18 Mayıs 2008

77-Oyun (The Game 1997 Türkçe DublajHDRip












Tür : Gerilim / Macera
Gösterim Tarihi : 6 Şubat 1998
Yönetmen : David Fincher
Yapım : 1997, ABD
Süre : 128 dk.

Oyuncular
Michael Douglas (Nicholas Van Orton) , James Rebhorn (Jim)
Sean Penn (Conrad Van Orton) , Deborah Kara Unger (Christine)
Peter Donat (Samuel Sutherland) , Anna Katerina (Elizabeth)
Carroll Baker (Ilsa) , Armin Mueller-Stahl (Anson Baer)

Filmin Konusu
Nicholas Von Orton, bütün yatırımlarının kontrolünü ve ilişkilerini elinde tutmaya alışık, zeki, kurnaz ve başarılı bir iş adamıdır.

Ancak Orton'un bu düzenli yaşamı, sorumsuz fakat etkileyici küçük kardeşi Conrad'ın ona verdiği beklenmedik bir doğum günü hediyesiyle köklü değişikliklere uğrar. Nicholas oyuna başlarken ortada çok büyük bir ödül olduğunu farkeder ancak bu esrarengiz oyunun kuralları ve amacı hakkında hiçbir bilgisi yoktur. Ayrıca Nicholas karşılaştığı olaylardan hangisinin gerçek, hangisinin oyunun bir parçası olduğunu da anlayamaz. Kendi evinde esrarengiz kişiler tarafından izlendiğini farkeder. Bu kişiler onu ortadan kaldırmak istemektedir.

Bu oyun hayatını sonsuza dek değiştirecek bir ölüm kalım savaşı haline gelmiştir.

76-Kuzenim Vinny (My Cousin Vinny 1992 Türkçe DublajDVDRip








Tür : Komedi / Suç
Yönetmen : Jonathan Lynn
Yapım : 1992, ABD
Süre : 114 dk.

Oyuncular
Joe Pesci, Ralph Macchio, Marisa Tomei, Mitchell Whitfield
Fred Gwynne, Lane Smith, Austin Pendleton, Bruce McGill
Maury Chaykin, Paulene Myers

Filmin Konusu
Mutlaka izlenmesi gereken bu müthiş komedide, Alabama'da gezen iki umursamaz arkadaş yanlışlıkla tutuklanır ve cinayetle suçlanırlar. Birisinin ailesinde bir avukat vardır: Ne mahkeme salonu, ne de Alabama'da hiç bulunmamış Brooklynli eski bir otomobil tamircisi olan Vincent Gambini (Joe Pesci). Kuzen Vinny deri kıyafetli kız arkadaşıyla (Marisa Tomei'nin En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandığı rolü) olay yerine vardığında, bu hem kendisi hem de Güneyliler için sürprizlerle dolu bir davanın başlangıcı olacaktır!

75-Kardan Adamlar (2006 DVDRip











Tür : Dram / Macera
Gösterim Tarihi : 22 Eylül 2006
Yönetmen : Aytan Gönülşen
Yapım : 2006, Türkiye

Oyuncular
Hazım Körmükçü (Levent) , Ogün Kaptanoğlu (Can)

Filmin Konusu
İş ortağı olan Can ve Levent, önemli bir müşterilerini ziyaret etmek için şehir dışına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Ağır kış koşullarının etkilediği yollarda ilerlerken maceracı ruhu kabaran Can, Levent'in uyuyakalmasını fırsat bilerek otobandan çıkar ve dağ yoluna yönelir. Böylece kendi yaşamlarını da etkileyecek farklı bir yönelimin de başlangıcını yapmış olur.

Karın etkisini tüm yoğunluğuyla hissettirdiği dağ yolunda, arabaları kara saplanınca çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü, zaman kavramının anlamını yitirdiği, hiç bilmedikleri bambaşka bir dünya ile tanışırlar. Bu, aynı zamanda, kendi özleriyle de tanışmanın bir vesilesi olacaktır.

Düzce'nin Kardüz Yaylası'nda çekilen Kardan Adamlar, yönetmen Aytan Gönülşen'in ilk uzun metrajlı filmi olma özelliği de taşıyor.

74-Üçüncü Mucize (The Third Miracle) 1999 Türkçe Dublaj/DVDRip










Tür : Dram
Yönetmen : Agnieszka Holland
Yapım : 1999, ABD
Süre : 113 dk.

