22 Mayıs 2008

113-Krallık (The Kingdom) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

















Tür : Gerilim / Dram
Gösterim Tarihi : 2 Kasım 2007
Yönetmen : Peter Berg
Yapım : 2007, ABD
Süre : 105 dk.

Oyuncular
Jamie Foxx (Ronald Fluery) , Jennifer Garner (Janet Mayes)
Jason Bateman (Adam Leavitt) , Chris Cooper (Grant Sykes)
Ali Suliman (Sgt Haytham)

Filmin Konusu
Ortadoğu'da Amerikalılara düzenlenen bombalı bir saldırı, Amerika'daki bütün terör birimlerinin harekete geçmesine neden olur. Yabancı ülkelerde filizlenen Amerikan karşıtı eylemlerin temellerini araştırmak ve önlemek maksatlı çalışmalar yürüten birimlerden Anti-terör örgütünden bir grup, bu ülkeye gönderilir.

Saldırıyı düzenleyen teröristleri bulmakla görevli olan bu grup, olayı çözmeye çalışırken teröristlerin hedefi haline gelmiş bir polisle işbirliği yapar. Bir dolu karanlık ilişki ve çatışmalarla dolu olan bu görev, oldukça zorlu geçecektir.

Peter Berg imzalı The Kingdom'ın prodüktörlüğünü aksiyon filmlerinin usta ismi Michael Mann üstlenmiş. Jamie Foxx ve Jennifer Garner'ı biraraya getiren filmin, 11 Eylül sonrası gergin bir boyutta giden Amerika-Ortadoğu ilişkileri konusunda nasıl bir çizgi tutturmuş olduğu merak konusu.

112-Altın Pusula (2007)

















Tür : Gerilim / Fantastik / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 7 Aralık 2007
Yönetmen : Chris Weitz
Senaryo : Chris Weitz , Philip Pullman (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Henry Braham
Müzik : Alexandre Desplat
Yapım : 2007, ABD


Oyuncular

Nicole Kidman (Marisa Coulter) , Daniel Craig (Lord Asriel) , Eva Green (Serafina Pekkala) , Kevin Bacon , John Hurt , Eric Bana , Sam Elliott (Lee Scoresby) , Ian McShane (Ragnar Sturlusson) , Simon McBurney (Fra Pavel) , Dakota Blue Richards (Lyra Belacqua)

Bildiğimiz dünyadan farklı yaratıkların olduğu bir evrende, Oxford's Jordan Koleji'nde okuyan Lyra'nın en yakın dostu, yanından hiç ayırmadığı cini Pantalaimon'dur. Bir gün okulda cini ile birlikte duymaması gereken bir konuşmaya kulak misafiri olur. Hemen arkasından arkadaşlarından birinin kaçırılması ile birlikte hayatının en büyük maceralarından biri başlayacaktır.

Arkadaşının peşinden kuzeye doğru yol alırken zırhlı ayılarla, cadı kraliçelerle ve daha birçok ürkütücü yaratıkla karşılaşarak bir dolu maceranın içinden geçer. Ne kadar ürkütücü olursa olsun, artık geri dönüş yoktur; arkadaşını bulmak zorundadır.

Chris Weitz'in yönettiği Altın Pusula, Philip Pullman'ın çok satan kitabından uyarlanmasının yanında, etkileyici kadrosu ile de dikkat çekiyor. Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green, Kevin Bacon, John Hurt ve Eric Bana gibi başarılı isimlerin biraraya gelmiş olması bile film için heyecan duymamıza yetiyor!

111-Maskeli Beşler Kıbrıs (2008) Türkçe Dublaj/DVDRip,













Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 10 Ocak 2008
Yönetmen : Murat Aslan
Senaryo : Murat Aslan
Görüntü Yönetmeni : Soykut Turan
Müzik : Cem Erman
Yapım : 2007, Türkiye


Oyuncular

Mehmet Ali Erbil , Peker Açıkalın , Şafak Sezer , Cengiz Küçükayvaz , Hakan Ural , Deniz Akkaya , Seray Sever , Erdal Tosun , Sinan Bengier

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler, şanssız geçirdiği dönemlerden sonra suç işlemeye tövbe etmiş, ticaretle uğraşmaktadır.

Ancak suç dünyasının önemli isimlerinden Rocky Selim, kendilerine reddedilmesi güç bir teklifle gelir: Kıbrıs’ta bir kumarhaneyi soyacaklardır. Bir araya gelen ekip Kıbrıs’a hareket eder. Operasyon için yaptıkları planlar ve soygun çabaları çeteyi birbirinden komik süprizlerle karşı karşıya getirecektir.

Zengin oyuncu kadrolu bu filmin çekimleri beş hafta sürmüş.

110-Kayıp Sırlar Adası (2007)

















Tür : Aksiyon / Macera / Fantastik
Gösterim Tarihi : 30 Kasım 2007
Yönetmen : Nikolaj Arcel
Senaryo : Nikolaj Arcel , Rasmus Heisterberg
Görüntü Yönetmeni : Rasmus Videbaek
Müzik : Jane Cornish
Yapım : 2007, Danimarka / İsveç / Almanya , 100 dk.


Oyuncular

Sara Langebæk Gaarmann (Lulu) , Lucas Munk Billing (Sylvester) , Lasse Borg

Lulu, annesi ve erkek kardeşi ile yaşayan 14 yaşlarında bir kız çocuğudur. Ailece küçük bir kasabaya yerleştiklerinden bir süre sonra kardeşine gizemli bir yıldırım çarpar, bu beyaz ışık aslında 19. yüzyılda yaşamış Herman Hartmann'ın ruhudur.

Lulu, Herman'ın ruhunun kardeşini esir aldığını farkeder ve birlikte hummalı bir maceranın içine dalarlar.

Kayıp Sırlar Adası, Harry Potter'ı andıran ve ilk kez bu kadar efekt kullanan bir Danimarka yapımı olarak göze çarpıyor. Çocuk filmi gibi görünse de, birçok yaştan seyirci çekeceği muhakkak.