9 Eylül 2008

576 - Yuregimdeki Canavar 2005 Türkçe Dublaj DVDRip









Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 11 Ağustos 2006
Yönetmen : Cristina Comencini
Yapım : 2005, İtalya / İngiltere / Fransa / İspanya
Süre : 115 dk.

Oyuncular
Giovanna Mezzogiorno (Sabina) , Alessio Boni (Franco)
Giuseppe Battiston (Andrea) , Luigi Lo Cascio (Daniele)
Stefania Rocca (Emilia) , Angela Finocchiaro (Maria)
Valerio Binasco (Father) , Francesca Inaudi (Anita)

Filmin Konusu
Başarılı kariyeri, yolunda giden ilişkisi ve sevdiği dostlarıyla dolu olan Sabina'nın hayatı, oldukça sorunsuz görünmektedir. Fakat geceleri rahat uyumasına engel olan kabusları, bir süre sonra, sorunsuz giden hayatını etkilemeye başlayacaktır.

Geçmişten adım adım gelen ama hep unutmak istediği, ailesiyle ilgili hatıraların resmi, o unutmak istedikçe hafızasından silinmeyi reddetmektedir. Çocukluğunda babası tarafından cinsel tacize maruz kalmıştır ve bu zamana kadar, bu durum üzerine kimseyle konuşmamıştır. Kötü anıların peşini bir türlü bırakmaması sonucu, Amerika'da oturan erkek kardeşini ziyaret edip geçmişiyle yüzleşmeye karar verir.

İlk kez 2005 Venedik Film Festivali'nde gösterilen Cristina Comencini'nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu film, en iyi yabancı film dalında Oscar'a aday olmuştu. San Francisco Chronicle'dan Ruthe Stein, filmin insan üzerinde, tıpkı Hitchcock filmlerinde, özellikle de Vertigoda hissedilen 'gördüğünle gerçek olanın her zaman aynı olmayabileceği' durumunun yarattığı o ürkütücü hissi bıraktığını belirtiyor...