26 Temmuz 2008

401-Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet (2007) Dublaj/DVDRip














Tür : Dram / Politik
Gösterim Tarihi : 9 Mart 2007
Yönetmen : Biket İlhan
Senaryo : Metin Belgin
Görüntü Yönetmeni : Claudio Bolivar
Müzik : Cem İdiz
Yapım : 2007, Türkiye , 118 dk.


Oyuncular

Yetkin Dikinciler (Nazım Hikmet) , Dolunay Soysert (Piraye) , Özge Özberk (Münevver) , Uğur Polat (Tahsin Bey) , Ferit Kaya (Balaban) , Suna Keskin (Celile Hanım) , Rıza Sönmez (Orhan Kemal)

Türkçe'nin sevdalısı Türkiye'nin büyük şairi Nazım Hikmet, 1941'den sonra hapishanede geçirdiği dönemle beyazperdeye konuk oluyor.

Komunizm propagandası nedeni ile mahkum edilen Nazım, içeride kulaktan kulağa büyüyen bir ünle efsane haline gelir. Çevresinde şiirinden, ressamlığından feyz alarak genişleyen bir arkadaş grubu oluşur.

Fakat Nazım Hikmet'in aklında olan tek şey karısı Piraye'dir. Uzun zamandır haber alamadığı karısını çok merak etmektedir. Savaş yıllarının sefaleti iyice kendisini hissettirirken Nazım için yıkım olacak haber de gelmekte gecikmez. Hakkında verilen 28 yıl hapis cezası onaylanmıştır.

Türkiye'nin en büyük şairlerinden biri olan Nazım Hikmet'in hayatı ile ilgili dünyada çekilen ilk film olma özelliği taşıyan Mavi Gözlü Dev, Kayıkçı ve Ayın Karanlık Yüzü filmlerinden tanıdığımız Biket İlhan tarafından yönetildi.

400-Metres (2007) An Old Mistress Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 30 Kasım 2007
Yönetmen : Catherine Breillat
Senaryo : Catherine Breillat , Barbey d'Aurevilly (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Giorgos Arvanitis
Yapım : 2007, Fransa , 104 dk.


Oyuncular

Asia Argento (Vellini) , Fu'ad Ait Aattou (Ryno de Marigny) , Roxane Mesquida (Hermangarde) , Claude Sarraute (La marquise de Flers)

Çapkın Ryno de Marigny’nin, saf ve temiz Hermengarde ile gerçekleşecek evliliği herkesin dilindedir. Ancak iki sevgilinin aşkını görmezden gelerek dedikodu yapanlar, genç adamın zaafını bilmektedirler.

19. yüzyılda yaşamış Fransız yazar Jules - Amédée Barbey d’Aurevilly’ın romanından uyarlanan filmin hikayesi 1800'ler Fransa'sında geçiyor.

399- İntikam (2007) Straightheads Türkçe Dublaj/DVDRip











Yönetmen / Directors» Dan Reed

Oyuncular / Actors» Gillian Anderson, Danny Dyer

Filmin Konusu:

Adam kısa süre once tanıştığı, kendine güvenen, yaşça daha büyük güzel bir bayan tarafından gösterişli bir partiye davet edildiğinde, hayatının en güzel gecesini yaşayacağından emindir. O gece, paylaştıkları cinsel kimyanın coşkusuyla ve hararetli cinsel ilişkileri sonrasında, Alice ve Adam, Alice’in hızlı arabasıyla partiden ayrılarak, ağaçlıklı, ıssız bir yolda hızla ilerler. Konsantrasyonları dağılır ve dikkatlerini yola vermeleri gerekirken, birbirlerine odaklanırlar. Kaçınılmaz olur ve kendilerini bir anda çok şiddetli ve zorlu bir yola fırlatan bir çarpışma gerçekleşir. Söz konusu çarpışmanın sonuçları ikisini de hem duygusal hem de fiziki açıdan.

398-Görüşme (2007) Interview Türkçe Dublaj/DVDRip








Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 28 Eylül 2007
Yönetmen : Steve Buscemi
Senaryo : Theodor Holman , Steve Buscemi , David Schechter
Görüntü Yönetmeni : Thomas Kist
Yapım : 2007, ABD , 84 dk.


Oyuncular

Sienna Miller (Katya) , Steve Buscemi (Pierre Peders) , Michael Buscemi (Robert Peders) , Tara Elders (Maggie) , David Schecter (Maitre'd) , Molly Griffith (Garson)

Savaş muhabirliği yapan Pierre hayatının en sinir bozucu işi ile karşı karşıyadır. Kendisine kızgın olan editörü, Pierre'e pembe dizi yıldızı Katya ile röportaj yapması işini verir. Katya'nın kendisi ile ilgili hiçbir fikri olmamakla birlikte, onun içinde bulunduğu yıldızlar dünyası ile ilgili de bir fikre sahip değildir.