Oyuncular
Sofia Polanska, Pavol Simon, Ivan Lukac, Patrik Minar
Michael Rispoli, Kenny Robinson, Rony Clanton, Ed Harris

Filmin Konusu
Herkes inanacak bir şeyler arar… Rahip Frank Shore (Ed Haris - Copying Beethoven, A History Of Violence, A Beautiful Mind) mucizelerin arkasındaki gizemi araştıran bir kilise görevlisidir. Yaşadığı bir olayın ardından mucizelere olan inancını yitiren Rahip Shore’a “Mucize Katili” lakabı takılır ve bu durum onu buhrana sürükler. Rahibe manastırındaki heykellerden birinin gözünden kandamlaları gelmeye başlayınca, Rahip Shore’dan şifalı gözyaşları olduğuna inanılan Katolik Helen O’Regan’ın ölümünü araştırması istenir.

Araştırmaya başlayan rahip, Helen O’Regan’ın kendisi gibi inançlı olamayan kızı Roxane’e (Anne Heche – Prozac Nation, Donnie Brasco) ulaşır. Roxane, annesini onu terk etmesinin ardından asla affetmemiştir. Helen davası ve Roxane’e duyduğu hisler arasında bocalayan Rahip Shore, kiliseye kendini kanıtlamalı ve “Şeytan’ın Avukatı” Archbishop Werner’i (Armin Mueller-Stahl - Eastern Promises, The Game, Shine) Helen’in bir azize olduğuna ikna etmelidir. Dört kez Oscar adaylığı olan Ed Haris , Anne Heche ve Armin Mueller-Stahl’ın rol aldığı bu kışkırtıcı ve gizem dolu filmin yönetmenliğini Europa Europa ve Copying Beethoven’ dan tanıdığımız Agnieszka Holland, yapımcılığını ise usta yönetmen Francis Ford Coppola üstleniyor.

73-Zafere Kaçış (Victory 1981 Türkçe DublajDVDRip














Tür : Dram
Yönetmen : John Huston
Yapım : 1981, ABD
Süre : 111 dk.

Oyuncular
Michael Caine, Sylvester Stallone, Pele, Osvaldo Ardiles
Max von Sydow, Daniel Massey, Tim Pigott-Smith
Julian Curry, Clive Merrison, Bobby Moore

Filmin Konusu
Stallone, Caine ve Pele Fuhrer'e gol atıyor.

Bu normal bir futbol maçı değil. Bu bir savaş! Savaş alanı Paris'te işgal edilen bir stadyumdur. Ordular: Alman yıldız takımı POW müteffiklerine karşı. Amaçları ise yahudi ırkından olmayanların üstünlüğünü kanıtlamaktır. Tahmin edin, kim kazanır ? Daha iyisi kim maçı bir kaçış yolu olarak kullanır? Sylvester Stallone, Michael Caine ve Max von Sydow bu gerilim dolu "kazanan... kendinizi iyi hissedeceğiniz bir film.

72-Beyaz Şeytan (Blow 2001 Türkçe DublajDVDRip











Tür : Polisiye / Dram
Gösterim Tarihi : 21 Eylül 2001
Yönetmen : Ted Demme
Yapım : 2001, ABD
Süre : 122 dk.

Oyuncular
Johnny Depp (George Jung) , Penélope Cruz (Mirtha)
Franka Potente (Barbara) , Rachel Griffiths (Ermine Jung)
Paul Reubens (Derek Foreal) , Jordi Mollà (Diego Delgado)

Filmin Konusu
George Jung, küçük girişimci bir babanın oğludur. Ailesinin iki yakayı bir araya getirmekte ne denli zorlandığını görerek büyür ve bir yetişkin olarak asla maddi zorluklar yaşamamaya şartlar kendini. Kaliforniya'ya göç eder ve orada uyuşturucu işine bulaşır. Sonuçta, bir yandan maddi açıdan başarı, bir yandan da hapis gelir. Kodeste tanıştığı biri, yeni yeni yaygınlaşmakta olan kokain pazarında birlikte iş yapmayı teklif eder ona. Serbest bırakılır bırakılmaz, George Jung ABD'deki kokain piyasasında büyük oynamaya başlar ve kısa sürede pazarın %85'ini elde eder.

Uyuşturucu Jung'a maddi anlamda çok şey getirse de, asla onarılamayacak şekilde başka birçok şeyi de ondan sonsuza dek almaktadır...