3 Temmuz 2008

250-Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü (1983) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Fantastik / Bilim Kurgu / Uzay
Yönetmen : Richard Marquand
Senaryo : George Lucas , Lawrence Kasdan
Görüntü Yönetmeni : Alan Hume
Müzik : John Williams
Yapım : 1983, ABD , 134 dk.


Oyuncular

Mark Hamill (Luke Skywalker) , Harrison Ford (Han Solo) , Carrie Fisher (Prenses Leia) , Billy Dee Williams (Lando Calrissian) , Anthony Daniels (C-3PO) , Peter Mayhew (Chewbacca) , Ian McDiarmid (İmparator) , Frank Oz (Yoda'nın sesi) , James Earl Jones (Darth Vader'ın sesi) , David Prowse (Darth Vader) , Alec Guinness (Obi-Wan Kenobi) , Kenny Baker (R2-D2)

Darth Vader ve İmparatorluk, yepyeni ve durdurulamaz bir Ölüm Yıldızı yapmaktadır. Bu arada Han Solo, ödül avcısı Bobba Fett tarafından yakalanmış ve Jabba The Hutt'a teslim edilmiştir. Luke, R2D2 ve C3PO'yu onu kurtarmaları için gönderir. Bu arada ödül avcısı kılığına giren Prenses Lea ve Chewbacca da Han Solo'yu kurtarmayı denerler.

Son savaş, Endor gezegeninin ayında gerçekleşecektir. İmparatorluğun karanlık güçlerine karşı isyancıların yanında bu kez gezegenin sahipleri Ewoklar da taraf olacaktır

249-Yıldız Savaşları: İmparator (1980) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Bilim Kurgu / Uzay
Yönetmen : Irvin Kershner
Senaryo : George Lucas , Leigh Brackett , Lawrence Kasdan
Görüntü Yönetmeni : Peter Suschitzky
Müzik : John Williams
Yapım : 1980, ABD , 124 dk.


Oyuncular

Mark Hamill (Luke Skywalker) , Harrison Ford (Han Solo) , Carrie Fisher (Prenses Leia) , Billy Dee Williams (Lando Calrissian) , Anthony Daniels (C-3PO) , David Prowse (Darth Vader) , Peter Mayhew (Chewbacca) , Kenny Baker (R2-D2) , Frank Oz (Yoda'nın sesi) , Alec Guinness (Obi-Wan Kenobi) , Jeremy Bulloch (Boba Fett)

Darth Vader'ın da yardımıyla İmparator, asileri ezerek evreni hakimiyeti altına almaya çalışmaktadır. Gönderdikleri casus robotlar sayesinde asilerin merkezinin Hoth gezegeninde olduğunu öğrenir ve birlikleri oraya gönderirler.

Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Lea, son anda Bulut Şehri'ne kaçarlar. Luke bu arada Yoda'yı bulmak ve Jedi eğitimini tamamlamak üzere yola çıkar.

Kahramanlarımız bir araya gelip İmparator'u yenebilecekler midir ?

248-Yıldız Savaşları: Bölüm IIII - Yeni Bir Umut (1977) Türkçe Dublaj/DVDRip









yapım Yılı: 1977
süre: 125 Dk
jedi Şövalyeleri Yok Edilmiştir Ve İmparatorluk Demir Bir Yumrukla Tüm Galaksiye Hükmetmektedir. Küçük Bir Grup İsyancı, İmparatorluk'un En Kuvvetli Silahının, Ölüm Yıldızı Savaş İstasyonunun Gizli Planlarını Ele Geçirmeye Çalışmaktadır.

imparator'un En Güvendiği Hizmetkarı Darth Vader, Planları Ve İsyancıların Gizli Merkezini Bulmak Zorundadır. Asilerin Lideri Prenses Leia Esir Alınmıştır Ve Gönderdiği Yardım Mesajı Sade Bir Çiftçi Olan Luke Skywalker Tarafından Farkedilir. Kaderini İzleyen Luke, Prensesi Kurtarmak Ve Asilere Yardım Etmek İçin Harekete Geçer.

247- Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı (2005) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Aksiyon / Fantastik / Bilim Kurgu / Uzay
Gösterim Tarihi : 19 Mayıs 2005
Yönetmen : George Lucas
Senaryo : Jonathan Hales , George Lucas
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : John Williams
Yapım : 2005, ABD , 140 dk.


Oyuncular

Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) , Natalie Portman (Padmé Amidala) , Hayden Christensen (Anakin Skywalker/Darth Vader) , Ian McDiarmid (Palpatine/Darth Sidious) , Samuel L. Jackson (Mace Windu) , Frank Oz (Yoda) , Silas Carson (Ki-Adi Mundi/Nute Gunray) , Ahmed Best (Jar Jar Binks) , Christopher Lee (Count Dooku/Darth Tyranus) , James Earl Jones (Darth Vader (sesi)) , Jimmy Smits (Senatör Bail Organa) , Daniel Logan (Boba Fett) , Peter Mayhew (Chewbacca) , Anthony Daniels (C-3PO) , Kenny Baker (R2-D2) , Joel Edgerton (Owen Lars)

Klon Savaşlarında son perde oynanırken Ayrılıkçı droid orduların komutanı Grievious, donanmasıyla başkenti basar ve Palpatine'i rehin alarak kaçmak ister. Yolda Jedi ustası Obi-Wan Kenobi ve çömezi Anakin Skywalker, peşlerine düşerler.

