındaki kaykaycı Alex’in bir gece kaza sonucu bir güvenlik görevlisini öldürmesi ve bu konuda ağzını açmamaya karar vermesi üzerine gelişen olayları konu ediniyor. Filmin oyuncularını myspace’te açtığı bir yarışmayla amatör gençler arasından seçen yönetmen, ergenlik çağının buhranlarına çeşitli yönlerden bakmayı ihmal etmiyor.

Bu filminde Wong Kar-Wai’nin de görüntü yönetmenliğini üstlenen Christopher Doyle ile çalışan Van Sant, yine kendine özgü sinema ritmini ve dilini kullanıyor. Ayrıca Doyle’un da filmde kısa bir rolü var. Bu yıl Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin onur konuğu olan yönetmen, festival kapsamında verdiği ustalık sınıfında filmden bölümler göstermişti.

Blake Nelson’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Paranoid Park” 2007 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştı ve 60’ıncı Yıldönümü Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

325-Ölümcül Nedenler - Clean Break 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram / Gerilim
Yönetmen : Robert Malenfant
Senaryo : Jacques Haitkin
Oyuncular : Tara Reid, Colm Meaney, Francesc Garrido, Lorena Bernal, Mingo Ràfols, Robert Galzarano

Kıskanç bir koca, kirli bir polis, ve hayatta kalmaya çalışan cesur bir kadın.
Bu cinayet çemberinin her yanı sürprizlerle dolu. Julia McKay (Tara Reid) kendini güç ve hırs dolu bir ölüm kalım mücadelesinin içinde buluyor. Julia’nın bir ilişkisinin olduğundan şüphelenen eşi ve iş ortağı Matt (Angus MacFayden) bu şüphe ile çılgına döner ve onu öldürtmeye karar verir. Julia’nın öldürüleceğinden haberi olan Matt, vicdan azabı duyar ve intihar eder…Ya da gerçekten eder mi?

324-Kelebek ve Dalgıç - Scaphandre et Le Papillon 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Biyografi / Dram
Yönetmen : Julian Schnabel
Senaryo : Ronald Harwood, Jean-Dominique Bauby (Kitap)
Oyuncular : Patrick Chesnais, Anne Consigny, Emmanuelle Seigner, Emma de Caunes, Marie-Josee Croze, Mathieu Amalric, Jean Pierre Cassel
Yapımcı : Kathleen Kennedy, Jon Kilik
Görüntü Yönetmeni : Janusz Kaminski
Müzik : Paul Cantelon
Dağıtım : Bir Film
Süre : 1 saat, 52 dk.
Gösterim Tarihi : 18 Ocak 2008

Julian Schnabel’e Cannes Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü getiren “Dalgıç ve Kelebek / Le scaphandre et le papillon”, Elle dergisi editörü Jean-Dominique Bauby’nin gerçek yaşam hikâyesinden yola çıkarak yazdığı ve Türkçe’ye de çevrilen kitaptan uyarlandı. Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 43 yaşında sol gözünün görme yetisi hariç bütün bedensel fonksiyonlarını yitiren Jean-Dominique Bauby hayatı zihninde yaşamaya başlar ve dış dünyayla bağını sol gözü aracılığıyla kurar. Jean-Dominique Bauby’yi son dönemde adını sıkça duyuran Fransız aktör Mathieu Amalric canlandırıyor..

323- Geçmişin İzleri - Crazy Eights 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Gerilim / Korku
Yönetmen : James K. Jones
Senaryo : Dan Deluca
Oyuncular : Frank Whaley, Dina Meyer, Gabrielle Anwar, Traci Lords, George Newbern, Dan Deluca
Görüntü Yönetmeni : Stephen Lyons
Müzik : Olivier Glissant, Chuck Hammer, Nick Nolan
Süre : 1 saat, 17 dk.
Gösterim Tarihi : 31 Ekim 2006

Bu evde sırlar açığa çıkmaz.Sonsuza dek gizli tutulur.Altı çocukluk arkadaşı eski bir dostlarının cenzesinde yeniden bir araya gelirler. Arkadaşlarının evinde bir harita bulurlar. Merhum arkadaşlarının isteği üzerine bu harita onları uzun süredir unutlumuş bir zaman kapsülüne götürecektir. Keşfettikleri şey bilinç altına attıkları çocukluk dönemlerine ait travmaları yeniden canlandıracaktır. Çocukluk dönemlerine ait uzun süredir terk edilmiş ev onları uzun bir yolculuğa çıkartacaktır. Korkunç bir sır ve gizemli bir ölüm kaderlerini yönlendirecektir...