Katya ile karşı karşıya geldiğinde, birbirlerinden çok farklı hayatlar yaşayan bu insanın dünyaları ve egoları sert bir çarpışma yaşayacaktır. Birbirlerine karşı duydukları bu uzaklık ve yaptıkları sert atışmaların arkasından neler yaşanacağı ise ikisinin de tahmin edemeyeceği kadar farklıdır.

397-Constantine (2005) Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Gerilim / Aksiyon / Fantastik / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 11 Mart 2005
Yönetmen : Francis Lawrence
Senaryo : Kevin Brodbin , Frank Cappello , Jamie Delano (Kitap) , Garth Ennis (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Philippe Rousselot
Müzik : Lisa Gerrard
Yapım : 2005, ABD , 121 dk.

Oyuncular

Keanu Reeves (John Constantine) , Rachel Weisz (Angela/Isabel Dodson) , Shia LaBeouf (Chaz Chandler) , Djimon Hounsou (Papa Midnite) , Max Baker (Beeman) , Pruitt Taylor Vince (Rahip Hennessy) , Gavin Rossdale (Balthazar) , Tilda Swinton (Gabriel) , Jesse Ramirez (Scavenger) , Michelle Monaghan (Ellie)

Filmin Konusu:

Los Angeleslı özel dedektif John Constantine'in doğaüstü olaylardaki başarısı yadsınamaz. Bu başarısının, kelimenin tam anlamıyla, Cehennem'e gitmiş ve geri dönmüş olmasıyla yakından ilgisi vardır.

Eliyle tutup gözüyle görmediği hiç bir şeye inanmayan polis memuru Angela Dodson, ikiz kızkardeşi esrarengiz bir şekilde intihar edince, Constantine'le işbirliği yapmak zorunda kalır.

İkili cenennem yaratıkları ve iblisleri alt edip, Los Angeles'ın karanlık sokaklarında yollarını bulmak için birlikte savaş verirler.

396-Annapolis (2005) Türkçe Dublaj/DVDRip








Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Ocak 2006 (ABD)
Yönetmen : Justin Lin
Senaryo : David Collard
Görüntü Yönetmeni : Phil Abraham
Yapım : 2005, ABD


Oyuncular

James Franco (Jake Huard) , Tyrese Gibson (Cole) , Jordana Brewster (Ali) , Donnie Wahlberg (Teğmen Burton) , Vicellous Reon Shannon (Twins) , Roger Fan (Loo) , Wilmer Calderon (Estrada) , McCaleb Burnett (Whitaker)

ABD Deniz Akademisine gitmek isteyen yoksul bir genç olan Jake'in düşleri gerçek olur. Zengin sınıftan gelen güzel Alison Jake'in akademideki boks kariyerine yardımcı olur. Jake ringlerde yükselirken iki genç arasında da bir aşk başlar. Oysa askeri kurallar kesindir

395-Işıklar Sönmesin (1996) DublajDVDRip










Yönetmen Reis Çelik
Yapımcı Ferdi Eğilmez
Senaryo yazarı Reis Çelik
Cemal Şan
Oyuncular Berhan Şimşek
Tarık Tarcan
Tuncel Kurtiz
Şermin Karaali
Görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı
Kurgu İsmail Kalkan
Film müzikleri Mazlum Çimen
Yapım yılı, ülkesi 1996, Türkiye
Yapım şirketi Arzu Film
Süre 82 dk.
Gösterim tarihi 25 Ekim, 1996

Filmin Konusu:
PKK`lı teörist lideri Seydo (Berhan Şimşek) ile izini sürdüğü Yüzbaşı Murat`ın(Tarık Tarcan) Güneydoğu`nun karlı dağlarındaki mücadele öyküsü. Bir koruyucu arayan PKK`lı bir terörist grubu, içi yolcu dolu köy otobüsünün önünü kesip durdururlar. Koruyucuyu öldüren teröristler sınır ötesine kaçmak için vahşi doğanın beyaz cehenneme çevirdiği karlı dağlarda yollarına devam ederken, komando Yüzbaşı Murat bir manga askerle peşlerine düşer. Bir dağ başında karşı karşıya gelindiğinde büyük bir çatışma çıkar. Bu sırada üzerlerine çığ düşer. Karların altından yalnızca PKK grubunun başı Seydo, kadın gerilla Zozan (Şermin Karaali) ve Yüzbaşı Murat kurtulur. Seydo, yaralı olarak sırtında taşıdığı Zozan ile bir mağaraya sığınırlar. Kaçakların izini süren Yüzbaşı Murat, onları mağarada teslim alır. Göz gözü görmeyen, karlı , fırtınalı vahşi dağlarda sürüp giden bu gergin üçlü yolculukta Zozan ölür. Seydo ile Yüzbaşı Murat bir mezraya geldiklerinde, askerleri ve teröristleri arayan helikopter tepelerinde uçmaktadır.