18 Ekim 2008

675-Gökyüzü Savaşçıları 2006 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Macera / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 16 Haziran 2006
Yönetmen : Gerard Pires
Senaryo : Gilles Malençon , Jean-Michel Charlier (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Pascal Lebègue
Müzik : Chris Corner
Yapım : 2005, Fransa , 102 dk.


Oyuncular

Benoît Magimel (Yüzbaşı Antoine Marchelli) , Clovis Cornillac (Yüzbaşı Sébastian Vallois) , Géraldine Pailhas (Maelle Coste) , Rey Reyes (Stardust) , Alice Taglioni (Teğmen Estelle Kass) , Philippe Torreton (Bertrand)

Havacılık Fuarı sırasındaki bir gösteri uçuşunda gözden kaybolan Mirage 2000 modeli uçağın terörist saldırı yapmak amacıyla kaçırıldığı ortaya çıkar. Arama ile görevlendirilen askerler(Sébastien "Fahrenheit" Vallois ve Antoine “Walk’n” Marchelli) uçağın yerini tespit ederler fakat Mirage 2000 savaş konumuna geçer. Askerlere geri dönmeleri emredilir ama çok geçtir. Tehlike dolu bir macera başlar…

Uçuş sahneleri; dijital efektler, üç boyutlu görüntüler ve bilgisayar destekli yapay rötuşlar kullanılmadan çekilen Gökyüzü Savaşçıları; Bastille Günü, Champs-Elysées üzerinde çekilen sahnesiyle övgüler aldı. Tamamen gerçek uçaklar ve ekipmanlar kullanılarak çekilen filmin, Top Gun’a rakip olmak gibi bir iddiası da mevcut. Fransa Savunma Bakanlığı ve Fransız Hava Kuvvetleri tarafından desteklenen film; kullanılan savaş uçaklarının reklamını yaptığı gerekçesiyle sayısız protestoya uğradı, uğramaya da devam ediyor.