Jedi'lar uzayan savaştan bitkin, savaşı bahane ederek demokrasiyi askıya almış şansölyenin planlarından endişelidir. Jedi ustalarından gereken şefkati görmediğini düşünen Anakin ise kırgındır. Gizlice evlendiği ve artık hamile olan karısı Amidala'yla ilgili tedirgin edici rüyalar görmektedir. Anakin'i anlıyor görünen tek kişi Palpatine'dir. Onun yolu ise, epey karanlık bir yoldur...

Eski dostları ve geleceğin ipuçlarını barındıran gerçek bir Yıldız Savaşları bölümü.

246-Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonlar'ın Saldırısı (2002) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Fantastik / Macera / Bilim Kurgu / Uzay
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2002
Yönetmen : George Lucas
Senaryo : Jonathan Hales , George Lucas
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : John Williams
Yapım : 2002, ABD , 143 dk.


Oyuncular

Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) , Natalie Portman (Padmé Amidala) , Hayden Christensen (Anakin Skywalker) , Ian McDiarmid (Yüce Şansölye Palpatine / Darth Sidious) , Pernilla August (Shmi Skywalker) , Ahmed Best (Jar Jar Binks/Achk Med-Beq (ses)) , Anthony Daniels (C-3PO/Teğmen Faytonni) , Samuel L. Jackson (Mace Windu) , Frank Oz (Yoda (ses))

Açgözlü Ticaret Federasyonunun Naboo'ya karşı giriştiği işgalin yenilgiyle sonuçlanmasının üzerinden 10 sene geçmiştir. İlk filmde 9 yaşında karşılaştığımız Anakin Skywalker artık 19 yaşındadır ve Obi Wan'ın gözetimi altında Jedi Eğitimini sürdürmektedir.

Naboo Kraliçesi Padme Amidala ise, görevini halefi Jamillia'ya devretmiş ve bir senatör olarak Naboo'yu Galaktik Senatoda temsil etmeye başlamıştır.

Bu sırada Galaksi yine büyük bir savaşın eşiğine gelmiştir. Jedi düzenini kendi isteğiyle terkeden eski Jedi Ustası Count Dooku, gizlice Darth Sidious'la çalışmaya başlayarak Ayrılıkçılar grubunun başına geçmiştir ve galakside huzursuzluk yaratmaktadır. Yüce Başkan Palpatine, kötü gidişe dur demek için bir klon ordusu hazırlama önerisini getirir ve Senatoda oylamaya sunar. Oylamaya katılmak üzere Coruscant'a gelen Senatör Amidala, bir suikast girişiminden kılpayı kurtulur. Bunun üzerine Palpatine, Obi Wan ve Anakin Skywalker'ı Amidala'yı korumakla görevlendirir.

Bu arada Anakin ve Amidala arasındaki ilişki gittikçe gelişmektedir. Naboo'da Amidala'nın ailesinin yanında geçirdikleri bir kaç gün içinde birbirlerine aşık olduklarını farkederler

245-Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike (1999) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Bilim Kurgu / Uzay
Gösterim Tarihi : 1 Ekim 1999
Yönetmen : George Lucas
Senaryo : George Lucas
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : John Williams
Yapım : 1999, ABD , 136 dk.


Oyuncular

Ray Park (Darth Maul) , Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) , Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) , Natalie Portman (Kraliçe Amidala) , Jake Lloyd (Anakin Skywalker) , Pernilla August (Shmi Skywalker) , Frank Oz (Yoda'nın sesi) , Ian McDiarmid (Senatör Palpatine) , Oliver Ford Davies (Vali Sio Bibble) , Ahmed Best (Jar Jar Binks'in sesi) , Anthony Daniels (C-3PO) , Kenny Baker (R2-D2) , Terence Stamp (Konsey Üyesi Valorum) , Brian Blessed (Boss Nass) , Andrew Secombe (Watto) , Ray Park (Darth Maul)

Genç Luke Skywalker'ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna başkaldırmasına henüz on yıllar vardır. Hatta Luke henüz doğmamıştır. Barış içindeki galakside Cumhuriyet hüküm sürmektedir.

Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul'un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala'yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi durumu incelemek için Naboo'ya gönderilirler.

Jedi'lar giderek derinleşen komployu keşfederken 9 yaşındaki Anakin'le tanışırlar. Küçük çocuğun mekaniğe karşı müthiş bir yeteneği ve şeytani bir zekası vardır. Jar Jar Binks isimli geveze ve kurbağamsı mahluğun da dostluğunu edinerek büyüyen uyumsuz grup, bir yandan Federasyonun robot ordularına karşı Amida'lanın yardımına koşarken, öte yandan da Darth Maul'la yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Galakside bir şeyler, geri dönmemek üzere değişmeye başlamıştır...

Bizleri orijinal Yıldız Savaşları üçlemesinin kökenlerine götürmek için on yıllarca bekleyen George Lucas, efsaneye iyi bir başlangıç yapıyor ve o zamana dek görülmemiş görkemde bilim kurgu dünyaları yaratıyor. Yine de serinin hayranları, orijinal üçlemedeki epik havanın daha hafif ve mizahi bir tonla değiştirilmiş olmasından pek hoşnut değiller.