2 Temmuz 2008

244-Kaçacak Yer Yok (Nowhere to Run) 1993 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Aksiyon / Dram
Yönetmen : Robert Harmon
Yapım : 1993, ABD
Süre : 102 dk.

Oyuncular
Jean-Claude Van Damme (Sam) , Ted Levine (Mr. Dunston)
Rosanna Arquette (Clydie Anderson) , Kieran Culkin (Mookie)
Tiffany Taubman (Bree) , Edward Blatchford (Şerif Lonnie)
Anthony Starke (Billy) , Joss Ackland (Franklin Hale)

Filmin Konusu
Şövalye ruhlu mahkum Sam Gillen'in de bulunduğu tutukluları taşıyan bir konvoy saldırıya uğrar. Saldırıyı düzenleyen Sam'in ortağı ölürken Sam kaçmayı başarır. Sam ise oğlu Mookie ve kızı Bree ile birlikte yaşayan dul Clyde'ın yanına sığınır. Clyde ve çocuklar Sam'in kimliğini bilmezler. Sam aileyi, topraklarını ele geçirmek için canice yöntemlere başvurmaktan çekinmeyen toprak ağası Franklin Hale ve adamlarından korumak üzere kolları sıvar.

Temel İçgüdü yazarı Joe Eszterhas'ın da imzasını taşıyan senaryosu ve Rosanna Arquette gibi kaliteli oyuncuları barındıran kadrosuyla da, aynı dönemdeki Van Damme filmlerine nazaran bir nebze daha nitelikli bir yapım olduğunu söylemek yanlış olmaz.

243-Haberciler (The Messengers) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Korku / Gerilim
Yönetmen : Oxide Pang Chun, Danny Pang
Yapım : 2007, ABD / Kanada
Süre : 86 dk.

Oyuncular
Kristen Stewart, Penelope Ann Miller
Dylan McDermott, John Corbett, Evan Turner

Filmin Konusu
Onlar...
Yetişkinlerin göremediklerini görüyorlar...
Yetişkinlerin inkar ettiği şeylere inanıyolar...
Ve bizi uyarmaya çalışıyorlar...

Şehir hayatından sıkılan Denise ve Roy, çocukları ve yanlarındaki hizmetçiyi de alıp Kuzey Dakota'da bir çiftliğe taşınırlar. Fakat fazlasıyla ıssız bu çiftlikte garip olaylar olmaktadır.

Denis ve Roy'un çocukları, Jess ve üç yaşındaki Ben, bu eski evde kendilerinden başka yaşayan garip canlıların da olduğunu farkederler. Bu durumdan anne-babasını haberdar edip onları uyarmaya çalışan Jess, hiçbir şekilde inandırıcı olamayacaktır.

242-Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı (2003) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Bilim Kurgu / Macera / Aksiyon / Video Oyunu
Gösterim Tarihi : 29 Ağustos 2003
Yönetmen : Jan De Bont
Senaryo : Dean Georgaris , Kirk M. Petruccelli , Lloyd Levin
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : Mark Mancina
Yapım : 2003, ABD / Almanya / Japonya , 117 dk.


Oyuncular

Angelina Jolie (Lara Croft) , Gerard Butler (Terry Sheridan) , Chris Barrie (Hillary) , Ciarán Hinds (Dr. Jonathan Reece) , Djimon Hounsou (Masai Savaşçısı) , Til Schweiger , Noah Taylor (Bryce) , Ronan Vibert (Ajan Calloway)

Lara Croft'un serüvenleri Speed yönetmeni Jan De Bont'un yönetimiyle hızını arttırarak devam ediyor. Güzel kahramanımız değerli bir malın peşi sıra, dünyanın en ücra köşelerine doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Yunanistan, Hong Kong, Çin gibi dünya merkezlerinden; Kenya ve Tanzanya gibi dünyanın uzak diyarlarına koşturuyor. Önceki bölümden çok daha karanlık ve seksi olduğu söylenen devam filminde; motorsiklet, at gibi geleneksel aksiyon araçlarının yanı sıra bol bol da Jet Ski yapıyor.

Mücadele edeceği kötü adamlardan birisi ise Çin'in ünlü suç şebekelerinden birinin yöneticiliğini üstlenen Chen Lo.

Devam filmi, kahramanı Croft'a zorlu ve bitmeyen bir macera sunarken, izleyicilere de aksiyonu bol, doyurucu bir Tomb Raider macerası sunacak.

241-Lara Croft: Tomb Raider (2001) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Macera / Aksiyon / Video Oyunu
Gösterim Tarihi : 21 Eylül 2001
Yönetmen : Simon West
Senaryo : Patrick Massett , Simon West , John Zinman
Görüntü Yönetmeni : Peter Menzies Jr.
Müzik : Bono , Trent Reznor , Adam Clayton
Yapım : 2001, ABD , 100 dk.


Oyuncular

Rachel Appleton , Leslie Phillips , Daniel Craig , Noah Taylor (Bryce) , Angelina Jolie (Lara Croft) , Iain Glen (Manfred Powell) , Jon Voight (Lord Richard Croft) , Chris Barrie (Hillary the Butler)

90'lara damgasını vuran ve en çok satan video oyunları arasında yer alan Tomb Raider, 3 boyutlu poligonlardan oluşan kahramanı Lara Croft'u da hayranlarının fantezilerine yerleştirdi. Efsane şimdi dev bütçeli bir Hollywood filmi olarak karşımızda.

Lara Croft, aristokrat bir İngiliz ailesinin seçkin okullarda eğitim görmüş kızı. Ama rahat bir hayat yerine macerayı seçmiş. Dünyanın her yerindeki en tehlikeli ve esrarlı mekanları ziyaret edip, kayıp hazineler ve uygarlıkları keşfediyor.

