27 Haziran 2008

214-Başka Gün Öl (2002) Die Another Day Türkçe DublajDVDRip



















Tür : Aksiyon / Casusluk
Gösterim Tarihi : 17 Ocak 2003
Yönetmen : Lee Tamahori
Senaryo : Neal Purvis , Robert Wade , Ian Fleming (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : David Arnold , Monty Norman
Yapım : 2002, İngiltere / ABD , 132 dk.


Oyuncular

Pierce Brosnan (James Bond) , Halle Berry (Jinx) , Rosamund Pike (Miranda Frost) , Rick Yune (Zao) , Will Yun Lee (Albay Moon) , Michael Madsen (Damian Falco) , Judi Dench (M) , John Cleese (Q)

Film, güney ve kuzey kore arasında yer alan sivil bölgede, müthiş bir hoovercraft kovalamacısıyla başlıyor. Ve aksiyon bitiş jeneriğine kadar nefes aldırmadan değişik coğrafyalarda, güzel kadınlar eşliğinde devam ediyor. Yeni bir Pierce Brosnan= James Bond filmi daha.

Hong Kong, Küba ve Londra arasında mekik dokuyarak kötü bir haini ve onun yol açmak istediği dehşet savaşı önlemeye çalışıyor James Bond. Yolculuğunda ise ona Jinx ve Miranda Frost adında iki güzel Bond kızı eşlik ediyor. Tehlikeli derecede megoloman Gustav Graves ve acımasız sağ kolu Zao'yu durdurmak için Bond, İzlandaya hainin inine gider, ki burası buzdan bir şatodur. Film başladığı gibi yine korede ama çarpıcı bir sonla biter.

Filmin yönetmeni Bir Zamanlar Savaşçıydılar (Once Were Warriors), Mulholland Falls ve Örümceğin Maskesi (Along Came a Spider) filmlerinden tanıdığımız Lee Tamahori.

Yapım, Pierce Brosnan'ın 4. Bond filmi. Oyuncu son film için zamanının %110'unu film için harcadığını belirtiyor ve ortaya çıkan işten son derece memnun, bu filmde Bond filmleri efsanesinin çıtasını iyice yükselttiklerini belirtiyor.

Bu filmin senaryosunun da diğer Bond filmlerinden farklı olduğu açıklanıyor. İlk defa bu filmde ajan işi bırakır gibi olup tekrar eski gücünü toplayıp oyuna geri dönüyormuş.

İlk defa bir Bond kızını oynayan Halle Berry' de böyle bir rolü oynamaktan çok mutlu olduğunu söyleyip, bu filmin de tipik bir Bond filmi olduğunu, ama yönetmenin filme modern bir kalite kattığını ekliyor.