Sayısız lisanı ana dili gibi konuşabilen genç ve güzel kadın dövüş sanatlarında da usta ve macera için yanıp tutuşuyor. Ama şimdi hayatının en büyük mücadelesini vermek üzere: Uzay ve zamanda kaybolmuş çok çok eski bir kalıntının her iki parçasını da bulmak zorunda. Bulunduğu zaman sahibine dünya üzerindeki en büyük gücü veren ödüle ulaşmak için güzel Lara öncelikle, çok güçlü ve tehlikeli bir tarikatla başa çıkmak zorunda.

240-101 Dalmaçyalı 2: Patch'in Londra Macerası (2003) Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Animasyon
Yönetmen : Jim Kammerud
Yapım : 2003, ABD
Süre : 70 dk.

Filmin Konusu
Disney'in çok sevilen animasyon klasiği, 101 Dalmaçyalı Patch'in Londra Macerası ile devam ediyor. Siyah noktaların denizinde kaybolan Patch, diğer köpeklerin arasında tutunmaya çalışır ve tek hayali, favori TV starı Thunderbolt gibi Eşi Benzeri Olmayan Harika Köpek olmaktır. Patch kazayla ailesinden ayrı kaldığında, eline kahramanı ile tanışma fırsatı geçer ve mucize eseri kendini gerçek hayatta Thunderbolt'un sağkolu olarak bulur. Bu arada Cruella yeni bir eksantrik ressamın siyah noktalı resimlerini keşfettiğinde, O'nun sanatının vazgeçilmez müşterisi olur. Ona ilham vermek için, bütün Dalmaçyalı yavrularını kaçırır. Patch ve Thunderbolt, birlikte günü kurtarmak için bir yol bulmak zorundadırlar. Yeni arkadaşıyla birlikte Patch gerçekten eşi benzeri olmadığını görür. Kalpleri durduran olaylar ve Patch ile Thunderbolt'un kalpleri ısıtan maskaralıkları bu eğlenceli yeni macerayı tüm aileniz için büyük bir keyife dönüştürüyor

239-Garfield Geri Dönüyor (Garfield Gets Real) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip









Tür : Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 16 Kasım 2007
Yönetmen : Mark A.Z. Dippé
Yapım : 2007, ABD
Süre : 74 dk.

Filmin Konusu
Çizgi bant yıldızı olmanın tekdüzeliğinden sıkılan Garfield, gazete sayfasından firar ederek “gerçek dünyanın” yolunu tutar. Gerçek bir ev kedisi olarak düşük profilli hayat yaşarken, gazete baskıya girmeden geri dönmediği takdirde çizgi serinin iptal edileceğini öğrenir.

Ancak bugüne kadar gerçek dünyaya kaçan hiçbir çizgi karakter, sonradan geri dönmeyi başaramamıştır. Üstelik birtakım şeytani güçler, onun çizgi roman dünyasına geri dönüşüne engel olmaktadır.

"Şişko ve tembel kedi üşenmedi, sevenleri için filmlerini üçledi..."

238-3 Gün İçinde Öleceksin (Dead in 3 Days) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip








Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 29 Haziran 2007
Yönetmen : Andreas Prochaska
Yapım : 2006, Avusturya
Süre : 97 dk.

Oyuncular
Sabrina Reiter (Nina) , Laurence Rupp (Martin)
Julian Sharp (Patrick) , Susi Stach (Erika Haas)
Nadja Vogel (Alex) , Konstantin Reichmuth (Fabian)

Filmin Konusu


Yine bir telefon mesajı ve yine ölümle yüzyüze gelmeyi bekleyen gençler... Nina ve arkadaşları, "3 gün içinde öleceksin" yazan bir cep telefonu mesajı aldıklarında, bunu tatsız bir şaka olarak algılarlar. Fakat önemsemedikleri kabus başlamak üzeredir.

Ertesi sabah Nina'nın erkek arkadaşı, ayaklarına beton taşlar bağlanmış olarak göle atılmış bulunur. Nina'nın başka bir arkadaşı ise uğradığı bir saldırı sonucu vahşice öldürülmüştür. Birdenbire çevrelerini korkunç cinayetlerin sarması ile büyük bir tehlike altında olduklarını anlayacaklardır.

Çoğunlukla televizyon projelerine imza atan Avusturyalı yönetmen Andreas Prochaska, ikinci uzun metrajlı filminde korku ve gerilimin sularında dolaşıyor.

237-Umut (1970) - DVDRip









Tür : Dram
Yönetmen : Yılmaz Güney
Yapım : 1970, Türkiye
Süre : 89 dk.

Oyuncular
Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Osman Alyanak
Gülşen Alnıaçık, Kürşat Alnıaçık, Enver Dönmez

Filmin Konusu
Cabbar, karısı, yaşlı anası ve beş çocuğunu borç harç aldığı ve iki atın çektiği eski fayton ile geçindirme çabasındadır. Yaşamları, gecekondu da büyük bir yoksulluk içinde sürüp gitmektedir ve uçan kuşa borcu vardır. Tek umudu sürekli aldığı piyango biletleridir. Bir kazada, otomobilin çarptığı atlardan biri ölür. Yeni bir at almak için çalmadık kapı bırakmaz, evindeki bir kaç parça eşyayı da, satarak parayı ancak denkleştirdiğinde ise araba ve diğer atı, alacaklıları tarafından satılmıştır...Cabbar, baştan beri define aramak için baskı yapan hamal Hasan'ın zorlamasıyla, nefesi güçlü bir hacının da onayıyla, define aramaya başlar. Çılgıncasına UMUT giderek bir umutsuzluk dansına dönüşür.